AKDOĞAN, BÜYÜKŞEHİR’İN ANAOKULU’NU HİZMETE AÇTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKDOĞAN, BÜYÜKŞEHİR’İN ANAOKULU’NU HİZMETE AÇTI Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Biz mazluma kimliğini sormuyoruz. Gelen her kim olursa olsun etnik kökenine, dinine, mezhebine bakmadan kim mazlumsa ona sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Gaziantep’e gelen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Büyükşehir Belediyesi tarafında yapımı tamamlanan Emek Anaokulu ve Kreşi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Bir grup gazeteci ile birlikte 3 günlük Güneydoğu Anadolu Bölgesi turuna çıktığını belirten Yalçın Akdoğan, temaslarına Gaziantep’ten başladığını kaydetti. Akdoğan, Gaziantep’in ardından Şanlıurfa ve Mardin’i ziyaret edeceğini söyledi.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, sözlerine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i tebrik ederek başladı. Yalçın Akdoğan, şunları söyledi:

“Bu açılış töreninden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin hanıma çok teşekkür ediyorum. 4 anaokulunu birden açıyor. Tabi kendisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da yaptığı için bu işin önemini belki de herkesten daha fazla biliyor. Orada edindiği perspektif ve vizyonla belediyeciliğe de bunu katarak bugün gerçekten güzel bir program hayata geçirilmiş oluyor.”

Anaokulu düzeyinde okullaşmanın önemine değinen Başbakan Yardımcısı Akdoğan, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımız, 12 yıl önce bu süreci başlattığında bütün AK Parti seçim beyannamelerinde, hükümet programlarında, acil eylem planlarında 4 ana başlık vardır. Bunların birincisi eğitimdir. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. 12 yıl boyunca yaptığı bütün konuşmalarda da bu 4 ana başlığa vurgu yapmıştır ve bu çerçevede çok büyük adımlar attık. 205 bin derslik yaptık. 450 bin yeni öğretmen ataması yapıldı. Okullarda 1 milyon bilgisayar dağıtıldı. Sadece son dönemlerde 850 bin tablet bilgisayar dağıtıldı. Bunlar tabi eğitimin fiziki imkanlarını geliştirmek. Bunla birlikte muhtevayı geliştirmek de önem taşıyor. İşte bu çerçevede muhtevanın gelişimi için de son dönemde ciddi değişiklikler yapıldığını özellikle bu 4+4+4 sitemiyle 28 Şubat sürecinde yaşanan büyük mağduriyetlerin bu şekilde ortadan kaldırıldığını görüyoruz.”

ŞAHİN: HER ALANDA ÇOCUKLARI ÖNEMSEDİK

Törende söz alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ise şu ifadeleri kullandı:

“Devletimiz bütün imkanlarını çocuklarımız için seferber etti. O yüzden politikamızda önce çocuk dedik. Eğitimde önce çocuk, sağlıkta önce çocuk dedik. Şimdi geldiğimiz noktada da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak kalkınma yerelde başlar, demokrasi yerelde başlar, eğitim de sağlık da çocuklarımızın vizyonu da doğuştan başlar diyoruz. Biz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak bütün çocuklarımızın eğitim hakkında özellikle 3-6 yaş gurubunda şehrimizin ihtiyacı olan kreş desteğini ve okul öncesi eğitimde yoğun bir şekilde alanda olalım, çocuklarımızı temelden düzgün bir şekilde, iyi bir şekilde, faydalı bir şekilde yetiştirelim istiyoruz. Çünkü bilim dünyasının söylediği çok önemli bir şey var. Atalarımız da bunu çok güzel ifade etmişler. Ağaç yaş iken eğilir. Bilim dünyası 3-6 yaşı çok önemsiyor. Kişiliğin, karakterin oluştuğu bir yaş gurubu. İşte tam o zaman yanlarında olalım. Ailelerimizle çocuklarımızın yaşamına dokunalım. Onların gelecek hayatlarının daha faydalı insan olmalarına, devlete, millete, ülkeye iyi insan yetiştirmek noktasında yanlarında olalım istiyoruz.”

Törende konuşan ve Gaziantep’in eğitim sorununa vurgu yapan Vali Erdal Ata da şu açıklamada bulundu:

“İlimizin en önemli sorununun eğitim olduğunu daima her ortamda gündeme getiriyoruz. Şu anda 500 bin civarında öğrencimiz okullarımızda eğitim görüyor. İlköğretimde okullaşma oranı bakımından Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Ortaöğretimde Türkiye ortalamasına yakınız ama okul öncesinde maalesef Türkiye ortalamasının gerisindeyiz. Geçen yıl yüzde 9 olan okul öncesindeki eğitim oranımız bu sene 34-35’lere çıktı. Yüzde 5 buçuk 6 oranında arttırdık. Ama hedefimiz bu oranı yüzde 100’e çıkarmak.”

Yapılan konuşmaların ardından Emek Anaokulu açılışı yapıldı. Açılış sonrasında anaokulunu gezen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve beraberindeki protokol üyeleri, anasınıfı öğrencileriyle yakından ilgilendi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AKDOĞAN, BÜYÜKŞEHİR’İN ANAOKULU’NU HİZMETE AÇTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin