ANKARA’DA DÜZBAĞ BARAJI PROJE TOPLANTISI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Şahin: Düzbağ Projesi Gaziantep için hayati önem taşıyor… 

Gaziantep’in gelecekte su kaynağının büyük bir kısmını oluşturması düşünülen Düzbağ Barajı projesinin ayrıntıları DSİ Genel Müdürlüğünde Başkan Şahin’in de katıldığı bir toplantıyla konuşuldu.

DSİ Genel Merkezi’nde Genel Müdür Ali Rıza Diniz ve ekibi ile bir araya gelen Şahin, burada Düzbağ Projesi’nin ayrıntılarını anlattı. GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ve ekibi de toplantıda baraj projesi ile ilgili bir sunum yaptı.

Belediye başkanı olduktan sonra en önemli görevlerden birisinin su yönetimi olduğunu vurgulayan Şahin, bunun için iyi bir ekip oluşturduklarını kaydetti. Bölgenin son 40 yılın en kurak dönemini geçirdiğini, su sıkıntısı yaşanması ihtimalini göz önüne aldıklarını dile getiren Başkan Şahin, bu sene yağan bol yağmur ile bu kaygının bir nebze olsun giderildiğini belirtti.

Kendine ait su kaynağı olmayan illerden birisinin Gaziantep olduğunu ve şebeke suyunun şehir dışından geldiğini anımsatan Şahin, 2 milyonluk kent nüfusuna 300 bini aşkın Suriyelinin eklenmesinin bu sıkıntıyı arttırdığını ifade etti.

İstanbul dahil olmak üzere Türkiye’de en çok göç alan şehrin Gaziantep olduğunu açıklayan Şahin, “Nüfusunu en çok arttıran şehiriz, çünkü sanayi şehriyiz. Şuanda sanayi bölgemizde 5. Organize sanayi bölgesi 40 bin kişinin çalışacağı şekilde yapımına devam ediliyor. Bir yandan da göç devam ediyor. Göç devam ettiği sürece bizim en temel ihtiyacımız olan suyu da ihtiyacımız olacak. Bu nedenle biz suyun kaynağını oluşturmamız gerekiyor. Bunun için Düzbağ Projesi 2 milyonluk şehir için hayati bir önem taşıyor.” diye konuştu.

Bu açıdan işin maliyetine bakmadan hemen proje ürettiklerini ekleyen Şahin, Gaziantep’in mevcut su kaynağı olan Mizmilli’den gelen su için yıllık 90 milyon TL elektrik faturası ödendiğini belirtti. Düzbağ Projesi’nin Mizmilli’nin faturasını aşağı çekeceğini aktaran Şahin, Düzbağ’daki suyun daha kaliteli ve sağlıklı olduğunu da vurguladı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ANKARA’DA DÜZBAĞ BARAJI PROJE TOPLANTISI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin