9 AYDA 9 MİLYAR DOLAR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

9 AYDA 9 MİLYAR DOLARDÜŞÜŞE RAĞMEN IRAK 3. BÜYÜK PAZAR OLMAYI SÜRDÜRDÜ

9 AYDA 9 MİLYAR DOLAR

İhracattaki artış trendini sürdüren elektrik elektronik sektörü, Ocak-Eylül döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 6,5 artışla 9 milyar 129 milyon dolarlık ihracata ulaştı.

Dokuz aylık dönemde sektörün en fazla ihracat yaptığı ilk üç ülke İngiltere, Almanya ve Irak oldu. Fransa, Türkmenistan, İtalya, İspanya, Azerbaycan- Nahcivan, Rusya Federasyonu ve Cezayir ilk sırada yer alan diğer ülkeler olarak sıralandı.

Ocak – Eylül döneminde beyaz eşyalar 2 milyar 630 milyon dolarla toplam ihracattan en fazla payı alan ürün grubu oldu. TV alıcıları ve küçük ev aletlerini de kapsayan elektronik ürünlerin ihracatı 2 milyar 557 milyon dolarla ikinci, elektrik üretim ve dağıtım ekipmanları 2 milyar 282 milyon dolarla üçüncü, kablolar 1 milyar 658 milyon dolarla dördüncü sırada yer aldı.

Elektrik-elektronik sektörünün Eylül ayı ihracatı ise yüzde 6,2 artışla 1 milyar 121 milyon dolar olarak gerçekleşti. İngiltere, Almanya, Fransa, Türkmenistan, Irak, Cezayir, Rusya, Azerbaycan-Nahcivan, Polonya ve İspanya en fazla ihracat yapılan ülkeler olurken, Cezayir’e ihracat yüzde 105 oranında arttı.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, elektrik elektronik sektörünün 9 aylık ihracat performansına yönelik olarak şunları söyledi: “Tüm alt ürün gruplarımızda ihracat artışı devam ediyor. Avrupa ülkeleri halen bir numaralı pazarımız olmayı sürdürürken, geçtiğimiz aylarda önemli kayıpların yaşandığı Irak ve diğer bazı komşu ülkelerde yaşanan kaos ortamının bir an önce son bulması, özellikle elektrik üretim ve dağıtım ekipmanları ile kablo sektörlerinin ihracatını daha yukarıya taşıyacaktır.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
9 AYDA 9 MİLYAR DOLAR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin