“URGE” PROJELERİ ONAYLANDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“URGE” PROJELERİ ONAYLANDI“ORTAK AR-GE VE İNOVASYON ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR”

Bulgur-Mercimek ile Un Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği URGE Projeleri Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylandı.

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından hazırlanarak Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanan “Bulgur-Mercimek Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği” ile “Un Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği” projelerinin ihtiyaç analiz raporları da onaylanarak projelerin startı verildi. Başkan Şahin Batallı GAİB’te gerçekleştirilen toplantıda yeni süreç hakkında bilgi vererek ““Bulgur-Mercimek Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği” ile “Un Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği” Projelerimiz için artık somut adımlar atacağız” dedi.

GAİB Hizmet binasında Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı ve Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Şahın Batallı başkanlığında gerçekleştirilen Bulgur-Mercimek ile Un Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği URGE Projeleri konulu toplantıda projelerin ihtiyaç analiz raporlarının Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylandığı açıklandı. Toplantıya Başkan Şahin Batallı’nın yanı sıra MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Surur Aydın, Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr Mustafa Bayram,  GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer, Genel Sekreter Yardımcıları Aydın Kutluğ ve Mikail İrtegün’le çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı. Projeler hakkında bilgi sunan Gaziantep Kümelenme Bilgi Merkezi Koordinatörü Serap Gültekin çalışmaların daha yoğun bir tempoyla yürütüleceğini ve söz konusu ürünlerle ilgili yeni bir sürecin başladığını ifade etti. Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı ve Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Şahın Batallı projelerin Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanmasının önemli bir gelişme olduğunu ve yeni süreçte ortak hareket edilerek ürünlerin tanıtılması yanında markalaşma sürecinin de hızlanacağına dikkat çekerek  “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği (URGE) kapsamında Bulgur ve Mercimek sektörleri ile Un sektörü için oluşturduğumuz “İhtiyaç Analizi Raporları” Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Bilindiği üzere, Ekonomi Bakanlığı, yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine olanak sağlayan, ihracat seferberliği başlatmak vizyonu çerçevesinde 2010/8 sayılı Tebliğ ile Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği’ni (URGE) ilan etmişti.

“URGE” PROJELERİ ONAYLANDIGüneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğimiz de bu destek kapsamında, “Bulgur-Mercimek Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği” ile “Un Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği” olarak iki ayrı proje hazırlamış ve bu projelerimiz Ekonomi Bakanlığı tarafından daha önce uygun görülmüştü. Şimdi, projelerin ilk adımı olarak hazırlamış olduğumuz ve hem sektörün hem de projeye dâhil olan firmaların mevcut durumlarının analiz edildiği ve ihtiyaçlarının tespit edildiği “İhtiyaç Analizi Raporları” Ocak 2013 ayı itibariyle Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. İhtiyaç analizi sonuçlarını paylaşmak ve atılacak somut adımları değerlendirmek üzere birlik binamızda toplantı yapmış bulunuyoruz. Proje katılımcı firmalarımızla gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda bu aşamadan itibaren yapılacak çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunulmuştur. Bu projeler kapsamında artık somut adımlar atabilmek imkânına kavuşmuş bulunuyoruz. Hazırlanan İhtiyaç Analizleri neticesinde firmalarımıza gerekli eğitim ve danışmanlık desteği verilecek, yurt dışı pazarlama faaliyetleri gerçekleştirilecek ve ticari alım heyeti organizasyonları yapılacaktır. Bulgur ve Mercimek sektörleri ile Un sektörü için hazırlanan bu projelere dâhil olan firmalarımızın, Birliğimiz önderliğinde yapılacak olan ihracata yönelik ortak eylem ve faaliyetleri desteklenecektir.

Zaten bulgur, mercimek ve un sektörlerinde Dünya çapında potansiyelimiz ve rekabet gücümüz bulunmaktadır. Ancak, oluşturulan projeler ile gerek ürünlerimizin ve firmalarımızın, gerekse Gaziantep’in uluslararası pazarlarda bilinirliği daha da artacak, ihracatımız yeni bir ivme kazanacaktır. Firmalarımızın tek tek marka bilinirliğinin yanı sıra birlikte rekabet edebilen ve birbirinden güç alan firmalara sahip Gaziantep ilimizin de uluslararası düzeyde marka değeri yükselecektir. Firmalara ihracat ile ilgili konularda ihtiyaç duydukları profesyonel destekler sağlanacak, böylece geleneksel imalat kolu olan bu sektörlerimizdeki firmalarımız küresel rekabette daha güçlenecektir. Proje tamamlandığında, firmalarımızın ihracat işlemlerinde tüm aşamaları profesyonelce yapabilir seviyeye ulaşmış ve ihracat rakamlarını artırmış olmaları beklenmektedir. 2010/8 sayılı Tebliğ gereği 3 yıl desteklenecek firmalarımızın projeden azami ölçüde fayda sağlayacaklarını umut ediyoruz. Projenin firmalarımıza birlikte rekabet etmek konusunda ortak hareket alışkanlığı ve kabiliyeti kazandıracağına inancımız tamdır. Gaziantep; tarihten gelen ticaret kültürü, hammadde kaynaklarına ve uluslararası pazarlara erişim noktasındaki potansiyelini daha iyi değerlendirerek, 2023 Ulusal İhracat Stratejisi kapsamında belirlenen 500 milyar USD ihracat hedefine gerekli katkıyı yapacaktır.”dedi.

Gaziantep Kümelenme Bilgi Merkezi Koordinatörü Serap Gültekin’de toplantıda izlenecek yol haritası hakkında bilgiler vererek katılımcıların konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Gültekin ortak AR-GE ve inovasyon çalışmalarının daha düşük maliyetli olacağını ve bu anlamda sağlanan güç birliğinin ortak başarılara imza atılması için önemli adımlar olacağını da sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“URGE” PROJELERİ ONAYLANDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin