AMATÖRLER “GÖZEGİR” DEDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AMATÖRLER “GÖZEGİR” DEDİAbdulkadir Gözegir, Şehitkâmil Kongre Merkezinde yapılan 14. Olağan Genel Kurulunda,  ASKF başkanlığına yeniden seçilerek güven tazeledi.

ASKF Gaziantep Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu, çok sayıda spor adamı ve davetlilerin katılımı ile Şehitkâmil Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen Kongreye Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, TÜFAD Başkanı İsmet Savcılıoğlu, Kilis A.S.K.F. Başkanı Mahmut Özkan, Futbol İl Temsilcisi Mehmet Doğan, İl Hakem Kurulu Üyeleri, Hakemler, Kulüp Başkanları ve Yöneticilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

ASKF Başkanı Abdulkadir Gözegir yaptığı açılış konuşmasına, ASKF’ye katkısı olan herkese teşekkür ederek başladı. Gözegir, ASKF’de hizmet için varız. Hizmet etmediğimiz sürede bu koltukları boşuna işgal etmeyiz diyerek göreve başladığı günden bu yana yaptıkları hizmetleri katılımcılar ile paylaştı.

AMATÖRLER “GÖZEGİR” DEDİ

AMATÖR SPORUDA MARKA YAPMAK ZORUNDAYIZ

Gözegir, “Ben buraya hizmet etmek adına gelmiş bulunuyorum. Yapabildiğimiz sürece varız, yapamadığımız zamanda bu koltukları işgal etmeden çekip gideceğimizin sözünü vermiştik. Bizler en iyisini yapma çabasında olup en iyisini yaptık. Sizden aldığımız destek ve güçle gidebildiğimiz her yere sizler adına gittik ve gittiğimiz yerlerde hiçbir engelle karşılaşmadan tüm kapıların bize açık olduğunu gördük. Spor adına gittiğimiz zaman gençlik adına gittiğimiz zaman insanlarımızın duyarlılığı çok daha fazla olduğunu gözlemledik. Özellikle Şehitkâmil Belediyesine ne zaman gittiysek bizleri hiçbir zaman geri çevirmediler aksine daha çok destek olup yol gösterme çabasında bulundukları için kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Oğuzeli’nde spor tesisi yapalım istedik ve 10 dönüm araziye ihtiyacımız vardı. Sağ olsun başkanım arazinin tahsisiyle ilgili çalışmaları başlattı. Oğuzeli’nde de böyle bir durum söz konusuydu. Sayın Valimizin başkanlığında il özel idare bütçesinden 2012 yılı içerisinde Oğuzeli, Yavuzeli, Nurdağı, Araban ilçelerinde toprak sahalar çim sahalara dönüştürüldü. İslahiye ve Nizip ilçemizde bakım ve onarımı yapıldı. Amatör spor kulüplerimizin oynadığı sahalar artık kaliteli suni çim sahalardır.  Bizlerin spor tesisi ihtiyacı var, inşallah önümüzde ki günlerde de bu spor tesisi ihtiyaçlarımız hızla giderilecek ve sizlerin hizmetine sunulacak. Oğuzeli, Araban, Yavuzeli,  Nurdağı ilçelerimizde soyunma odaları da bitirilip sizlerin hizmetine sunulacak. Bizler sizlerin hizmetkârıyız. Gaziantep sanayisiyle,  ticaretiyle, kültürüyle bir marka şehir.  Bizler Gaziantep’te amatör sporu da marka yapmak zorundayız.

AMATÖRLER “GÖZEGİR” DEDİŞahinbey Kaymakamı Uğur Turan, “Ecdadını unutmayan, Saip amcasını unutmayan bu işe gönülden bağlı, nereden geldiğini ve nereye gideceğini bilen sizleri çok seviyoruz” diyerek katılımcılara seslendi. Turan, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak şunları söyledi; “Allah birlikten, beraberlikten ayırmasın. Gaziantep’e yakışanı yapıyorsunuz, marka şehre yakışanı yapıyorsunuz. Şahinbey’in ruhu nur içinde yatsın. Şehitkâmil’in ruhu nur içinde yatsın. Allah bu ülkeye sıkıntılar göstermesin, ama Türkiye’yi emanet edeceğimiz gelecek nesilleri, iyi yetiştirmeli ve gençliği iyi donatmak zorundayız.  Milli ve manevi değerleriyle yetiştirmek zorundayız. Spor okullarında sadece spor öğretilmiyor, orada yiğitlik öğretiliyor, orada cesaret öğretiliyor,  orada centilmenlik öğretiliyor, orada vatan sevgisi öğretiliyor. Zekilik,  çeviklik öğretiliyor. Kırmızı-sarıyı, Sarı-laciverti, kırmızı-beyazı, siyah-beyazı ve kırmızı- siyahı da seviyoruz. Bütün renkleri seviyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Yaptığınız şey, emin olun geleceğe konulacak önemli bir tuğladır, yürektir, inançtır. Gözlerinizden yanaklarınızdan öper, hepinizi sevgiyle kucaklar yeni yönetime başarılar dilerim.”

GELECEK 50 YILI KUCAKLAYAN BİR TESİS YAPIYORUZ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan Amatör camianın barış içerisinde olduğuna dikkat çekerek yapılan hizmetlerden bahsetti. Şahan, “Amatör camia barış içerisindedir. Sizlerin de bildiği gibi Gaziantep’te çok yakında Gaziantep stadyumunun temelini atacağız. Gaziantep spor kamuoyunun belki de 20 yıldır özlemini böylelikle gidermiş olacağız. 120 milyon dolarlık dev bir tesis keşkelerin olmadığı bir tesis, Gaziantep’in gelecek 50 yılını kucaklayan bir tesisi Gaziantep’e sunmuş olacağız. Diğer taraftan 8 tane daha tesis yatırımımız var. Bu çalışmamız Gaziantep stadyumunun gölgesinde kaldı. 2014 yılı içerisinde 2 tane gece müsabakaları için profesyonel sahaları hizmete sokacağız. Gaziantep’te sporla ilgili, özellikle futbolla ilgili bütün yatırımların hiçbir kuruşu geri gitmez. Gaziantep’in 10 yıl içerisinde yapılacak tüm tesislerini planladık ve aşama aşama bakanlığa bildiriyoruz. Gaziantep geleceğin spor merkezi olacak inşallah. ASKF ile istişare ederek birçok projeye imza attık. Kendileri uyum içerisinde spor camiasına örnek teşkil edecek çalışmalar yapıyor. Bu Genel Kurulun Türk sporuna, Gaziantep amatörüne hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

AMATÖRLER “GÖZEGİR” DEDİYENİ YETİŞEN GENÇLİK SPORCU AHLAKI İLE YETİŞMELİ

Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu eğitimde ki kaybımıza dikkat çekerek “ Memleketin eğitim meselesi ile ilgilenirken yalnızca okullardaki akademik eğitimler değil, yeni yetişen neslin sporcu ahlakıyla da nitelikli yetişmesini sağlamak” gerektiğinin altını çizdi.

Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak amatör spora desteğimizin her daim devam edeceğini açık yüreklilikle beyan ediyorum. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda bizim yaptıklarımızı yardım olarak kabul etmiyorum. Çünkü, bizler sizlerin adına bu belediyenin kaynaklarını milletin kaynaklarını yeniden sizlere harcamak için görevlendirilmiş insanlarız. Futbol akademisinde 400-500 çocuğumuz eğitim alıyor. Buradaki amacımız bu çocukların okuldan sonra enerjilerini deşarj edebilmek, kas gelişimlerinin düzenli bir şekildi tamamlayabilmek. Çünkü son dönemde çocuklarımız sokaklarda oynamıyor, bilgisayar başında zaman geçiriyorlar. Göreve geldiğimizde yüzme havuzu sözü verdik. Bazıları, bir yüzme havuzumuz eksikti diyerek tepki gösterdi.  Bugün Alleben 1 ve Alleben 2’de yaklaşık 4000 insan yüzme sporuyla iç içe! Gençlik ve Spor Bakanımız “her şehir her branşta başarılı olamaz. Her şehir kendine belirli branşları seçmesi gerekir” dedi. Bizde Şehitkâmil Belediyesi olarak belirli branşları kendimize ölçü olarak aldık. Ağırlıklı olarak futbol basketbol satranç ve yüzme de iddialı olmaya çalışıyoruz. Her noktaya el atarsanız başarıyı elde etme imkânınız olmuyor. Onun için 4 alana yoğunlaşarak faaliyetlerimizi devam ettirmeye çalışıyoruz. Sizlere emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Amatör camiasını yürekten tebrik ediyor yeni seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

İNANÇLI GENÇLER YETİŞTİRMELİYİZ

Amatör sporu önemsediğini söyleyen Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, öğrencilere aşılanması gereken en önemli hususun spor olması gerektiğini belirtti. Spor gençlere en güzel ahlak dersini verecek bir yaşam tarzıdır diyen Öztekin sözlerine şöyle devam etti; “Eğer gençlerimizi ahlaklı, disiplinli, vatana, millete faydalı gençler olarak yetiştiremiyorsak sporda bir problemimiz var demektir. Stadlarda birbirine küfreden bir gençlik, birbirine hakaret eden bir gençlik, birbirine Molotof atan, birbirine her türlü saldırıyı hoş ve mubah gören bir spor anlayışını bu gençliğe benimsetiyorsak bu spor anlayışının Türk gençliğine verecek çokta bir şeyi yoktur.  Ben gençliği 2 şeyin yönetebileceğine inanıyorum. Bu 2 şeyi gençliğimize verirsek bu memleketi çok ciddi manada kalkındıracağımıza inanıyoruz. Bu memleketin yükünü, bu bayrağın yükünü mutlaka bizden sonra gelecek gençlerin omzuna yükleyeceğiz. Bu yüzden gençliğin mutlaka çok iyi yönetilmesi gerekir. 1.si inanç noktası, inançla yetiştirmediğiniz hiçbir gençliğin ne memlekete ne topluma ne de dünyaya vereceği hiçbir şey yoktur. İnançsız yetiştirdiğiniz bir doktoru kasaptan başka bir şey yapamazsınız, inançsız yetiştirdiğiniz bir mimarı mühendisi demir ve çimento hırsızından başka bir şey yapamazsınız, inançsız yetiştirdiğiniz bir siyasetçiyi hırsızlıktan, yolsuzluktan başka bir şekilde yetiştirdiğinizi iddia edemezsiniz. Her şeyden önce bu nesli inançla yetiştirmek zorundasınız. Allahtan korkan, insanlardan utanan, memleketini, milletini düşünen, idealist bir gençlik mutlaka bizim idealimiz olmalıdır. 2. si spor! Birbirine küfreden değil, birbirini kucaklayan birbirini yumruklayan değil, birbirini omzuna alan, birbiriyle omuz omuza olan bir sporcu gençlik istiyoruz ve ben eminim ki bu ruh amatörde mevcut. Ben yurt dışından alınan sporculardan ziyade amatör ruhla yetişen gençleri yetiştirip milli şuurla dışarıya vereceğimiz trilyonları milyarları bu genç neslin yetiştirilmesinde harcayıp, onları kendi sporumuza kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Ben bu vesileyle amatörde emeği geçen başta başkanımız olmak üzere bütün yönetimini canı gönülden tebrik ediyorum.

Büyük Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi “Ektik ektik yetişecek, çoğu gitti azı kaldı. Bütün yollar bitişecek, çoğu gitti azı kaldı” diyerek sözlerine başlayan Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir “Birlik beraberlik içerisinde, hoşgörü içerisinde, genel kurulumuzun ve amatör spor kulüplerimizin daha farklı daha heyecanlı vizyonların katması dileklerimle sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, başkanıma başarılar diliyorum” dedi.

ASKF üyeleri konuşmaların ardından sandığa giderek Abdulkadir Gözegir’i yeniden başkan seçti. Yeni yönetimde görev yapacak isimler şöyle; Abdulkadir Gözegir, Güngöz Sönmez, Ali Kömürcü, Çetin Katırcıoğlugil, Mehmet Dalgacı, Vakıf Demir, Mustafa Özdemir, İsa Yılmaz, Musa Yıldız, Yakup Özdil, Ahmet Çelik, Servet Değnekli, Cumali Candan, Cuma Polat, Ahmet Özbal.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AMATÖRLER “GÖZEGİR” DEDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin