“Yolsuzluklara adı karışanlar neden görevde tutuluyor?”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Yolsuzluklara adı karışanlar neden görevde tutuluyor?”Gaziantep KYK Bölge Müdürlüğünde, yolsuzluk yapılarak devletin zarara uğratılmasının müfettiş raporlarında da yer almasına rağmen, bu kişiler ne görevden alındı ne de devlet zararı kendilerinden tahsil edildi.

KYK’DA NELER OLUYOR?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nde müfettiş raporlarıyla da tespit edilen yolsuzlukların akıbeti Meclis’te soru önergesine konu oldu. CHP’li Şeker, “yolsuzluklara adı karışanlar hala neden görevde” diye sordu.

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde; Kredi ve Yurtlar Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü, İdari İşlerden sorumlu Bölge Müdür Yardımcısı ve Satın Alma Şube Müdürünün yolsuzluk iddialarını hatırlattı.

Söz konusu kişilerin Kurum’un satın alımlarında bazı firmaları kayırdıklarına, ihaleye fesat karıştırdıklarına ve devleti zarara uğrattıklarına dair Kredi ve Yurtlar Kurumu Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerince düzenlenmiş çok sayıda raporun mevcut olduğunu kaydeden Şeker, “bu raporlara istinaden söz konusu kişiler için açılmış adli soruşturmalar da bulunmaktadır” dedi.

Şeker, KYK Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerince düzenlenen raporlarda, bu kişilerin öncelikle görevlerinden alınması ve kanunsuz uygulamalardan kaynaklanan devlet zararının ilgililerden tahsiline yönelik önerilerin gereğinin yapılmadığını vurguladı. Şeker, “Ancak bir AKP klasiği olan yolsuzluklara adı karışanları kollama yöntemi bahsedilen kişiler için de uygulanmıştır” diye konuştu.

Şeker, Bakan Kılıç’a şu soruları yöneltti:

  1. 1. 2006 yılından bu yana, KYK Gaziantep Bölge Müdürü, idari işlerden sorumlu bölge müdürü yardımcısı ve satın alma şube müdürü hakkında Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerince düzenlenen raporların, açılan davaların sayısı ve içeriği nedir?
  2. 2. 2006 yılından bu yana, Kurum’u zarara uğrattıkları gerekçesiyle KYK Gaziantep Bölge Müdürü, idari işlerden sorumlu bölge müdürü yardımcısı ve satın alma şube müdürü adına çıkarılan borçların miktarı nedir? Bu borçlar bahsedilen kişiler tarafından hangi tarihlerde ve nasıl ödenmiştir?
  3. 3. Bazı firmaları kayırma, oturdukları lojmanlara usulsüz harcama yapma gibi eylemlerle Kurum’u zarara uğratan ve adlarına borç çıkarılan söz konusu kişilerin borçlarını ödemedikleri iddiaları doğru mudur? Doğru ise Kurum alacağının tahsilini kimler, hangi nedenle engellemişlerdir? Bu kişiler hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?
  4. 4. KYK Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın 02.09.20013 tarih ve 2013-11/5, 63/03, 66/06 sayılı raporlarında KYK Gaziantep Bölge Müdürü’nün görevden alınmasıyla ilgili teklifin yerine getirilmemesinin gerekçesi nedir?
  5. 5. KYK Gaziantep Bölge Muhasebe Şube Müdürü’nün Zonguldak’a tayin edilmesinde ve mahkeme kararıyla görevine iade edilmesi sonrasında uygulanan baskılarda, kişinin bölge müdürü ve diğer yöneticilerin yolsuzluklarını ortaya çıkarmasının etkisi var mıdır?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Yolsuzluklara adı karışanlar neden görevde tutuluyor?”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin