1.ULUSLARARASI KİTAP FESTİVALİ BAŞLIYOR!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1.ULUSLARARASI KİTAP FESTİVALİ BAŞLIYOR!HAYDİ OKUMAYA…!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1.Uluslararası Kitap Festivali Şirehan Otelde düzenlenen basın toplantısıyla start aldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ”ağaç yaşken eğilir” atasözünü örnek gösterdi ve okumanın çocuk yaşta sevdirilmesi gerektiğini söyledi.

1.Uluslararası Kitap Festivali Şirehan Otelde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.Toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantepli Yazar Ahmet Ümit, Şirehan Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

“AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kitap festivalini önemsediklerini belirterek Gaziantep’in tarihini, medeniyetini, kimliğini korumak ve gelecek nesillere devredebilmek için okumanın önemli olduğu vurgusunda bulundu. Şahin;” güzellik, mutluluk, huzur kitapların sayfasındadır. Bizler çocuklarımıza okumayı sevdirmemiz gerekiyor. Biz Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kültür İl Müdürlüğümüz ile de çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu şehirde sadece derslik ve okul sayısının arttırılmasının yeterli olmadığını biliyoruz. Öncelikli olarak çocuklarımızın okumayı sevmesini sağlamalıyız. Bu işte temelden başlıyor ve “ağaç yaşken eğilir” atasözü de bunu destekliyor. Bu festivalle birlikte çocuklarımızın okumaları gerektiğini, bilgili ve donanımlı olmak için okumanın önemli olduğunu, sadece gördükleri ile yetinmemeleri gerektiğini, daha derin düşüncelere ulaşabilmeleri için okumaları gerektiğini biliyoruz ve inanıyoruz. Daha fazla okuma ve okutma yarışı ile eğitimde kaliteyi yükseltme anlayışını benimsiyoruz” dedi.

SANAYİNİN GELİŞMİŞLİĞİ BİR SÜRE SONRA YETERSİZ KALABİLİR

Yazar Ahmet Ümit, Gaziantep’in farklılıklar yaratabilen marka bir şehir olduğunu ancak sadece sanayinin gelişmiş olması ile marka şehir unvanının sürdürülemeyeceğini söyledi. Ümit; “Gaziantep sanayi alanında çok büyük mesafeler kat etmiş, güçlü bir şehir. Ancak sanayimizin gelişmiş olması belirli bir süre sonunda eksik kalabilir. Bugün Gaziantep’i dünya kültür başkentine dönüştürebilirsek, Gaziantep’ten belki bir New York, Paris çıkaramayabiliriz ama bir Milano çıkarabiliriz. Gaziantep dünya çapında insanların ilgisini çekebilecek somut bir kültür mirasına sahip. Bu mirasa sahip olduğumuzu insanlara anlatmak için bambaşka bir bilinç yaratmak gerekiyor. Bu nedenle kendi tarihimizi, kendi şehrimizi bileceğiz, kendi şehrimizde kendi kültürümüzü yaratacağız ancak aynı zamanda bunu da bütün dünyaya anlatacağız. Çünkü buradaki bütün kültürel miras aslında dünyanın kültürel mirası yani Karkamış, Zeugma, Yesemek, Dülük Baba bunların hepsi dünyanın ortak mirasıdır. Biz de bunu dünyaya anlattığımız zaman bütün dünya bizi izlemeye gelecek ve Gaziantep çok daha fazla kalkınacaktır” dedi.

KEBAP NEDİR DESEM KİMSE BİLMEZ?

Gaziantep denince akla ilk gelen şeyin kebap olduğunu söyleyen Şirehan Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, “tek tek sorsam kebap ne anlama geliyor diye gerçek isminin ne olduğunu çoğu bilmez” dedi. Öztan; Kebap nedir? Biz neyi pazarlıyoruz? Önce insanlara bunu anlatmak gerekir. Kebap sözlük karşılığı şudur, ateşte pişen her ete kebap denir. O zaman kebap bizim günümüze ne zaman girmiştir? İnsanlık ateşi bulmuştur, kebap günümüze girmiştir. İlk çağlarda insanlar daha konuşmayı bilmez iken avladıkları avı demir çubuğa takıp ateşin üzerinde pişirirken daire halinde kebap’ın pişmesini beklerlermiş. Bu esnada göz iletişimine girmeye başlamışlar ve ilk sosyalleşme de kebapla başlamıştır. Böyle bir mutfağa, böyle bir kültüre sahip bir şehir olarak hep beraber kültürümüzü dünyaya anlatmamız gerekir” dedi.

“2 Mayıs Cuma günü Gaziantep Lisesi’nin önünden bir yürüyüşüyle başlayacak olan Kitap Festivali’ne Yekta Kopan, Mario Levi, Murat Menteş, Ayhan Bozkurt, Selahattin Yusuf, Tarık Tufan, Gökdemir İhsan, Bilgehan Pamuk gibi yazarlar katılacak. Kendirli Gazi Kültür Merkezi’nin önündeyapılacak açılış konuşmalarının ardından yazarların etkinlikleri başlayacak. Festival boyunca yazarlar Gaziantep’in değişik yerlerinde ve tarihi mekanlarında söyleşiler yapacak ve kitaplarını imzalayacaklar.”

2-4 MAYIS’TA FESTİVALDE BULUŞALIM!

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
1.ULUSLARARASI KİTAP FESTİVALİ BAŞLIYOR!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin