AKP Kongreye mi gidiyor?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Beştepe’deki görüşmesinin ardından Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi AKP’nin kongreye gideceği konusunda bilgi aldığını söyledi.
Görüşme yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü. Beştepe’den kritik görüşmeyle ilgili açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları “Açıklama yok, haftalık olağan görüşme sona erdi” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın saat 11.00’da MYK toplantısından sonra açıklama yapacak.
AK Parti’nin siyasi tarihinde önemli olaylardan biri olarak yer alacak 29 Nisan MKYK’sında, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, il ve ilçe başkanı atama yetkisini devretmek zorunda kalmasının yol açtığı sıcak tartışmaların hemen ertesinde dünkü grup konuşmasında yaptığı çıkış Ankara kulislerini yeniden hareketlendirmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 1 saat 40 dakika görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın açıklama yapacak. CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge’de Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi ve CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat son kulis bilgilerini verdi. AK Parti’nin Ramazan ayından önce, mayısta kongreye gideceği belirtiliyor. Ancak kesin tarih yarın yapılacak MYK toplantısında belirlenecek. Kulislerde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yapılacak kongrede aday olmayacağı da konuşuluyor.
BAŞBAKAN YARIN AÇIKLAMA YAPACAK
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrası yarın MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyeceği belirlendi. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre toplantının, yarın saat 11.00’de AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşeceği öğrenildi.
Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi ise kendisine gelen bilgilere göre de kongreye gidildiğini söyledi.
Selvi, “Kongreye gidiliyor hem de yarın Sayın Başbakan MYK üyeleriyle toplantıdan sonra bir basın toplantısı yapacak. Ve bu basın toplantısında 15 – 20 gün içerisinde Ramazan ayından önce AK Parti’nin olağanüstü kongreye gitme çağrısı yapacak, bu büyük ölçüde netleşti. Sayın cumhurbaşkanı ile görüşmelerinde de kongre ile bu işin çözülmesi yönünde ortak karar aldıkları belirtiliyor. Sayın Davutoğlu aday olmayacak öyle gözüküyor ama bunu kendisi açıklayana kadar tam bilemeyiz. Tek adayla kongreye gidilecek. Ama AK Parti’de şu anda yaşanan sonucun bir kongreye gidilmeden çözülmeyeceği noktasında bir görüş birliğine varılmış. Bir kongreye gidilerek bu işin çözülmesi kararı alınmış” diye konuştu.

Kaynak; Hürriyet- CNN Türk

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AKP Kongreye mi gidiyor?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin