25 YILLIK EHLİYET EĞİTİMİ DEĞİŞİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

25 YILLIK EHLİYET EĞİTİMİ DEĞİŞİYOR“Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği Değişti”

Gaziantep Karizma Sürücü Kursu yetkilileri, son günlerin önemli konularından olan “Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde” meydana gelen değişiklikler hakkında merak edilenleri Narkoz haber gazetesine anlattı.

Eğitim sektöründe 20 yıldır hizmet veren, Gaziantep, Karaman ve İslahiye’de sürücü kursu alanında 7 yıllık bir geçmişi bulunan Gaziantep Karizma Sürücü Kursu yeni yönetmeliğin getirdiği değişiklikleri anlattı. Sürücü kursu yetkilileri 1 Haziran 2013 tarihinden itibaren ehliyet sınavlarında ciddi değişikliklerin yürürlüğe girdiği belirterek, neredeyse her şeyin sil baştan değiştiğini belirtti.

25 YILLIK EHLİYET EĞİTİMİ DEĞİŞİYOR

HER ŞEY SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR

1 Haziran 2013 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak olan sistemde Teorik sınavdan, direksiyon sınavına kadar neredeyse her şey sil baştan değişti. Yönetmelik değişiklikliği ile amaçlanan her acemi sürücünün ehliyet alabilmesi yerine, sadece teknik açıdan tüm şartlar altında araba kullanabilen kişilerin ehliyet alması. Uygulamada özellikle direksiyon sınavında ciddi değişiklikler var. Sınav süresi 15 dakikadan 30 dakikaya çıkartılırken, yokuşta araç durdurulup kaldırılacak ve iki araç arasına park edilmeye çalışılacak.

25 YILLIK EHLİYET EĞİTİMİ DEĞİŞİYOREMNİYET KEMERİ TAKMAYI UNUTANIN SINAVI İPTAL EDİLECEK

Yazılı sınavlarda ise soru sayısı 120 sorudan 60 soruya indiriliyor. 2014 tarihinden itibaren tüm Türkiye’de sınavlar artık elektronik ortamda yapılacak. En büyük değişiklik ise 3 ayrı sınavın tek bir sınavda birleşmesi oldu. Direksöyon sınavında emniyet kemeri takmayı unutmak, yayalara geçiş hakkı tanımamak gibi konuların göz ardı edilme halinde sınav geçersiz kılınabilecek. Daha önceden 3-4 ayda alınabilen ehliyet artık 1 ay içerisinde alınabilecek. Direksiyon dersleri ile ilgili olarak mutlaka gece eğitimleri olacak, ancak gece sınav yapılmayacak. B sınıfı ehliyet için 63 saat olan teorik ders süresi 30 saate indiriliyor. Programlar içerisinde gereksiz, günlük hayatta kullanılmayacak bilgiler çıkarılırken, eğitimlerde kaza tutanağının nasıl tutulacağı, trafik psikolojisi gibi konular da olacak.

Karizma Sürücü Kursu yetkilileri yeni ehliyet sahibi olacakları ve eski ehliyet sahiplerini yeni yönetmeliği dikkatli bir biçimde incelemeleri gerektiğinin altını çizerek sürücüleri ve sürücü adaylarını uyardı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
25 YILLIK EHLİYET EĞİTİMİ DEĞİŞİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin