Ahmet Ümit: Gaziantep’in tarihini yazacak

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahmet Ümit: Gaziantep’in tarihini yazacakGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Fatma Şahin ile Yazar Ahmet Ümit, Dülük Antik Kenti gezdi.

Fatma Şahin ve Ahmet Ümit’in yanı sıra gezi programına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan ve basın mensupları katıldı.

Gezi programında Fatma Şahin ve beraberindekiler tarihi antik kent hakkında bilgi aldı. Şahin ve beraberindekiler, daha sonra mağara içerisinde bulunan tarihi Gaziantep Dülük Antik Kenti’ni gezerek; antik kentte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Geziyi değerlendiren Yazar Ahmet Ümit, ‘Anteplilik’ bilinci oluşturmak istediklerini belirterek, “Hepimizi buluşturan ortak nokta Anteplilik. Bir Anteplilik bilinci oluşturmak istiyoruz. Bunun yolu da Gaziantep’in var olan potansiyelinin ve ne yazık ki bugüne kadar kullanmadığımız var olan potansiyelini kullanmak. Bu potansiyeli kullanarak Gaziantep’i hem bir marka şehir hem bir dünya şehri yapmak. Bunu yaparken dayanacağımız öğelerin başında tarih geliyor. Antep’in tarihi binlerce yıla uzanıyor ki bu arkamızda gördüğünüz mağara da mitra kültürünün en önemli yerlerinden bir tanesi. Amacımız Antep’in tarihini açığa çıkarmak” dedi.

Kendisine yöneltilen “Gaziantep’i anlatacak bir roman yazacak mısınız” sorusunu yanıtlayan Ahmet Ümit, “Elimde şu anda İttihat Terakkiyi anlattığım bir romanım var. Bu romandan sonra Gaziantep’i yazacağım. Antep’in bütün tarihini içine alacak bir roman olacak bu. Onu da Gaziantep’in markalaşma hedefine uygun bir şekilde bütün bu tarihsel derinliği ele alarak işlemek istiyorum” cevabını verdi.

Fatma Şahin ise 2018 yılında Gaziantep’i ‘Dünya Kültür Başkenti’ yapmayı hedeflediklerini aktararak, “Bu şehir hepimizin. Bu şehrin kalkınma hamlesinde hepimize düşen işler var. Büyük bir değer var. Ahmet Ümit büyük bir marka. Bu marka bizim insanımız. Dolayısıyla bizim açımızdan çok önemli. Biz ‘kalkınma yerelde başlar’ diyoruz. Artık kentler yarışıyor. Yeni hedefimiz 2018’de Dünya kültür başkentini Gaziantep yapabilmek” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ahmet Ümit: Gaziantep’in tarihini yazacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin