10. ULUSLARARASI TÜRKÇE OLİMPİYATLARI BAŞLIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

10. ULUSLARARASI TÜRKÇE OLİMPİYATLARI BAŞLIYOR 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları etkinlikleri, 11 Haziran Pazartesi günü 18 ülkeden 120 öğrencinin katılımıyla Gaziantep’te gerçekleştiriliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneğinin ev sahipliğinde yapılacak “10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları” öncesinde basın toplantısı düzenlendi.

Uğur Plaza’da düzenlenen ortak basın toplantısında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi, Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Erbalcı ve yönetim kurulu üyeleri etkinlikler hakkında basın mensuplarına bilgiler verdiler.

10. ULUSLARARASI TÜRKÇE OLİMPİYATLARI BAŞLIYOR

135 ÜLKEDEN 1500 ÖĞRENCİ KATILIYOR

Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Erbalcı, “Dil insanların birbirlerini anlamasını ve kaynaşmasını sağlayan bir unsurdur. İletişim çağında kültürlerin birbirleri ile kaynaşması, farklı kültüre sahip insanların birbirleriyle anlaşması dil ile olmaktadır. Türkiye’nin dünya ülkeleri ile geliştirdiği ilişkiler, Türkçe öğrenen binlerce öğrencinin mevcudiyeti, dilimizin hak ettiği konumu elde edeceğinin emareleri sayılır. Bu yıl 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katılacağı Türkçe Olimpiyatları’nın Gaziantep etkinliğini ise Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak ortak düzenlemekteyiz. Etkinliğe 18 ülkeden 120 öğrenci katılacaktır” dedi.

Gaziantep’in son zamanlarda önemli etkinliklere ev sahipliği yaptığını dile getiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi de, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gaziantep son dönemlerde ‘Cerrahi Kongresi’, ‘Peygamber Yolu’ gibi uluslararası organizasyonlarla kendisini daha ileriye taşıyan, Gaziantep’in sınırlarını aşarak uluslararası boyutlara taşan bir noktaya gelmiştir. Ayrıca bir Türk vatandaşı olarak Türkçe Olimpiyatlarının yapılmasının haklı gururunu da yaşadığımı belirtmek istiyorum. Bütün Gaziantep halkının da bu organizasyonda bizlerle birlikte olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
10. ULUSLARARASI TÜRKÇE OLİMPİYATLARI BAŞLIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin