Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nin Temelleri Atıldı

featured
Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nin Temelleri Atıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nin Temelleri Atıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü ve hayırsever Asım Kökoğlu iş birliğinde toplumun mihenk taşı olan aile bireylerine sağlıklı bir ortam oluşturmak amacıyla “Aile ve Dini Rehberlik Merkezi” için temel atma töreni düzenlendi.

Küreselleşmenin beraberinde getirdiği olumsuz etkileri ortadan kaldırmak, aile içi iletişimi doğru zamanlama ile iyi hale dönüştürmek ve sürdürülebilir kılmak adına Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve hayırsever Asım Kökoğlu iş birliğinde yapılacak “Aile ve Dini Rehberlik Merkezi” nin temel atma töreni düzenlendi. Kurulacak merkez, 3 kattan oluşurken içerisinde bir kütüphane, bir seminer salonu, 5 adet derslik bulunacak. Ayrıca psikolojik danışmanlık ve manevi danışmanlık hizmeti verilecek. İşleyişe geçtikten sonra merkez, haftanın her günü hem telefonla hem de yüz yüze görüşmelerle manevi ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek.

Temel atma törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, hayırsever iş insanı Asım Kökoğlu ile ailesi katıldı.

Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nin Temelleri Atıldı

ŞAHİN: BİZ BU MERKEZLERİ ÇOĞALTARAK, SORUNLARI ÇÖZME KAPASİTEMİZİ ARTTIRACAĞIZ

Temel atma töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, aile kurumunun önemini vurgulayarak, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Küreselleşme, dijitalleşme, göç, büyük aileden çekirdek aileye döndük, gittikçe bireyselleşiyoruz, bireysellik bizleri yalnızlaştırıyor, mutsuzlaştırıyor ve sorunlarımızı daha da büyütüyor. Oysa ailenin kuvvetli bir şekilde yoluna devam etmesi gerekiyor. Biz hemen hızlı bir şekilde burayla alakalı ne deniyorsa yapalım dedik. İmar bölümümüz buranın kamulaştırılması için çok uğraştı. Asım Kökoğlu bizim için bir deva. Belediyelerde, okullarda, eğitimde bize bir deva kendisi. Bizim için yeni bir Ahmet Ziylan. Verdikçe büyüyecek ve sadaka-i cariye olarak devam edecek. Bakıldığında biz nasıl bir medeniyetten geliyoruz bunu görmek lazım. Bin 400 yıl önce kız çocukları diri diri gömülürken kadını eşref-i mahlukat olarak gören, kadın ve erkeği birbirine tamamlayıcı olarak gören bir medeniyetten geliyoruz. Bizim dinimizde kadın ve erkek birbirinin rakibi değildir. Rabbim bir görev veriyor kim bunu yaparsa cennete girecek diyor cinsiyetçi bir bakış asla yok. İyi insan olmak üzerine bir rolümüz var ve bunun hakkını veren inşallah cennette buluşacak. Kurucu bakan olduğumda en çok Diyanet İşleri Başkanlığı ile çalıştım. Toplumun yarısını yok sayamayız, onlar güçlü bir şekilde devam ettirmek gerekiyor. Hz. Hatice, Hz. Aişe’nin bizler için büyük bir rol model olduğu bir medeniyetten geliyoruz. Bunu halkımıza anlatmak gerekiyor. Bunda başarılı olmamızda bu merkezler yardımcı olacak. Bin 400 yıl önce çölün ortasında en güçlü ticaret kadını Hz. Hatice örneği hala yok. Sevgili peygamberimizin hayatı, ailesi, yöneticiliği birer örnek ve rehber. Bizim ihtiyacımız, çaremiz buralar. Medeniyet kodlarımızı güçlendirmemiz lazım. Biz bu merkezleri çoğaltarak, sorunları çözme kapasitemizi arttırarak, gençleri daha güzel yetiştirerek geleceğe hazırlanıyoruz” diye konuştu.

VALİ GÜL: BU MERKEZ BİRÇOK SIKINTIYA DEVA OLACAK

Gaziantep Valisi Davut Gül ise desteklerinden dolayı Asım Kökoğlu’na teşekkür ederek, “İki buçuk senedir buradayım. Birçok projeyi de birlikte yaptık. 32 derslik bir okul yaptı kendisi. Büyükşehir Belediyemizle beraber bir Gasmek yaptırdık. Ahmet Zilan amcayla beraber kuran kursunun bir bloğunu yaptırdık. Geçen Ramazan Bayramı’nda zimem defterlerinde işin ucunda tuttu. Bir şehidimizin ev ihtiyacını karşıladı. Parada dahil her alanda elini taşın altına koyuyor. Allah sayılarını artırsın. Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ediyoruz. Bu arsayı bu işe tahsis ettiği için. İnanıyorum ki bu merkez birçok sıkıntıya deva olacak. Sayıları artacak” dedi.

BAKBAK: GENÇLERİMİZE İMAN, İHSAN, İYİLİĞİ ANLATAN, İYİLİĞİ VEREN BİR EĞİTİM MERKEZİMİZ OLACAK

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak iki önemli konuya değinerek, “Birincisi aile, ikincisi dini rehberlik. Aile bizim toplumumuzun temel taşı. En güçlü yanımız aslında. Tüm dünya ülkelerinin gözünün üstünde olduğu, kaybetmediğimiz çok önemli bir hazinemiz ve buna sahip çıkmak, geleceğe ulaştırmak açısından çok büyük bir sorumluluğumuz ve görevimiz olmakta. Bu anlamda bu binanın temel atmasını çok kıymetli buluyorum. Burada çok önemli rehberlik hizmetleri, psikolojik danışmanlık, eğitim hizmetlerinin devam edeceği bir merkezimiz olacak. Asım Kökoğlu gerçekten bu güzel hizmetin içerisinde her çocuğumuza, her gencimize, eğitim devam ettiği müddetçe çok büyük bir hayır ve dua kendisine gelecek. Dini bir merkezimiz olacak ve rehberlik merkezi. Dinimizi yaşamak ve gençlerimize; iman, ihsan, iyiliği anlatan, iyiliği veren bir eğitim merkezimiz olacak. Bizler gençlerimizin milli ve manevi değerlerine saygılı olarak 2023’e, 2053’e, 2071’e tüm Türkiye olarak güçlü girmek için o eğitimlerin, çocuklarımıza tüm donanımlarıyla yetişmesi bizim için çok kıymetli ve anlamlı” ifadelerini kullandı.

Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, milletin tarih sahnesinde sürekli kılacak olan en önemli müessesenin aile olduğunu vurguladı. Merkez ile beraber çalışmalar yürütüleceğini iletti.

Bu merkez kurulduğunda belki yüzlerce, binlerce insanın yuvası yıkılmaktan kurtulacak diyen hayırsever Asım Kökoğlu, gençlerin kötü alışkanları bıraktırması için de uğraşılacağını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nin Temelleri Atıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin