AİLE HEKİMLERİ UYGULAMALARDAN RAHATSIZ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AİLE HEKİMLERİ UYGULAMALARDAN RAHATSIZGaziantep Aile Hekimleri Derneği (GAHD) Başkanı Dr. Gültekin Serdar Tolay yaptığı yazılı açıklama ile Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğünün son günlerde kendilerini hedef alan uygulamalardan dolayı rahatsız olduklarını ve sağlık camiasının sıkıntısının her geçen gün büyüdüğünü ifade etti.

Son günlerde 400’ün üzerinde üyesi bulunan yasal bir şekilde faaliyetlerini sürdüren, bir sivil toplum kuruluşunu ve yöneticilerini hedef alan uygulamalar bizleri üzmektedir diyen Tolay yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Gaziantep Aile Hekimliği Derneği üye ve yöneticilerini hedef alan mobbing uygulamalarına aralıksız devam eden müdürlük, yasal olmayan tarzda denetimler ve bıktırma – yıldırma politikaları uygulamakta.

AİLE HEKİMLERİ UYGULAMALARDAN RAHATSIZ

AİLE HEKİMLERİNE BASKI UYGULANIYOR

Aile Hekimliği Uygulama yönetmeliği dahil hiçbir kanun ve yasaya uymayan tarzda, aile hekimlerine uygulanan bu baskılar konusunda Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü birinciliği kimseye kaptırmamak konusunda ısrarlı.

Bilindiği üzere AHEF Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu tarafından, “aile hekimliğinde nöbete hayır” konulu etkinlik çerçevesinde uygulanan, Merkezi Randevu Sistemine randevu cetveli oluşturmama eylemi Türkiye’de tüm illerde uygulanıyor. Gaziantep’in komşu ilinde Şanlıurfa’da MRS Randevusu oluşturan hekim sayısı %4, randevu oluşturmayan hekim sayısı %96. Gaziantep’te randevu oluşturmayan aile hekimlerinin sayısı, müdürlük yetkililerinin belirttiğine göre 8! Bu 8 aile hekimine randevu oluşturmadıkları için savunmalarını isteyen müdürlük, ifadelerini alıp ceza veremeyeceğini düşünmüş ki, mobbing uygulamalarıyla dernek yöneticileri ve üyeleri sindirilmeye çalışılmaktadır.

AİLE HEKİMLERİ UYGULAMALARDAN RAHATSIZMOBBİNG SUÇTUR

Bir sivil toplum kuruluşunu hedef alan bu uygulama yakın zamanda sona erecekmiş gibi durmuyor. Her geçen gün yeni bir angarya, yeni bir denetim yolu, yeni bir zulüm yöntemi ile karşılaşan Gaziantep’teki aile hekimleri tepkilerini dile getirmeye çekiniyorlar.

Kendilerinin de bu mobbing uygulamalarına maruz kalacağı konusunda müdürlük yetkililerinin uyarıları ile karşılaşan aile hekimleri, her türlü angarya, yasadışı istek ve tüm baskılara boyun eğmek zorunda kaldıklarını belirtiyorlar.

Hakaret dahil her türlü baskı ve zulüm ne zaman sona erecek.

Bakanlığın talimatına ve ilgili genelgesine uymamakta ısrar eden Müdürlük, aile hekimlerinden aylık çalışma formlarını ısrarla istemekte, sadece istemekle kalmayıp, aile hekimlerinin TSM’lere bu formları getirmeleri konusunda baskıda bulunmakta ve form göndermeyenler yazılı olarak 7 gün içerisinde bizzat HSM’ye çağrılarak ifade vermeye zorlanmaktadır.

Anayasal güvence altında bulunan kişilik haklarına Müdürlük yetkilileri tarafından küfür edilen aile hekimleri var.

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu idarecilerinin görüşlerinin ve tüm yasa ve yönetmeliklerin çiğnendiği Gaziantep’te, “ben dedim oldu” tarzı istek ve görüşlerin ardı ardası kesilmiyor.

Yasal faaliyetlerini yapmakta zorlanan GAHD Gaziantep Aile Hekimliği Derneği üye ve yöneticilerine uygulanan bu mobbing ve şiddet ne zaman sona erecek bilinmez.

Dernek yöneticilerine gelen son savunma isteğini paylaşıyoruz.

GAHD Gaziantep Aile Hekimliği Derneği daha önce yasal olmayan denetimler ve uygulamalar konusunda Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne başvurmuştu. Müdürlükten başvuruya gelen cevap:

Gaziantep’teki aile hekimleri Sağlık Bakanlığı’nın ve THSK’nun bu duruma bir an önce el atmasını ve yetkililer hakkında gerekli işlemi yapmasını umutla bekliyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AİLE HEKİMLERİ UYGULAMALARDAN RAHATSIZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin