“Afrin’de Kürtlere Karşı Değil, Terör Örgütüne Karşı Mücadele Ediyoruz”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Afrin’de Kürtlere Karşı Değil, Terör Örgütüne Karşı Mücadele Ediyoruz”Cumhurbaşkanı Erdoğan, ASO Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye, Afrin’de Kürtlere karşı değil, oradaki terör örgütüne karşı mücadele etmektedir. Çok yakında görülecektir ki terör örgütünün baskısı ortadan kalktığında, bize en büyük teşekkür Afrin’deki Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimizden gelecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sanayi Odası’nın düzenlediği 54. Yıl Ödül Töreni’ne katıldı. Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihracat, vergi, AR-GE, katma değer üretme ve istihdam dallarında ödül alan 54 şirketi ve yöneticilerini tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında satır başları;

“BİZE EN BÜYÜK TEŞEKKÜR KÜRT KARDEŞLERİMİZDEN GELECEKTİR”

Türkiye’nin, Afrin’de Kürtlere karşı değil, oradaki terör örgütüne karşı mücadele etmekte olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Afrin’de yüzde 55 Arap var, yüzde 35 civarında Kürt var, diğeri Türkmen; kimse kalkıp da bu böyledir diyemez, ama orada bir terör örgütü var. Çok yakında görülecektir ki, terör örgütünün baskısı ortadan kalktığında bize en büyük teşekkür Afrin’deki Kürt kardeşlerimizden gelecektir, Arap kardeşlerimizden gelecektir, Türkmen kardeşlerimizden gelecektir” dedi.

PKK gibi, Suriye’deki PYD’nin de Kürtler için değil, bölge üzerinde çok farklı emelleri, projeleri, planları olan güçler için savaştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hain projenin nihai hedefinin Türkiye olduğunu görmemek, anlamamak için, kusura bakmayın, aptal olmak gerekir. Bu ülkede kimse saf değil, aptal da değil. Zihnini ve ruhunu emperyalist güçlere kiraya vermiş bir avuç hain dışında herhangi görüşte, hangi meşrepten, hangi kökenden olursa olsun tüm Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları gerçekleri görüyor, biliyor. Bunun için de Afrin operasyonumuza vatandaşlarımızın tamamı çok güçlü destek veriyor. Camilerimizde edilen dualardan, operasyona giden askerlerimizi yolda durdurup alınlarından öpmeye kadar gerçekten gözyaşlarıyla takip ettiğimiz nice güzel hadiseye şahit oluyoruz. Diyor ya, bizim nereye gidiyorsunuz sualine cevap, Kızıl Elmaya gidiyoruz; mesele bu. Evet, bizim bir Kızıl Elmamız var. Bunu yaklaşık bir ay kadar önce de yine Külliyede yapığım bir konuşmada açıklamıştım, biz o hedefe doğru gidiyoruz”

“AFRİN OPERASYONU, HEDEFLERİNE ULAŞTIĞINDA SONA ERECEK”

Afrin operasyonunun tıpkı Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona ereceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika’nın “Süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı” açıklamasına yönelik olarak, “Peki, o zaman ben de Amerika’ya soruyorum, ya Afganistan’da sizin süreniz belli oldu mu, ne zaman bitecek o? Biz iktidara gelmeden önce siz Irak’a girdiniz ya, Irak’ta bitti mi bu süre? Hâlâ Irak’tasınız. Şimdi kalkıp buraya da girdiniz, koalisyon güçleriyle buradasınız. Bunun süresi olur mu ya? Böyle bir savaş matematik bir olay değil ki, nasıl böyle bir şeyi sorarsın? Bunları anlamak mümkün değil. Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya da zaten merakımız yok, çekilmesini biliriz, bunun için de birilerinden icazet almak gibi bir derdimiz de yok, bunu da bilmeniz lazım” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİ İŞGAL ETMEK GİBİ BİR AMACI YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki gelişmeleri değerlendirmeye devam ettiği konuşmasında bölgenin gerçek sahibi olan insanların huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir yer hâline getirilmesi konusunda gereken çalışmalara başlanacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kendi sınırlarına dayanan üç beş mülteci karşısında dehşete kapılıp ortalığı ayağa kaldıranlardan, bu coğrafyada alçakça öldürülen bir milyon insan için de birazcık hassasiyet göstermelerini istiyoruz, insaf” şeklinde konuştu.

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/89164/afrinde-kurtlere-karsi-degil-teror-orgutune-karsi-mucadele-ediyoruz.html

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Afrin’de Kürtlere Karşı Değil, Terör Örgütüne Karşı Mücadele Ediyoruz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin