9 YILA 12 KÖPRÜLÜ KAVŞAK SIĞDIRDIK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

9 YILA 12 KÖPRÜLÜ KAVŞAK SIĞDIRDIKGaziantep Büyükşehir Belediyesi üst üste yaptığı köprülü kavşaklar ile Gaziantep trafiğini rahatlatmaya devam ediyor.

2004 yılından bu yana 12 köprülü kavşak yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaya ve araç trafiğinde sıkıntı çeken Şehreküstü kavşağı için de düğmeye bastı.

Kentin dört bir girişinde ve kent merkezinde yaptığı köprülü kavşaklar ile Gaziantep’e yeni bir imaj kazandıran belediye, kentin en çok sıkıntılarının başında gelen ulaşım sorununu da büyük ölçüde çözüme kavuşturdu.

Gaziantep’i modern, estetik ve son teknoloji kullanılarak inşa ettiği köprülü kavşak ve bulvarlarla donatmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, kentin en büyük köprülü kavşağı olma özelliği taşıyan Şehreküstü Kavşağını 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanıp vatandaşın hizmetine sunmayı hedefliyor.

Özellikle havalimanı, Ünaldı ve sanayi esnafının büyük sıkıntı çektiği Şehreküstü bölgesinin ulaşım sorununu çözüme kavuşturma için 2012 yılının aralık ayında başlanan ‘Şehreküstü Köprülü Kavşak İnşaatı Yapım İşi’nde çalışmalar hızla devam ediyor.

Şehir merkezinin en uzun ve büyük kapalı tünel kavşağı olan ‘Şehreküstü Köprülü Kavşak’ çalışması kapsamında, 671 adet fore kazık, 3.5 km’ye yakın atık su ve yağmursuyu deplasesi ile yeni hat yapılıyor.

İş kapsamında ayrıca 84 bin ketre küp kazı ve 15 bin metre küp dolgu çalışmalarına da devam ediliyor.

Şu ana kadar fore kazık imalatları tamamlanan Şehreküstü Köprülü Kavşak çalışmalarında, tüneldeki kazı imalatları ise hızla devam ediyor. Alt yapı çalışmalarının da yüzde 85 oranda tamamlandığı projenin Mayıs ayının başında iş tamamlanarak, yolun trafiğe açılması planlanıyor.

TRAFİK AKSAMIYOR

Tüfekçi Yusuf Bulvarı ile İnönü Caddesi kesişiminde gerçekleşen Şehreküstü Köprülü Kavşak çalışmaları esnasında, Şehitler Caddesi üzeri ve Elmacı Pazarı’ndan Şehreküstü kavşağı istikametine esnaf ve vatandaşlar için giriş ile çıkış yol verilmiş durumda.

Cengiz Topel Caddesi üzeri Hasip Dürrü Caddesi kesişimi, Tüfekçi Yusuf Bulvarı üzeri itfaiye kesişimi ve Demokrasi Bulvarı üzeri 2 nolu sokak kesişiminden itibaren Şehreküstü kavşağı istikametine cadde ve sokaklar ise kapatılmış durumda.

İnşaat bitim tarihine kadar trafik akışı servis yollarından sağlanıyor. Bu nedenle vatandaşların mağdur olmaması için yol güzergahı üzerinde bulunan trafik işaretlerine uymaları ve takip etmeleri gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
9 YILA 12 KÖPRÜLÜ KAVŞAK SIĞDIRDIK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin