47 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

47 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTUGaziantep Büyükşehir Belediyesi Yeşil Gaziantep için 47 Bin fidanı toprakla buluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Bitki Üretim Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışması kapsamında 47 bin fidanın düzenlenen törenle dikimi gerçekleştirildi.

47 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Karataş, Yeşilkent Mezarlığı mevkiinde düzenlenen ağaç dikimi törenine Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilleri Ünsal Göksen, Selami Yetkinşekerci, Şehitkâmil Belediye Başkan Yardımcısı Abdulcebbar Özkara, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İ.Fuat Özçörekçi, GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, Belediye Yetkilileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören, Büyükşehir Belediyesi Halkoyunları Topluluğu’nun gösterisinin ardından protokol konuşmaları ile devam etti.

47 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTUBüyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ünsal Göksen yaptığı konuşmada, Gaziantep’i, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerin desteği ile gri görüntüsünden kurtararak yemyeşil bir ket haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Göksen, “Gaziantep bulunduğu coğrafyada en az yeşile sahip kentlerimiz arasında. Ancak bunun değişmesi, kentin yeşil alanlarıyla, orman sahalarıyla donatılması için ciddi projeleri hayata geçiriyoruz. Kent içinde her yıl mevsimine göre gerçekleştirdiğimiz çiçek dikim çalışmaları ile Gaziantep’in renkli bir görüntüye kavuşmasını sağlıyoruz.

Birçok çevreci projeye imza attığımız kentimizin daha temiz bir havaya kavuşması, yeşille iç içe yaşanabilir bir yer haline gelmesi için örnek teşkil eden bu projelerimizi daha geniş alanlara taşıyacağız” dedi.

Ünsal Göksen, “Karataş, Karaseki, Azidağ, Dibok, Porsuk Dağı, Urumevlek Dağı, Taşlıca, Bozdağ mevkileri başta olmak üzere 457 Bin 877 metre kare alan üzerinde yer alan 25 parselde gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma çalışması ile Gaziantep’in daha yeşil bir kent olması hedefliyoruz. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 5 Bin 414 Fıstık Çamı, 3 Bin726 Mavi Servi, 37 Bin 722 Kızılçam olmak üzere toplam 46 Bin 862 fidan diktik” diye konuştu.

Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Özellikle Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerle birlikte yaptıkları fidan dikimi projelerine bizler de Valilik olarak destek vermeye çalışıyoruz. Fidan dikimleri ile gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakabiliriz” dedi.

Karataş, Yeşilkent Mezarlığı mevkiinde düzenlenen ağaç dikimi törenine katılan Olimpiyat Yolu Projesindeki okulların öğrencileri de diktikleri fidanlara can suyu verdiler.

Karataş, Karaseki, Dibok, Porsuk Dağı, Urumevlek Dağı mevkilerinde hazırlanan ağaçlandırma alanlarında tamamlanan fidan dikim çalışmalarının ardından Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında sulanarak çapalamaları yapılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
47 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin