SANKO Hastanesi’nde “Bilinçli Gebeler, Sağlıklı Bebekler” eğitimi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SANKO Hastanesi’nde “Bilinçli Gebeler, Sağlıklı Bebekler” eğitimi

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde anne adaylarına yönelik, “Bilinçli Gebeler, Sağlıklı Bebekler” konulu farkındalık eğitimi verildi.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali İrfan Güzel, gebeliği doğum öncesi ve sonrası bir bütün olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Gebelik takibinde, annenin gebe kaldıktan sonra doğumdan lohusalık dönemine giden süreci değerlendirdiklerini belirten Prof. Dr. Güzel, “Annenin bilinçli olması, doğum öncesi hazırlığı, gebelikle ilgili sorunları, hastalıklarının takibini ya da tedavisi çok önemli. Bu nedenle bu tür eğitim toplantılarını düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Duygu Alime Almalı ise sağlıklı gebeler ve sağlıklı bebekler için SANKO Üniversitesi Hastanesi olarak annelerin yanında olduklarını ifade etti. Gebeliğin kadının hormonlarının etkisiyle fizyolojik ve psikolojik olarak değişimlere açık olduğu bir süreç olduğunu hatırlatan Dr. Öğr. Üyesi Almalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gebelik takibinde ana yürütücü biz olsak da gebelik multidisipliner bir şekilde ele alınması gereken bir durumdur. İlk gebe bilgilendirme toplantımızda da bu konunun üzerinde durarak gebelik sürecini bir bütün olarak ele aldık. Kadın sağlığı ve doğum hekimleri olarak bizler, diyetisyenimiz, fizyoterapistimiz, ebemiz ve bebek hemşiremizle gebelik sürecinde yanınızdayız. Toplantılarımıza devam ederek, gebelik haftalarına göre değerli gebelerimizi gruplar halinde misafir etmeyi planlıyoruz. Amacımız gebelerimizin vücudunun bu sürece hızlıca uyum sağlaması ve sorunsuz bir gebelik ve lohusalık süreci geçirilmesidir.”

Uzm. Psikolog Elif Türkoğlu ise gebelikte ilk üç ayın zıt duyguların geliştiği bir dönem olduğuna dikkat çekti. Bulantı, kusma, yorgunluk, halsizlik ve uykulu hissinin gebenin bebeği suçlamasına sebep olabileceğine dikkat çeken Uzm. Psikolog Türkoğlu, “Bu dönemde gebe, duygusal olarak her şeye karşı aşırı hassas ve kırılgandır. Çabuk sinirlenme, çabuk mutlu olma gibi kararsız psikolojik tepkiler görülebilir” şeklinde konuştu.

Diyetisyen Meltem Demirci de gebelikte kadının vücudunda, bir bebeğin oluşması ve büyümesi ile bazı değişiklikler izlendiğini hatırlatarak, şu bilgileri paylaştı: “Oluşan bu değişimlerle birlikte gebe hem kendisinin hem de bebeğin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bu dönemde beslenmesine daha fazla dikkat etmek zorundadır. Gebelikte artan enerji ve besin ihtiyaçlarının karşılanması için dengeli ve yeterli beslenmek önemlidir.”

Fizyoterapist Elif Nur Güçlü ise gebeliği vücut sisteminde önemli anatomik ve fizyolojik değişikliklerin meydana geldiği bir süreç olarak tanımladı. Fizyoterapist Güçlü, “Bu süreçte bedenin ruhsal ve fiziksel açıdan iyi yönetilmesi gebeliğin oluşturduğu ve doğum sırasında meydana gelebilecek sorunların önlenmesi açısından önemlidir” uyarısını yaptı.
SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitim, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve birlikte fotoğraf çekimi ile son buldu.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SANKO Hastanesi’nde “Bilinçli Gebeler, Sağlıklı Bebekler” eğitimi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin