Aktopraklı kadınlar kendi dikip kendi giyiyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÜCRETSİZ ELDE EDİLEN KUMAŞLAR HANIMLARIN ELLERİNDE HAYAT BULUYOR

Şehitkamil Belediyesi Aktoprak Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde başlatılan “Kendin Dik Kendin Giy” projesi Gaziantepli hanımlar tarafından rağbet görüyor. Beğendikleri kumaşları kendi bedenlerine göre kesip biçen hanımlar, modaya uygun ürünler çıkararak, kendi elbiselerini kendileri yapıyor.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİNDEN “KENDİN DİK KENDİN GİY” PROJESİ

Vatandaşların sosyal ve kültürel yaşantılarına destek sunan Şehitkamil Belediyesi, Gaziantepli hanımlara yönelik başlattığı “Kendin Dik Kendin Giy” projesi yoğun rağbet görüyor. Aktoprak Sosyal Tesisi Aile Merkezi’ne gelen hanımlar, burada kendi elbiselerini kendileri dikiyor. Şehitkamil Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verilen kumaşlardan kendi zevklerine göre beğenen hanımlar, beğendikleri kumaşları kendileri ve çocuklarının bedenlerine göre kestikten sonra, dikiş makinesinin başına geçerek, usta terzileri aratmayacak şekilde dikim işlemini gerçekleştiriyor. Mağazalarda yüksek meblağlara satılan elbiseleri aratmayacak şekilde kaliteli ve bir o kadar sağlam elbise yapan hanımlar, birkaç saat içerisinde elbiselerini yapıyor.

KENDİMİZ DİKİYORUZ KENDİMİZ GİYİYORUZ

Aktoprak Sosyal Tesisi Aile Merkezi dikiş nakış kursuna gelen Hacer Karpuzcu, “Şehitkamil Belediyemiz açmış olduğu sosyal tesise gelerek, burada dikiş nakış öğreniyoruz. Belediyemizin başlatmış olduğu ‘Kendin Dik Kendin Giy” projesine katılıp kendi elbiselerimizi kendimiz yapıyoruz. Burada ücretsiz bir şekilde verilen kumaşları kendi isteğimize göre beğeniyoruz. Daha sonra bu kumaşları bedenlerimize göre kesip, etek, gömlek, abiye ve çocuklarımız için elbise yapıyoruz. Mağazada 50-60 TL’ye satılan bir eteği veya bir gömleği burada ücretsiz bir şekilde sahip oluyoruz. Fabrikadan çıkan bir elbisede dikim hatası oluyor, dikişi yan yana gelmiyor, fermuar kısımları yanlış şekilde ayarlanıyor, yada elbiseler çok dar yada çok bol geldiği için aldığımız üründen memnun olamıyoruz. Dikiş nakış işlemini öğrendiğimiz için bunları açık ve net görebiliyoruz. Burada elbiselerimizi diktiğimiz için dikimine dikkat ediyoruz, yanlış olduğu zaman bile yeniden söküp dikme fırsatı buluyoruz. Bunun sonucunda daha kaliteli ürün ortaya çıkarabiliyoruz. Bir elbiseyi birkaç saat içerisinde kesip dikebiliyoruz. Burada kendim için çocuklarım için ücretsiz bir şekilde birçok elbise diktim. Arkadaşlarımız da aynen hem kendileri için hem de çocukları için güzel ve kaliteli elbiseler, abiyeler, etekler, gömlekler diktiler. Bütün hanımlarımızı buraya davet ediyoruz. Böyle bir hizmetin sunulmasından dolayı çok mutluyuz. Allah Belediye Başkanımızdan ve hocalarımızdan razı olsun” dedi.

HİÇBİR ÜCRET ÖDEMEDEN SAHİP OLUYORLAR

Aktoprak Sosyal Tesisi Aile Merkezi dikiş nakış hocaları ise, “Sosyal Tesisimize gelen hanımlarımız burada ‘Kendin Dik Kendin Giy’ projesine katılarak dikiş nakış öğreniyorlar. Belediyemiz tarafından kursiyerlerimize gönderilen ücretsiz kumaşlarla kendi elbiselerini kendileri dikiyorlar. Mağazada 50 TL’ye satılan bir elbiseyi kursiyerlerimiz burada kendileri dikip ücretsiz bir şekilde sahip olabiliyorlar. Bazı kursiyerlerimiz kendileri, çocukları ve yakınları için elbise dikerken, bazı kursiyerlerimiz ise aile ekonomisine katkı sunmak amaçlı yaptıkları elbiseleri satabiliyorlar. Burada kursiyerlerimiz bir fabrikada üretilen elbisenin aynısını hatta daha kalitelisini üretebiliyor. Mağazalarda satılan elbiselerde dikim hatası olurken, kursiyerlerimiz hata yaptıkları zaman o dikişi söküp yeniden dikme fırsatı bularak, daha kaliteli ürün ortaya çıkarıyor. Ayrıca kendi zevk ve isteklerine göre elbiselere işlemeler dahi yapabiliyorlar. Burada isteyen istediği her elbiseyi ücretsiz bir şekilde yapma imkanına sahiptirler. Bunun için bütün hanımlarımızı kursumuza bekliyoruz. Şehitkamil Belediye Başkanımıza böyle bir hizmeti hanımlarımıza sunduğu için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Aktopraklı kadınlar kendi dikip kendi giyiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin