AKP’nin yeni Genel Başkan adayı Binali Yıldırım

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun ardından AK Parti’nin 3. Genel Başkanı Binali Yıldırım seçildi.
AK Parti’de genel başkan adayının netleşeceği MKYK toplantısının hemen ardından gözler yeni genel başkana çevrildi.
Toplantı 45 dakika sürdü. Saat 13.00’te Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından AKP’nin yeni Genel Başkan adayının Binali Yıldırım olduğunu açıkladı. Kongre kararının alınmasının ardından AK Parti teşkilatı ve milletvekilleriyle temayül yoklaması yapıldı. Kapalı zarf ile “Genel başkan kim olsun” sorusu yöneltilirken sonuçların Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de istişare edilmesinin ardından bugün yapılan açıklamayla AKP’nin yeni genel başkan adayı belli oldu.

Bu açıklamayla birlikte AKP genel Başkanı ve yeni Başbakan’ın   Binali YILDIRIM olması kesinleşti.

Binali Yıldırım KİMDİR?
58. 59. 60. ve 61. Hükûmetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı, 61. Hükûmette ismi değiştirilen Ulaştırma Bakanlığı yerine Türkiye. TBMM 22. dönem AK Parti İstanbul, 23. dönem AK Parti Erzincan, 24. ve 26. dönem AK Parti İzmir milletvekilidir.
1955 yılında Erzincan’ın Refahiye ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. Akabinde 1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi’nde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. Yine 1990-1991 yılları arasında İsveç’te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne (IMO) ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa’da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu.
1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlük görevinde bulundu. Bu görevi sırasında İstanbul’da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. Başta İstanbul-Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul’a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO, dünyanın en büyük deniz taşımacılığı firması oldu. 1999 yılında deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslararası “Skal Kulübü” tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü.
2014 Türkiye yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için yarıştı. Oyların %36’sını alarak seçimi ikinci sırada tamamladı. 5 Haziran 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlık görevine getirilmiştir. 24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Hükümet’e Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atanmıştır.
Öğretmen Semiha Yıldırım ile evli olan Binali Yıldırım’ın üç çocuğu vardır. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
20 Temmuz 2006 tarihinde Girne Amerikan Üniversitesi’nden fahri doktora aldı.
19 Haziran 2009 tarihinde Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nden fahri doktora aldı.
7 Mayıs 2010 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi’nde fahri doktora aldı.
29 Eylül 2010 tarihinde Yozgat Bozok Üniversitesi’nden fahri doktora aldı.
28 Şubat 2011 tarihinde Anadolu Üniversitesi’nden fahri doktora aldı.
12 Eylül 2011 tarihinde Erzincan Üniversitesi’nden fahri doktora aldı.
20 Eylül 2011 tarihinde Kırklareli Üniversitesi’nden fahri doktora aldı.
23 Aralık 2011 tarihinde Berlin Teknik Üniversitesi’nden fahri doktora aldı.
6 Haziran 2012 tarihinde Üniversitesi ‘den fahri doktora aldı.
2 Aralık 2012 tarihinde Dünya Denizcilik Üniversitesi’nden fahri doktora aldı.
22 Mart 2013 tarihinde Okan Üniversitesi’nden fahri doktora aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AKP’nin yeni Genel Başkan adayı Binali Yıldırım

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin