AHMET UZER KONUŞTU!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AHMET UZER KONUŞTU! “MÜDAHALE EDERSEM HESAP SORAMAM”

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, başta Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Fatma Şahin olmak üzere Şahinbey ve Şehitkamil ilçe Belediye Başkanlarına belediyede istedikleri kadroyla çalışmaları konusunda açık çek verdiğini söyleyerek “Belediye başkanlarına şunu söyledim, kesinlikle bana bir şey sormayın, benden isim istemeyin dedim ve onlara açık çek verdim. Eğer ben onların çalışacağı kadroyu belirlersem o zaman başarısızlık durumunda onlardan siyaseten hesap soramam. Benim onlardan başarısızlıkta hesap sormam lazım. Onun için kuracakları kadroya müdahale etmeyeceğim, bugüne kadar da etmedim” dedi.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, seçimler sonrasıı ilk canlı yayına Kanal 5’te katıldı ve Bülent Çulcuoğlu’nun Son Nokta programında önemli açıklamalarda bulundu. Uzer, bugün seçim olsa AK Parti’nin Gaziantep’te yüzde 65 oy alacağını savundu, Oğuzeli ilçesinde seçimi kaybetmelerinde zincirleme hatalar yaptıklarını ve ilçe başkanının istifasını işleme koyacağını açıkladı. Uzer, Cumhurbaşkanlığı seçiminin hazırlık çalışmalarına da hemen başladıklarını belirterek, Başbakan Erdoğan 23 Nisan şenlikleri için Gaziantep’e geleceğini, yeni belediye başkanı Fatma Şahin’i de ziyaret edeceğini de söyledi.

“BEN BELEDİYELERİN KURACAĞI EKİBE KARIŞMAM”

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, belediyelerde her başkanın istediği ekiple çalışmasının gayet doğal olduğunu belirterek şunları söyledi:  “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Bir başkan gelir A kadrosuyla çalışır, bir başkan gelir farklı bir kadroyla çalışır. Sayın Fatma Şahin’in de bu noktada istediği ekibiyle çalışması kadar doğal bir şey yok. Ben İl Başkanı olarak Belediye Başkanlarına, sadece Büyükşehir Belediye Başkanı’na değil, ilçe belediye başkanlarına da, hepsine de açık çek verdim. Arkadaş bize sormayın, bizden izin de almayın. Belediyecilik bizim işimiz değil, belediyecilik sizin işiniz. Ekibinizi nasıl başarılı olacaksanız o şekilde kurun dedim. Hiç müdahalem söz konusu değil. 2009’da da yapmadım, şimdi de yapmıyorum. Belediye başkan yardımcısını istediğiniz şekilde seçin, içeride bürokratik olarak istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Biz işin siyasetindeyiz. Elbette hatalı bir şey görürsek kendi aramızda ikazımızı yapacağız, ama neticede son karar verici belediye başkanımızdır. Burada da özellikle içerideki tek yetkili belediye başkanıdır. Biz ve ilçeler bu işe girmeyiz. Çünkü bir yerde eğer başarı varsa bu ekibin başarısıdır. Şimdi ben Fatma Hanım’a desem ki şunu yardımcı yapacaksın, şunu danışman yapacaksın dersek bu o zaman onun kadrosu olmaz, başarısı da olmaz. Onun için belediye başkanları kendi ekibini kuracaklar, hem de başarılı olacaklar. Hem de bir sıkıntı olduğunda bize hesap verebilsinler. Ama onların ekibini biz belirlersek o zaman başarıdan bahsedilmez. Burada da yapacakları her türlü tasarrufta gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız gerekse de ilçe belediye başkanlarımızın siyasi olarak arkasındayım”

“OĞUZELİ’NDE HATAMIZI GÖRDÜK”

AK Parti’nin Gaziantep genelinde ortalama oy oranının yerel seçimlerde yüzde 55 olarak çıktığını ve önemli bir başarı sağladıklarını söyleyen Ahmet Uzer, seçimi kaybettikleri ve 700 oy farkla MHP adayının kazandığı Oğuzeli ilçesinde hatalı olduklarını kabul etti. Uzer Oğuzeli ilçesinde bir takım zincirleme yanlışlıklar yaptıklarını söylerken “Oğuzeli’nde seçilen MHP adayı Sait Kılıç’ı tebrik ediyorum, düzgün bir arkadaş. Hatta ben talimat verdim, devir teslim töreninde belediye başkanı ve meclis üyesi arkadaşlarımız orada hazır bulunsunlar diye. Eğer bizim mazbata töreni olmasa ben de Oğuzeli’nde devir teslime gidecektim. Olur böyle şeyler, bu bir yol kazasıdır. Yani burada biz hatamızı gördük, öğrendik. Bazen karar alırken yanlış kararlar alabiliyorsunuz. Bazı şeyleri yanlış değerlendirebiliyoruz. Belki çok iyi çalışmadık, iyi çalışamadık. Onu da masaya yatıracağız. Seçimlerden önce Oğuzeli ilçe teşkilatının istifasını almıştım, şimdi onu işleme koyacağım ve burada yeni bir yapılanmaya gideceğiz, yeni bir kanla, yeni bir ekiple yolumuza devam edeceğiz. MHP’li başkana başarılar diliyorum” diye konuştu.

“YARIN SEÇİM OLSA GAZİANTEP’TE YÜZDE 65 ALIRIZ”

Yerel seçimler ile genel seçimlerin çok farkı olduğunu söyleyen AK Parti Gaziantep İl Başkanı Uzer, yerel seçimlerde kırgın ve küskünlerin biraz fazla olabildiğini, küçük ilçelerde aday rüzgarının parti rüzgarının önüne geçtiğini söyledi. Uzer “Bir mahallede muhtarlık seçimi var, AK Parti’den 5 aday çıkıyor, sonra dördü size kırılıyor. Meclis üyeliğinde sıralamaya giremiyor size küsüyor. Küçük ilçelerde adayın rüzgarı parti rüzgarının önüne geçiyor. Bu seçimde hiç oyu olmayan, Türk siyasetinde var olmayan Demokrat Parti veya ülke çapında yüzde 1 oyu olan Saadet Partisi’ne bakıyorsunuz ilçede belediyeyi kazanmış, oyunu arttırmış. Yani yerel seçimdeki hava farklı, yerel bir isim partinin önüne geçebiliyor.Yani şunu görmemiz lazım partinin oyu bir şekilde adaya veya başka partiye gidebiliyor. Akrabalık veya karşılıklı çekişmeden dolayı.. Yerel seçimlerde bir şekilde parti oyu aşağıya inebiliyor. Ama genel seçim çok farklı.. Biz AK Parti’yiz, güçlü bir partiyiz, rüzgarımız da çok güçlü. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan. Ben şunu söylüyorum bugün, hatta 15 gün veya 1 ay sonra seçim olsa bizim Gaziantep’te alacağımız oy oranı yüzde 65’tir. Bunu samimi olarak söylüyorum, gelecek sene de bunu göreceğiz” dedi.

” CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK”

Seçim sonrası rehavete kapılmadan hemen Cumhurbaşkanlığı seçimi hazırlıklarına başladıklarını, teşkilatlarla toplantı yaptıklarını belirterek “Cumhurbaşkanı’nı ilk kez halk seçecek. Bu seçimde bizim için çok çok önemli. Çünkü halkın oyu ile seçilecek bir Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığından ziyade Devlet Başkanı olacaktır . Biz Gaziantep Teşkilatı olarak bu seçimin de hazırlık çalışmaları için toplantılarına başladık” dedi. Uzer “Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olmalı mı?” sorusuna ise “Sayın Başbakanımız isterse, adayım derse Cumhurbaşkanı adayı olur ve seçilir. Bunu çok fazlasıyla hak eden bir lider. Eğer kendisi adayım derse biz Gaziantep teşktilatı olarak gücümüzün son damlasına kadar  mücadele ederiz. Ama çıkmak istemezse de işaret edeceği bir kişiye aynı Başbakanımıza destek veriyormuşuz gibi desteğimizi veririz. Hiç bir sıkıntı olmadan Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktır. diye konuştu.

“CEMAAT YANITI SANDIKTA ALDI”

30 Mart yerel seçimler öncesi cemaatin kapı kapı dolarak AK Parti aleyhine propaganda yaptığını, ancak cemaatin yanıtı sandıkta aldığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Uzer, cemaatin söylediği hiç bir şeyin vatandaşa inandırıcı gelmediğini vurguladı. Uzer “Vatandaş şunu söylüyordu, cemaatse gitsin cemaatliğini yapsın, siyaset yapacaksa gitsin siyasi parti kursun öyle gelsin. İnsanlar en basit söylemle bu iki kelimeyle olaya yaklaştı. Bir de AK Parti’nin yaptığı hizmetleri 12 yıldır vatandaş görüyor, görmenin ötesinde de günlük hayatında yaşıyor. Gariban, fakir insanlar günlük hayatlarında yaşayarak görüyorlar. Ve bu cemaatin söylediği hiç bir şey vatandaşa inandırıcı gelmedi. Sandıkta da yanıtı aldılar” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AHMET UZER KONUŞTU!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin