17 YIL SONRA BÜYÜK BULUŞMA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

17 YIL SONRA BÜYÜK BULUŞMA1995-96 yıllarında Hakkari’nin Çukurca Köprülü Snr.Tb.K.lığına bağlı Çığlı Karakolunda teröristlerle girdiği silahlı mücadele sonucunda gözünün bir tanesini ve bir böbreğini kaybeden Lokman Aylar 17 yıl aradan sonra Gaziantep’te silah arkadaşı Servet Değnekli ile buluştu.

Türkiye Gaziler Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar Çanakkale Tanıtım Otobüsü için geldiği Gaziantep’te 17 yıl önce birlikte görev yaptığı ve yaralandıktan sonra hiç görmediği Komutanı Asteğmen Servet Değnekli’yi karşısında görünce duygulu anlar yaşadı.

Aylar tesadüfen karşılaştıkları silah arkadaşı WİNMAR Hipermarketleri Satış Pazarlama Müdürü Servet Değnekli’yi ziyaret ederek hasret giderdiler. Gaziantep Gaziler Vakfı Şube Başkanı Mehmet Yeter ve beraberinde ki heyetle Değnekli’yi ziyaret eden Aylar o yıllara tekrar döndüğünü ve çok duygulandığını ifade ederek “Komutanımızla aramızda gönül bağı var” dedi. Çatışma gününü yeniden yaşayan ve duygulanan iki silah arkadaşı o günleri bir vefa olarak değerlendirdi ve şehit olan arkadaşlarını yad etti.

17 YIL SONRA BÜYÜK BULUŞMA

KOMUTANIMIZA GÖNÜL BAĞIMIZ VARDIR

Aylar duygularını şöyle ifade etti, “Bugün benim için anlamı olan özel bir gün. Benim Gazi olduğum çatışma günü komutanımız olan Servet Değnekli’yi de burada görme şansım oldu ve sanki o günleri tekrar yaşadık ve duygulandık. Komutanımızın bizde ciddi anlamda hakkı vardır. Komutanımız her zaman bizimle beraber olmuş, gezmiş, mevzide bulunmuş değerli bir insandır. Ben o gün timde görevli olan tüm arkadaşlarımla görüşüyorum ve bizim tim olarak sayın komutanımıza gönül bağımız çok farklıdır. Allah kendisinden razı olsun.

17 YIL SONRA BÜYÜK BULUŞMAVATAN SATAN İNSAN YARGILANMALI

Çukurca Köprülü Taburu Çığlı Karakolunda askerliğini Asteğmen olarak yapan Servet Değnekli o dönem de yaşanan vatan sevgisinin ve duyguların çok farklı olduğunu söyledi. Değnekli; “ ben askerliğimi yedek subay olarak yaptığım dönemde tim komutanı olarak görevlendirildim. Ben sayın başkanımdan yaklaşık olarak iki ay sonra Çukurca’ya gitmiştim ve timde görevli tüm askerler oraya daha hâkimdi. Birlikte eğitim yaptık, birlikte yedik, içtik, çalıştık. Başkanımız 6 ay sonra yaşanan üzücü olay sonrasında gitmek zorunda kaldı. Ondan sonraki süreçte yine bir arkadaşımız mayına bastı şehit oldu, tim çavuşumuz mayına bastı ayağını kaybetti. Sonuç itibariyle orada vatan için millet için herkes canını seve seve verdi, uzuvlarını kaybetti. Ben mevcut süreci hiç olumlu karşılamadığımı söylemek istiyorum. Bu insanlar orada boşuna mücadele etmediler. Şu an bakıyorum karakollar kapatılıyor, boşaltılıyor, bu durum benim şahsen zoruma gidiyor. Biz bu karakolları boşaltmamak için buralardan teröristlerin geçmesini engellemek için mücadele verdir, şehit verdik, gazilerimiz uzuvlarını kaybetti. Şimdi bakıyorum örgüt halaylar çekiyor, mezarlıklar açıyor, sözde bayraklar açıyor. Eğer çözüm süreci buysa ben bu çözüm sürecinin hiçbir tarafından olmak istemiyorum. Türk bayrağı satan insan hapse atılıp örgüt üyesi olarak yargılanıyorsa, vatan satanda yargılansın. Ben Türkiye Gaziler Vakfı Başkanıma bu güzel ve nazik ziyareti için çok teşekkür ediyorum.

WINMAR OLARAK BU TÜR PROJELERİ DESTEKLİYORUZ

Biz Türkiye Gaziler Vakfı’nın Çanakkale Şehitlerinin ruhunu sergilemek, gençlere ve çocuklara bu ruhu aşılamak adına yapmış olduğu çalışmaları her zaman olarak destekliyoruz. Biliyorsunuz Winmar Hipermarketler zinciri olarak her yıl Çanakkale Şehitlerine özel bir kompozisyon yarışması düzenliyoruz. Bizim son olarak düzenlemiş olduğumuz bu yarışma Türkiye çapında ödüle layık bulundu. Bu tür yarışmalar toplumu bilinçlendirme, gelenek ve göreneklere sahip çıkabilme adına yapılan bu çalışmamız Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından Sosyal Sorumluluk Projesi ödülü ile ödüllendirildi. Ben bu anlamda Türkiye Perakendeciler Federasyonuna ve çalışmalarımızda bizlere sürekli katkıda bulunan Narkoz Gazetesine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

İki silah arkadaşı o günleri anarak uzun uzun sohbet etti ve gelinen noktada çözüm süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sohbetin ardından Aylar, silah arkadaşı Servet Değnekli’den Çanakkale tanıtım otobüsüne ve projelerine katkı sağlamasını istedi.

Servet Değnekli, silah arkadaşı Lokman Aylar’a günü anısına Mustafa Karataş’ın “ Peygamber Efendimizin Beden Dili” isimli kitabı hediye etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
17 YIL SONRA BÜYÜK BULUŞMA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin