8 DERNEK FAYDALI İNSAN İÇİN BİR ARAYA GELDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

8 DERNEK FAYDALI İNSAN İÇİN BİR ARAYA GELDİ Gaziantep ve Erzurum’dan sekiz dernek bir araya gelerek Faydalı İnsan Federasyonu kurdu. Faydalı İnsan Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akman federasyon binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Faydalı İnsan Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akman,  topluma faydalı insan yetiştirmenin bilincine dikkat çekerek, “Toplumda bireyci ve yalnızların çoğalması ; toplumsal dayanışmanın , toplumsal ortak ideallerin , ümidin ve kardeşlik bağlarının zayıflaması ; milli bilincin , manevi değerlerin ve evrensel empatinin yara alması ; devlet millet kucaklaşmasının bir türlü yeterince gerçekleşmemesi , bir realite olarak karşımızda durmaktadır” dedi.

Akman Federasyon binasında düzenlediği basın toplantısında konuşmasına şöyle devam etti;

“Bu durumun en kestirme çözümün ; faydalı insan , rol model insan yetiştirmede adeta bir seferberliğin gerçekleşmesinin , toplumun bir numaralı meselesi haline geldiği , gündemimizin kaçınılmaz bir durumu haline gelmiştir .

8 DERNEK FAYDALI İNSAN İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Bütün insanlığın geleceğini ilgilendiren bu tür toplumsal çalışmalar , sadece devlet kademelerinin başarabileceği çalışmalar değildir . Merkezi yönetim , yerel yönetim ve STK kucaklaşması kaçınılmaz üç sac ayağıdır .

8 DERNEK FAYDALI İNSAN İÇİN BİR ARAYA GELDİToplumda milli bilinci , evrensel insanlık değerlerini ortak ideal haline getirecek ; toplumsal barışa hizmet edecek üç sac ayağından biri olan rol model , güçlü STK’lar ülkenin kaçınılmazı olmuştur . Bu nedenle yerel ulusal ve uluslararası boyutta insanlığın canını yakan ; ahlaki , psikolojik , sosyal , kültürel ve akademik boyuttaki problemlere paradigmal eğitim metodolojiler ile katkıda bulunacak ; aktif üst kuruluş niteliğinde kucaklaşan STK’lara , toplumun ivedilikle ihtiyacı olduğu apaçık ortadadır .

Bu doğrultuda ,kamuoyunda başarılı çalışmalar yapan , aynı endişeyi ve duyarlılığı taşıyan biri Erzurum’dan diğerleri Gaziantep’ten olmak üzere 8 dernek ; Anadolu Birlik ve Eğitim Derneği , Faydalı İnsan Derneği , Gül Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ,  Güneydoğu Özel Eğitim Kurumları Derneği , Ümit Eğitim Sağlık Yardımlaşma Sanat ve Kültür Derneği , Haliliye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği , Gaziantep Engelli Aileleri Destekleme Derneği , Gelişim Araştırma Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (Erzurum ) bir araya gelerek , Faydalı İnsan Federasyonu’nu kurmuştur .

Faydalı İnsan Federasyonu , kültürel ve yardım çalışmaları da kapsamında olmakla birlikte , eğitim ağırlıklı bir federasyon olarak kurulmuştur . Gaziantep’te bir ilktir . İlimizin eğitim sorunları açısından , kurulması büyük önem arz etmekte idi .

Aynı endişe ile 2007 yılında , Eğitimci Mehmet AKMAN tarafından yazılan , bir grup gönüllü eğitimci ile başlatılan , daha sonra 7 yılda ülke genelinde yayılan ve Avrupa ya kadar ulaşan on binlerce gönüllünün yer aldığı , birçok ulusal ödül alan , Gaziantep’in marka eğitim projesi olan Faydalı İnsan Projesi çalışmalarında tespit edilen sorunlar , çalışmalarda elde edilen sonuçlar , yukarıdaki düşünceleri ve federasyonun oluşumunu tetiklemede önemli bir etken olmuştur .

Federasyona verilen bu ismin kararı , bahsedilen projeye vefa adına , federasyona bağlı dernekler tarafından oy birliği ile alınmıştır . Faydalı İnsan Federasyonu ; toplumun sancılarını giderme , kültürel ve yardım çalışmaları yapma , ilimizin , ülkemizin ve insanlığın her türlü problemine çözüm politikaları üretme , bu doğrultuda uygulamalar gerçekleştirerek rehberlik yapma , aynı amaçlı kuruluşlarla işbirliği yapma hedefini taşımaktır . Yapılacak bütün çalışmalarda toplumsal duyarlılığı ve dayanışmayı sağlama adına eğitimi çalışmaların ayrılmaz bir parçası olarak görme ve uygulamaya koyma , federasyonumuzun en önemli ideallerindendir . Başta ilimizin , daha sonra ülkemizin ve bütün insanlığın eğitim problemlerine çözümler üreterek toplumun bu alanda sosyal sermayesine katkıda bulunmak için legal fonlardan faydalanılarak projeleri hazırlama önemli çalışmalarımızdan olacaktır . Bu çalışmalarda bize destek veren kişi kurum kuruluş ve siz saygıdeğer basın mensuplarına şimdiden teşekkür ederek Faydalı İnsan Federasyonunun ilimize ülkemize ve bütün insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyor , sevgi ve saygılarımı arz ediyorum”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
8 DERNEK FAYDALI İNSAN İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin