Şamil Tayyar, ” Bu bir tahliye, beraat kararı değil”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şamil Tayyar, " Bu bir tahliye, beraat kararı değil”AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Balyoz Davası sanıklarının tahliyelerine ilişkin Habertürk TV’de değerlendirmede bulundu.

Tayyar, Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz kararıyla ilgili olarak“Bal tutar parmağını yalar misali, AYM kendisine tanınan yetkileri aşarak kararlar verdi. AYM Başkanı Haşim Kılıç, hukukçu olmadığı halde bir hukuk içtihadı oluşturabiliyor” diye konuştu.

Balyoz davasının özü itibariyle bir darbe davası olduğunu belirten Tayyar, “AYM’nin siyasi karar verdiğini düşünüyorum” dedi.

Tayyar “Sanıklarla ilgili hangi noktalarda hak ihlalı olmuş ise o noktaları yeniden yargılanması söz konusu. Ayrıca bu bir tahliye beraat kararı değil. Beraat etmediklerini hatırlatmak istiyorum. İntikam duygusunun sebebi 4,5 yıl cezaevinde olmaları olabilir ama hakaretin açıklaması yok.
AYM, hükümetten muhalefet ile de uzlaşarak bireysel başvuru şartlarının yeniden düzenlenmesini istiyor. Bal tutar parmağını yalar misali, AYM kendisine tanınan yetkileri aşarak kararlar verdi.

Şamil Tayyar, " Bu bir tahliye, beraat kararı değil”AK PARTİ’YE TEŞEKKÜR BORÇLARI VAR!

Öncelikle serbest bırakılan, tahliye edilen herkesin Ak Parti iktidarına bir teşekkür borcu olduğunu düşünüyorum. Şu ana kadar henüz teşekkür edene rastlamadım, aksine, intikam duygusuyla açıklamalar yapılıyor. Bugün Engin Alan hem hakaret etti, hem Anayasa Mahkemesi’ne özel bir anlam yükledi hem de intikam alacaklarını ifade etti. Ben açıkçası intikam duygusuyla bezenmelerini 4,5 yıllık içeride kalmış olmanın getirdiği bir psikolojik bir travmaya belki bağlayabilirim. Ama hakaretin gerekçesi ne olursa olsun bunu kabul etmemiz mümkün değil. Balyoz davasında destek olanlar dahil herkes için ‘namussuz’ ifadesini kullandı. Eğer özür dilemezse ben de kendisine en yakın zamanda tırnak içinde özür dileyerek söylüyorum ‘namussuz’ ifadesini kullanacağım. Engin Alan’ın hiç kimseye hakaret etmeye, küfretmeye hakkının olmadığını düşünüyorum. Mağduriyet yaşadığını düşünüyorsa bunu ifade edebilir, bununla ilgili hukuki yollar açıktır.

ŞAMİL TAYYAR ENGİN ALAN İÇİN NE SÖYLEMİŞTİ?

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Beyaz TV’de yayınlanan 1’e Bir programında Yargıtay’ın Balyoz kararını değerlendirirken ‘Engin Alan Abdullah Öcalan’ı Kenya’dan getiren uçağın içinde yer aldığı sözü yalandır. Bunu ispatlasınlar milletvekilliğinden istifa ederim’ demişti.

“Engin Alan’la ilgili anlatılan kahramanlık hikayeleri bir yalandır. Engin Alan Abdullah Öcalan’ı Kenya’dan getiren MİT uçağında bulunan bir komutan değildir. Bunu ispat eden biri varsa ben bugün partiden istifa ederim. Milletvekilliğini bırakırım, istifa ederim. Bir kez daha söylüyorum bunu ispatlasınlar bugün milletvekilliğini bırakmaya hazırım. Eğer bunu yapamıyorsanız namertsiniz. Olmayan bir yalan üzerinden bir efsane oluşturacaksınız sonra bu zavallı inançlı kesimi de buna inandırmaya çalışacaksınız. Engin Alan görevde olduğu sürede muhafazakar kesime zulüm eden bir komutandır. Bu numarayı hiç kimse yemez. Eğer MHP Engin Alan’ı partiden ihraç etmezse suça ortak olur.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şamil Tayyar, ” Bu bir tahliye, beraat kararı değil”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin