ANKARA Ticaret Borsasından, GTB’ye ziyaret!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA Ticaret Borsasından, GTB’ye ziyaret!Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz ve Meclis üyelerinden oluşan heyet, Gaziantep Ticaret Borsasını ziyaret etti…

Ankara Ticaret Borsası’nın (ATB) Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan Ticaret Borsaları ile diyalogları arttırmak amacıyla üyelerine yönelik düzenlediği iş ve kültür gezilerinin ilk durağı Gaziantep oldu. ATB Başkanı Faik Yavuz ve ATB Meclis Başkanı Erol Gemalmaz başkanlığında dün akşam saatlerinde Gaziantep’e gelen 35 kişilik ATB heyeti, GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ,GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ve Meclis Üyeleri tarafından karşılandı. Ankara’dan gelen borsa meclis üyeleri gerçekleştirdikleri kısa bir şehir turunun ardından GTB tarafından onurlarına verilen akşam yemeğine katıldılar.

Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin illerindeki Ticaret Borsalarıyla, Ankara Ticaret Borsası arasındaki sosyal bağları arttırmak ve borsalar arası işbirliğini güçlendirmek amacıyla GAP turuna çıkan heyet gezi programının ikinci gününde ise Gaziantep Ticaret Borsasını ziyaret etti.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ve GTB Meclis Üyeleri tarafından karşılanan ATB Başkanı Faik Yavuz ve beraberindeki heyet, burada GTB hizmet binasını gezerek borsada yapılan faaliyetler hakkında bilgiler aldılar. Her iki ilin borsa yöneticilerinin katılımı ile düzenlenen istişare toplantısında konuşan GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, Gaziantep Ticaret Borsası’nın faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Gaziantep Ticaret Borsası’nın işlem hacmi bakımından Türkiye’nin en büyük 6’ıncı borsası konumunda olduğunu ifade eden Memiş, en fazla işlem gören ürünlerinin ise Buğday, Pamuk, Antepfıstığı ve Ayçiçek yağından oluştuğunu söyledi.

Gaziantep’in sanayi alanında olduğu kadar tarımsal ürünlerin ihracatında da önemli bir noktada olduğuna dikkat çeken Memiş, ”Türkiye un ihracatında dünya birincisi bir ülke durumunda. Bunda Gaziantep’in katkısı çok fazladır. Yine makarnada da İtalya ile dünya pazarlarında başa baş bir rekabet içerisindeyiz. Avrupa’daki kotalar olmasa onda da büyük bir mesafe kat etmiş olacağız. Şu an Irak’la çok önemli bir ihracat hacmi geliştirmiş durumdayız. Öte yandan kendi borsamızla ilgili olarak ta önemli projelerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. İlk olarak et borsasını oluşturmak istiyoruz. Bu konu ile ilgili Gaziantep Büyükşehir Belediyesiyle ortak komisyon kuruldu çalışmalar devam ediyor. Yine tarımsal ürünlerle ilgili olarak lisanlı depoculuğu şehrimize kazandırmak istiyoruz” dedi.

Gaziantep Ticaret Borsasını ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti dile getiren ATB Başkan Faik Yavuz ise, “Marka şehir Gaziantep, gerek sanayi hamlesiyle gerekse de tarımsal ürünleri işleyerek pazarda bir marka haline dönüştürmesiyle Türkiye’ye ve Dünya’ya örnek bir şehir olmuştur. ATB üyeleri olarak ülkemiz ihracatına ve tarımsal ürünlerine yön veren Gaziantep’in müteşebbis insanlarıyla bir arada olmaktan mutluyuz. Ankara Borsası olarak Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerini kapsayan bir iş ve kültür gezisi düzenledik. İlk durağımızda Gaziantep oldu. Amacımız borsalar arası diyalogları arttırarak, borsacılık sistemini hep birlikte geliştirmek ve büyütmek” diye konuştu.

Yapılan görüşmelerin ardından GTB Meclis Başkanı Selami Memiş tarafından, ATB Başkanı Faik Yavuz’a günün anısına özel bakır işleme tabak hediye edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ANKARA Ticaret Borsasından, GTB’ye ziyaret!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin