Almanya Ankara  Büyükelçisi Erdmann’ın eşi Türk-Alman Bayraklı küpeleriyle dikkat çekti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 fatma-sahinAlmanya Başbakanı Angela Merkel’in programı nedeniyle Gaziantep’e gelen Almanya Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ve beraberindeki heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Şahin, ziyarette, tarih boyunca Alman ve Türk halkının en zor zamanda aynı safta birleşerek, aynı noktaya baktığını ve güç birliği yaptığını söyledi.

Almanya’nın güçlü bir dost ve müttefik olduğunu vurgulayan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Geçmişten aldığımız güç ve ilhamla da bugünkü sorunları yine birlikte çözüm üretme gücüne ve kudretine sahibiz. Özellikle Almanya’nın başında çok kuvvetli bir kadın liderin olması, bir şansölyenin olması ve Almanya’nın bu Avrupa’da yaşanan krizde en az zararla çıkmayı başaran bir güçlü liderliği, Avrupa Birliği’ndeki güçlü liderliği bir kadın olarak, bir kadın liderin neler yapabildiğini göstermesi bakımında benim için de önemli bir örnek modeldir ve kendini takdirle izliyoruz.”

Almanya Şansölyesi Sayın Angela Merkel’in Gaziantep’e ziyaretinin dünyaya verilecek mesaj açısından çok önemli bulduğunu vurgulayan Şahin, liderlerin kafasındaki soru işaretlerinin de cevaplanması açısından ziyaretin önemli olduğuna dikkati çekti.

Kentin huzur ve güvenli olduğunu ifade eden Şahin, “Sürekli bir negatif algıyla buranın güvenli olmadığıyla ilgili çıkan haberlerden acayip rahatsızız” şeklinde konuştu.

ERDMANN;”ŞAHİN, GÜÇLÜ BİR KADIN”

Büyükelçi Erdmann da Fatma Şahin’i tebrik ederek, dünya çapında bakıldığında zor bir görev yaptığını belirtti.

“Niye zor bir görev diyorum. Tabi ki Belediye Başkanı olmak kolay değildir ama zorluk şu şekilde kaynaklı; çünkü Gaziantep şu an küresel mülteci konusu kriziyle bağlantılı, küresel terör sorunuyla, bağlantlı, küresel Suriye’deki iç savaş kaynaklı sorunlar nedeniyle çok önemli bir konuma sahip olan bir şehir” diyen Erdmann, “Ve gerçekten böyle bir şehirde Belediye Başkanı olmak; güçlü bir kadın ancak bunu yapabilir” dedi.

Merkel’in ziyaretiyle bütün dünyaya “biz bunu başaracağız, başarıyoruz” mesajının verileceğine işaret eden Erdman, “Yarın buraya gelen konuklar ve ev sahibi Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, Almanya Şansölyesi Sayın Merkel ve diğer temsilciler, buradan bütün dünyaya Türkiye bize yardım ediyor, biz de Türkiye’ye yardım ediyoruz mesajı verecekler” diye konuştu.

ALMAN VE TÜRK BAYRAKLI KÜPELERİYLE DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan Büyükelçi Erdmann’ın eşi Marion Maria Antonia Erdmann’ın Almanya ve Türkiye bayraklarının yer aldığı küpelere dikkat kesilen Fatma Şahin, “Kulağınızdaki küpeler, samimiyet ve desteğiniz noktasında her şeyi anlatıyor. Başka söze gerek yok, dostluğunuz için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Konunun küpelere gelmesi üzerine ise Büyükelçi ve eşi gülerek, “Almanya ve Türkiye’yi çok seviyoruz. Gaziantep ve bölgeye de ilk kez geldik. Türk ve Almanya’nın tarihten gelen dostluğu var. Sürekli iç içe olduk. Küpelerimi de bu nedenlerden Türk ve Alman bayrakları olarak seçtim” diye konuştu.

Ziyarette, Şahin Büyükelçi Erdmann’a hediye takdim etti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Almanya Ankara  Büyükelçisi Erdmann’ın eşi Türk-Alman Bayraklı küpeleriyle dikkat çekti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin