ROYAL HALI, ANKARA TED KOLEJİNE YENİLDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ROYAL HALI, ANKARA TED KOLEJİNE YENİLDİBeko Basketbol Liginde mücadele eden Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı, Şahinbey Karataş Spor Salonunda oynanan maçta Aykon TED Ankara Kolejliler Basketbol takımına 82-65 mağlup oldu.

Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının durgun başladığı maçta, Aykon TED Ankara Kolejliler arka arkaya bulduğu basketlerle ilk periyottan itibaren farkı açmaya başladı. Ev sahibi Royal Halı Gaziantep’in etkisiz kalan hücumları sonucunda konuk takım ilk 5 dakikayı 14-7 önde tamamladı. Serkan Erdoğan’ın sayılarıyla aradaki farkı kapatmaya çalışan Royal Halı Gaziantep, Golubovic’in basketlerine engel olamayınca ilk periyodu 21-17 geride tamamladı.

İkinci periyotta ise Royal Halı Gaziantep istediği sayıları bulmakta zorlanırken, Mutlu Akpınar’ın 3’lük atışlarıyla aradaki farkı kapatmaya çalıştı. Ancak konuk takımdan Tucker’i durdurmakta zorlanan Royal Halı Gaziantep devreyi 36-31 geride bitirdi.

Üçüncü periyotta da konuk takım Aykon TED Ankara Kolejliler, Tucker ve Valters’in etkili oyunuyla aradaki farkı korurken, Royal Halı Gaziantep ise Stevic’in basketleriyle sayı bulmasına rağmen, aradaki farkı kapatamadı ve 3.periyot 61-49 Aykon TED Ankara Kolejliler’in üstünlüğüyle tamamlandı. Maçın son periyodunda da üstünlüğünü koruyan Aykon TED Ankara Kolejliler, maçtan 82-65 galip ayrıldı.

Gaziantep Royal Halı Basketbol takımı oyuncusu Emre Bayav takım arkadaşlarımı tebrik etmek istiyorum, herkes elinden geleni yaptı ancak istediğimiz sonucu elde edemedik. Bu maç bizim için artık geride kaldı, bundan sonraki süreçte önümüzdeki maçlara bakacağız. Playoff adaylığı için çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi.

ROYAL HALI, ANKARA TED KOLEJİNE YENİLDİ

Aykon Ted Ankara Kolejliler oyuncusu Muhammet Baygül, hafta içinde Eurocup”ta oynadığımız maçta yaptığımız hatalardan ders çıkararak bugün bu hataları yapmamaya çalıştık ve sonucunda maçı aldık. Başa, baş bir mücadele oldu ve maç sonuna kadar diri kalarak maçı kazanmamız bizim için ayrıca önemliydi dedi.

Aykon Ted Ankara Kolejliler Baş antrenörü Ercüment Sunter, önemli bir deplasman maçı kazandıklarını söyleyerek, Avrupa ve Türkiye dahil olmak üzere kazandıkları ilk deplasman maçı olması nedeniyle kendileri için önemli olduğunu söyledi. Sunter; “ Avrupa kupası ve ligde oynadığımız iki deplasmanı kaybetmiştik. Bütün maçlar  bizim için bir tecrübe oluyor ve oynadığımız son Avrupa maçında da takımın bir yükselişte olduğu belliydi. O maçı şanssız bir şekilde kaybettin ancak bugün maçın başından itibaren kontrol bizdeydi, Gaziantep çok iyi bir takım ve onların da bugün kötü bir günde olmaları bizim işimizi kolaylaştırdı. İyi savunma yaptık ve oyuncularımız çok akıllı oynadı, biz şu an itibariyle bu maçı bitirip Avrupa kupasında oynayacağımız maça konsantre olmak zorundayız. Paok maçı öncesinde bu maç bizim için bir moral oldu” dedi.

Royal Halı Gaziantep Baş Antrenörü Aziz Bekir, farkın açılmasından sonra bireysel becerilerle bir şeyler yapmaya çalıştıklarını, ilk 30 dakikalık bölümde hem hücumda, hem savunmada rakip takımın bizden daha iyi olduğunu söyledi. Bekir; “hücumdaki kötü performansımız sistem dışında kalmamıza neden oldu ve fark açıldı. Fiziksel ve  psikolojik olarak bir yorgunluk vardı belki de. Oynadığımız ilk iki maçtan sonra böyle kötü bir maç oynayacağımızı düşünmemiştik. Ne olursa olsun, kendi sahamızda, kendi seyircimiz önünde hiçbir mazeret olmamalı ve biz bu maçı almalıydık. Bu maçı geri bırakıp, önümüzdeki hafta oynayacağımız Banvit maçına bakacağız”dedi.

ROYAL HALI GAZİANTEP: 65 – AYKON TED ANKARA KOLEJLİLER: 82
Salon:
Şahinbey Karataş
Hakemler: Recep Ankaralı, İsmail Aydın, Zeynep Funda Teoman
Royal Halı Gaziantep: Burell 6, Erden Eryüz, Mutlu Akpınar 11, Murat Göktaş, Stevic 10, Serkan Erdoğan 15, Emre Bayav 3, Borovnjak 12, Nikolay, Sertaç Şanlı, Kudrautsau 3, Can Uğur Öğüt 5
Aykon TED Ankara Kolejliler: Ali Berent Kavaklıoğlu 3, Berkay Candan 6, Caner Erdeniz 1, Valters 16, Golubovic 19, Kaan Sarıaslan, Tucker 16, Plisnic 7, Davud Kamer 4, Kerem Özkan 2, Muhammed Baygül 8
1. Periyot: 17-21
Devre: 31-36
3. Periyot: 49-61

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ROYAL HALI, ANKARA TED KOLEJİNE YENİLDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin