Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şube başkanı İsmet Kurt oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEMİRDELEN BAŞKANLIĞI İSMET KURT’A DEVRETTİ

Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi Olağan Genel Kurulunu AKD toplantı salonunda gerçekleştirdi.Tek liste ile girilen seçime İsmet Kurt’un listesi kazandı. Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi Olağan Genel Kurulunda aday olmayan eski başkan Yılmaz Demirdelen yerini yeni listenin başkanı İsmet Kurt’a devretti

Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi Olağan Genel Kurulunnda görevi yeni başkan İsmet Kurt’a devreden eski başkan Yılmaz Demirdelen Aleviliğe bakış açısında sıkıntıların olduğunu vurgulayarak yaptığı konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şube başkanı İsmet Kurt oldu

8 yıldır bu çatının altında sizlerle beraber bu yolu sürdürmeye çalışıyorum.Elbette bizimde kusurlarımız olmuştur..Bilerek veya bilmeyerek sizi kırdıysam sizden affınız diliyorum.Özellikle emniyet görevlilerimize güvenliğimiz konusunda katkı ve katılımlarından  dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

Yeni seçilen arkadaşlara hayırlı olsun diyorum. Görevi bırakırken  gözümüz arka kalmayacağına inanıyorum.

500 yılı aşkın çok uzun yıllar bir zulüm altında yerleşik düzenimizden ayrı kalmak suretiyle kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde yaşamımızı sürdürmek durumunda kaldık.Cumhuriyetle beraber Mustafa Kemal Atartürk ve silah arkadaşlarının kurduğu yeni devletle bizler yeniden medeni yerleşik düzene doğru yavaş yavaş akmaya başladık.Esasen bu sürecide iyi değerlendirdiğimizi sanıyorum.

500 yıl dağ yamaçlarında kalıp uygar dünyanın nimetlerinden uzak ,gelişmelerden uzak yaşayan bu topluluk çok hızlı bir biçimde çağdaş modern devlet düzenine ayak uydurmak suretiyle kendisini yeni gelişmelere adapte etti; toplumun özellikle önderlik kadrosunu teşkil eden  ve bugüne kadar Aleviliği taşıyan alevi dedelerimizin teşvikleriyle alevi toplumunun kıymetli gençlerine okuyarak devlette kendilerine yer bulmaya başladılar.

Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şube başkanı İsmet Kurt oldu

Bu süreç bir müddet devam etti; ne zaman kadar; sağ sol ayrıştırmasına kadar.Alevi toplumunun gençleri bu sağ sol çatışmasının içerisinde bir tarafa doğru ittirildi.Maalesef 1980 den sonraki bir süreçte devlette Aleviler tamamen dışlanmıştır.Bu süreçte ne bir valimiz var, ne bir komutanımız ne bir üst düzey bir bürokratımız  ne yazık k yok.

20 milyon-25 milyon alevii nüfusunda  geçiniz bu rakamı 10 milyon dahi olsanız devletten aldığınız pay binde bir bile değil.Yazıktır.

Burada devleti eleştirebilirsiniz. Hakkınızdır.Aleviliğe bakış açısında sıkıntılar var.Fakat kendi Özümü dara çekmeden sürekli suçu birilerinin üzerine atmakla sürecin doğru işlemediğini görüyorum.Siz birlik ve beraberliği sağladınız ,yol yürümeye karar verdinizde birlikte siz anlaşılmadınız mı?

Ben burada samimiyetle söylüyorum; biz birlik ve beraberliğimizi sağlayamıyoruz. Şu çatı altında şu dergahta bir seçimde dolayısıyla bir araya gelmemiz bu süreç birlik be beraberliğimizde çok anlamlıdır.Bu birlik ve beraberliğin yaşamın diğer alanlarına da sirayet etmesiyle olur.Yaşamın bütün alanlarında birlik ve beraberlik olursa bu anlam kazanır.Yoksa seçimden seçime,cenazeden cenazeye gelr birbirimizi uğurlarız ve iş burada kalır.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir  ise  yaptığı konuşmada şunları vurguladı;” Onurlu davranışıyla bayrağı geriden gelen bir kuşağa devretmesi nedeniyle eski başkan Yılma Demirdelen’i kutluyorum.Birlik ve beraberlik içerisinde geçen bu genel kurulumuzda yönetime seçilen arkadaşlarımız kutluyorum.”

Tek liste ile seçime giren İsmet Kurt  ise konuşmasında mevcut listenin kazanmadığını,alevi toplumunun kazandığını, bu seçimin bir rızalık seçimi olduğunu,bu rızalığın da kendilerine canlar tarafından verilmesinden dolayı mutlu olduğunu vurguladı.

Kurt Konuşmasını şu cümlelerle bitirdi:Mevcut liste kazanmadı.Gaziantep’teki aleviler kazandı.Kavgasız, gürültüsüz bir seçim yaşadık.Bu yönetim seçimle olsa dahi hizmet için bu topluma turap olmaya geldi.Buraya gelen oy kullanan bize rızalık gösteren,Genel Başkanımız Doğan Demir ve diğer federasyon başkanlarımıza ve  bütün canlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.Hoş görü anlayışıyla  kırmak için değil hoş görü anlayışıyla alevi toplumunun temsilcisi olmaya geldik.”

Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şube başkanı İsmet Kurt oldu

Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu:

İsmet Kurt

Yeter Eyyupoğlu

Ümit Kılıçarpat

Metin Zer

Bektaş Kaya

Hasan Taş

Ali Yıldız

Ali Koca

Ali Bedir

Mehmet Nesanır

Abbas Demirkol

Denetim Kurulu:

Hüseyin Koca

Halil Kaya

Ali Demir

Disiplin Kurulu:

Yusuf Ersoy

Deniz Doğan

Hasan Eker

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şube başkanı İsmet Kurt oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin