“25 Aralık, Türkiye Cumhuriyeti’nin yapı taşlarındandır”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşunun, Türkiye Cumhuriyeti’nin yapı taşlarından biri olduğunu kaydetti.

Konukoğlu, Gaziantep’in Kurtuluş Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 25 Aralık’ın her türlü silah ve teçhizata sahip sözde medeni ülkelere karşı elde edilen zaferin yıldönümü olmakla kalmadığını, sömürgeci zihniyetteki emperyalist devletin ordusu karşısında bir avuç kent halkının; her türlü yoksunluğa rağmen vatanı, bayrağı, milleti, bağımsızlığı, namusu ve gururu için neler yapabileceğini dünyaya ispat ettiği gün olarak tarihte onurlu yerini aldığına vurgu yaptı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihinde başlayan Kurtuluş Savaşı’nın büyük bir milli birlik ve beraberlik ile verilen mücadeleden sonra kazanıldığını ve 11 Ekim 1922 yılında Mudanya Mütarekesi ile sona erdiğini anımsatan Konukoğlu, “Yaklaşık 11 ay süren Antep Savunmasının Kurtuluş Savaşının önemli kıvılcımlarından ve 25 Aralık’ın ise dönüm noktalarından birisidir” dedi.

Büyük Önder Atatürk’ün, “Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep’i değil Türkiye’yi de kurtardılar” diyerek Gazianteplilerin Kurtuluş Savaşı’ndaki rolü ve başarısını tescil ettiğine dikkati çeken Konukoğlu, kendilerine bu gururu yaşatan 6 bin 317 şehidi rahmetle andığını ve şehitlerin manevi huzurunda saygıyla eğildiğini ifade etti.

Yaklaşık 11 ay süren zorlu ancak bir o kadar da onurlu savunma sırasında sergilenen kahramanlık dolayısıyla Antep’e, direniş devam ederken 8 Şubat 1921’de Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi’lik unvanı verilmesinin Antep Savunmasının önemin belgesi olduğunu anımsatan Konukoğlu, mesajına devamla şu görüşlere yer verdi:

“Tarih boyunca hür yaşamış bir milletin onurlu mensupları olan Antepliler, 6 bin 317 şehit vererek cennet vatanımızın nazar boncuğu Gaziantep’i bizlere emanet ettiler. Dün atalarımızın tek yürek olup tüfekle, sapanla, süngüyle savunup kurtardıkları Gaziantep’i, bugün bizler elbirliği ile Türkiye’nin lokomotif kentlerinden birisi yapmak amacıyla çaba gösteriyoruz.

Atalarımızın 96 yıl önce Antep Savunmasının sembolü olan kalenin burcuna diktikleri bayrağımızın gölgesinde, Gazi kentimizi Türkiye’nin ekonomi adası haline getirdik. Yatırımlarımız, istihdamımız, üretimimiz, ihracatımız ve mültecilere açtığımız gönlümüzle yine tarih yazıyoruz. Bölgedeki illeri ekonomik anlamda etkileyen, iç ve dış göçün merkezi olan Gaziantep’te, atalarımıza layık olmanın gururunu yaşıyoruz.”

Konukoğlu, “Bağımsız vatan uğruna toprağa düşen onur ve gurur tohumları olan 6 bin 317 şehidimize Allah’tan rahmet diliyor, hemşerilerimizin Kurtuluş Bayramı’nı içten dileklerimle kutluyorum” diyerek, sözlerini tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“25 Aralık, Türkiye Cumhuriyeti’nin yapı taşlarındandır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin