Ağcabay, 3. Şahinbey Kültür ve Edebiyat Günlerinde

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağcabay, 3. Şahinbey Kültür ve Edebiyat Günlerinde“Yerel Tarih, Kültürel Dokunun Korunmasıyla Yaşayacaktır”

Şahinbey Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 3. Şahinbey Kültür ve Edebiyat günleri kapsamında; Gazeteci – Yazar Bülent Ağcabay Ali Tiryakioğlu Ticaret Meslek Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek, “Cumhuriyetin İlk Yıllarında Gaziantep Kültüründen Bir Kesit” adlı konferans verdi.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Okul Müdürü Ali İhsan Yüksel’in de katılığı programda konuşan Gazeteci – Yazar Bülent Ağcabay, Gaziantep kent kültürünün dünü ve bugünü hakkında bilgi verdi.

Ağcabay, bir zamanlar “Küçük Buhara” diye anılan, ilim irfan merkezi olarak haklı bir şöhreti bulunan Gaziantep’in kültür yaşamındaki kültürel anlamda hareketliliğin 1923 yılından 1931 yılına kadar yani Cumhuriyetin ilk 8 yılında Türk Ocaklarının çalışmalarıyla başladığını söyledi.

Ağcabay, Gaziantep’te Kültürel anlamda yoğunluğun ise Cumhuriyetin ilanından sonra Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kültür İnkılâplarının başlangıcı olarak Halkevlerinin açılmasının gösterildiğini belirtti.

Gaziantep’te Halkevi 24 Haziran 1932 tarihinde, bugünkü Öğretmenevi olarak bilinen Ermeni Kilisesinde açılarak çalışmalarına başladığını ifade eden Ağcabay, Halkevlerinde ilk olarak, Türkçe konuşma, okuma – yazma kursları açılarak, dil ve alfabe alanındaki yeniliklere katkıda bululacak çalışmaların başlatıldığını, Halkevlerince açılan kurslarda, kitap saraylar, okuma odalarıyla bir taraftan halk aydınlatırken; sahnelenen tiyatro oyunları, konferanslarla rejimi kökleştirmek için milli şuuru arttırıcı çalışmaların yapıldığını ifade etti

Ağcabay, Cumhuriyettin ilk yıllarında, Hasip Dürri, Şair Aydi, Hasırcıoğlu Hafız Mehmet Ağa, Ömer Asım Aksoy gibi şair ve yazarların eserlerinden oluşan Gaziantep kültürel değerlerini konu alan 37 kitabın da Halkevi Kültür yayını olarak yayınlandığını söyledi.

Konferansın sonunda konuşan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, milli değerlere sahip çıkılmasına dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin özellikle gençlerin geçmişine, kültürüne sahip çıkma noktasında çok önemli olduğunu söyledi.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan tarafından 3. Şahinbey Kültür ve Edebiyat günleri kapsamında Gazeteci Yazar Bülent Ağcabay’a pkalet takdim edilirken, Ali Tiryakioğlu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Ali İhsan Yüksel tarafından da günün anısına Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve Gazeteci Yazar Bülent Ağcabay’a plaket takdim edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ağcabay, 3. Şahinbey Kültür ve Edebiyat Günlerinde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin