AFRİN Gazisi Umut Yavuz son iki mermiyi neden sakladığını anlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AFRİN Gazisi Umut Yavuz son iki mermiyi neden sakladığını anlattıAfrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtında 11 askerin şehit düştüğü çatışmada yaralanan Adıyamanlı Piyade Komando Uzman Çavuş Umut Yavuz, gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mezine Sırakaya’ya konuştu. Gazi Umut Yavuz, Özgür Üsteğmen’in verdiği talimatı yerine getirerek 2 adet kurşunu cebine koyduğunu söyledi.

“YAKALANACAK OLURSAK KAFAMIZA SIKARIZ”

Özgür Üsteğmene “komutanım son iki kutu mühimmatımız kaldı” dediğimde bana “kardeşim, mermilerden iki tanesini ayır bu hainlerin eline düşeceğimize şereflice kafamıza sıkarız” dedi ve bende iki tane mermiyi cebime koydum diyen Afrin Gazisi Umut Yavuz olay anını şöyle anlattı;

“10 Şubat günü saat 10:00 sıralarında bizim tabura bağlı diğer bölüğün bulunduğu bölgede çatışma çıktı. Biz kendi mevzilerimizde beklediğimiz esnada çatışmaya giren bölüğün mühimmatlarının bittiği ve mühimmat desteği sağlamamız yönünde bize emir verildi.

AFRİN Gazisi Umut Yavuz son iki mermiyi neden sakladığını anlattı

AFRİN Gazisi Umut Yavuz son iki mermiyi neden sakladığını anlattı

Mühimmat götürdüğümde bana Özgür Üsteğmeni bulmam yönünde emir verildiği için onun yanına doğru gittim, Özgür Üsteğmen terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucunda yaralanmıştı. Yaklaşık 2 çuval civarında mühimmat götürmüştüm ve birlikte yaklaşık 3 saat civarında çatışmaya devam ettik. Mühimmatımız tükeniyordu, son iki kutu mühimmatımız kalmıştı.

Özgür Üsteğmene “komutanım son iki kutu mühimmatımız kaldı” dediğimde bana “kardeşim, mermilerden iki tanesini ayır bu hainlerin eline düşeceğimize şereflice kafamıza sıkarız” dedi ve bende iki tane mermiyi cebime koydum.

Tam bu sırada telsizden ATAK helikopterlerinin geleceği anonsu gelmeye başlayınca bir patlama sesi duyuldu. Yanımdaki arkadaşıma baktığımda kafasında kanama olduğunu gördüm, Özgür Üsteğmenin bacağında bir sıkıntı olduğunu gördüm. Bacağı kopmuştu. O halde bile “paşam korkma” diyerek silah arkadaşlarına teselli veriyordu.  Kulağımda çok ciddi bir çınlama vardı. Bu arada ben iki bacağımı da hissetmediğim için koptuğunu düşündüm. Bacaklarımı kontrol ettiğimde yerinde olduğunu gördüm ve elimi belime attığımda elime gelen et parçalarından yaralandığımı anladım. Bir arkadaşımızın beni sırtına aldığını hatırlıyorum ondan sonra gözlerim kararmıştı ve gözlerimi açtığımda Hatay’da kamuflajımı kestiklerini gördüm ve sonrasında GATA’ya sevk ettiklerini hatırlıyorum.

AFRİN Gazisi Umut Yavuz son iki mermiyi neden sakladığını anlattı

“BİR UMUT DEĞİL, BİN UMUT FEDA OLSUN TÜRKİYEME”

Bacaklarımı hiç hissetmiyordum ve adeta beynimle bacaklarımı çekmeye çalışıyordum. Bir ara ümitsizliğe kapılmıştım, yürüyemeyeceğimi düşünüyordum ancak GATA’da hem psikolojik olarak hem de tedavi anlamında komutanlarımız ve doktorlar bizlere çok yardımcı oldu. İlk sıralar “keşke ölseydim şehit olsaydım”  diyordum. Çünkü hem canım yanıyor hem de bir başkasına muhtaç yaşıyorsunuz. Bu çok zor bir durumdu.  Sonuç itibariyle bu vatan için eksik kalmak, şehit olmak onur verici. Eğer imkânım olursa tekrar görevime dönmek ve ülkeme Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmette bulunmak istiyorum. Bu ülkeyi hiçbir gücün yıkmasına yok etmesine izin vermeyeceğiz, bir Umut değil bin Umut feda olsun Türkiyem için.  

GATA’da zor günledin ardından memleketimde olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Adıyamanlı yetkililer ve hemşerilerim beni havalimanında karşıladığında yaptığım görevin ne kadar kutsal olduğunun bir kez daha farkına vardım. Onur duydum. Bu ülkenin UMUT’ ları bitmez. Bu millet Umutlarını bağrına bastığı sürece, bayrak vatan müdafaası için cepheye gönderdiği sürece yıkılmayız. Biz şanlı bir tarihi olan milletin torunlarıyız. Bugün bana ihtiyaç olursa yine görevimiz başına dönerim. Bayramı ailemle geçirmek, anamın babamın kardeşlerimin yanında olmak güzel. Bu süreçte yanımda olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

AFRİN Gazisi Umut Yavuz son iki mermiyi neden sakladığını anlattı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AFRİN Gazisi Umut Yavuz son iki mermiyi neden sakladığını anlattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin