Ağustos ayı ihracat rakamları açıklandı

featured
Başkan Ünverdi, “10 Milyar Dolar Hedefine Koşarak İlerliyoruz”
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP’İN İLK 8 AYLIK İHRACATI YÜZDE 3,4 ARTTI

“AZİM, KARARLILIK VE ÖZVERİYLE ÜRETEN, İHRAÇ EDEN SANAYİCİ VE İŞ DÜNYAMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan verilere göre Gaziantep’ten yapılan ihracat bu yılın Ocak-Ağustos döneminde yüzde 3,4 artışla 4 milyar 419 milyon 959 bin dolara ulaştı. Ağustos ayında ise yaz dönemi olması ve 9 günlük kurban bayramının etkisi ile geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,5 oranında azalışla 517 milyon 191 bin dolar olarak gerçekleşti. Gaziantep bu rakamlarla 6. sıradaki yerini korudu.

İhracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, yaz dönemi olması ve 9 günlük bayram tatilinin sadece Gaziantep değil, tüm Türkiye’de ihracatın düşük seyretmesine sebep olduğunun altını çizdi. 2017 yılı Ağustos ayında 26 iş günü varken bu rakamın 2018 yılı Ağustos ayında 22 iş gününe düştüğüne dikkati çeken Ünverdi, “Geçen yıla göre aynı iş günü sayısında ihracat yapılsaydı tahmini olarak Gaziantep’in ihracatı 610 milyon dolar civarında gerçekleşecekti” dedi.

Ağustos ayı ihracat rakamları açıklandı

Adnan Ünverdi, tüm sanayici ve işadamlarını özverili çalışmalarından dolayı kutlayarak, “Ülkemizin içerisinden geçtiği bu zorlu süreçte azim ve kararlılıkla üreten, ihraç eden, istihdam oluşturan iş dünyamızı yürekten kutluyor, mücadelelerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Üretimin, ticaretin global ölçekte yaşandığı günümüz dünyasında döviz kurundaki artışın en başta sanayici ve iş dünyamıza yansımaları oldu” diyen Ünverdi, “Devletimiz tarafından atılan her adım piyasayı rahatlattı. Tabii bu adımların devam etmesi ve döviz kurunun makul seviyelerde dengede tutulması hayati önem taşıyor” diye konuştu.

Gaziantep özelinde de gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Ünverdi, şöyle devam etti:

“Bizler de sanayicilerimizin yaşadığı sorunlara yönelik ekonomi yönetimi ile bir araya geliyor, beklenti ve taleplerimizi kendileri ile paylaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde de yapmış olduğumuz görüşmelerin sonuçlarını inşallah hep birlikte görmeyi umut ediyoruz. Bunların yanı sıra ihracata yönelik yeni pazar araştırmalarımız, fuar organizasyonlarımız ve sektör bazlı çalışmalarımız devam ediyor.”

Bağımsız ve uluslararası manipülasyonlara dirençli bir ekonomi için yerli üretimin önemine dikkati çeken Ünverdi, açıklamasını şöyle tamamladı: “En başta hammadde ve makine sektöründe yerlileşmemiz hayati önem taşıyor. Daha öncede vurgu yaptığımız gibi Ar-Ge, inovasyon, marka ve daha fazla katma değer oluşturmak zorundayız. Dışa bağımlılığımızı ancak bu şekilde azaltabilir, dış etkenlere karşı koruyabilir ve ülke ekonomimizi yukarılara taşıyabiliriz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ağustos ayı ihracat rakamları açıklandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin