ANNESİNİN BÖBREK NAKLİ İÇİN DÜĞÜNÜNÜ ERTELEDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANNESİNİN BÖBREK NAKLİ İÇİN DÜĞÜNÜNÜ ERTELEDİACILARIN YERİNİ UMUDA BIRAKMASI EN BÜYÜK MÜKAFAT”

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi, başarılı nakillere devam ediyor.

ANNESİNİN BÖBREK NAKLİ İÇİN DÜĞÜNÜNÜ ERTELEDİ

Küçük yaşlardan itibaren romatizmal hastalıkla mücadele eden Gaziantepli Fatma Alıcı (52), 9 yıl önce halsizlik, baş dönmesi şikayetiyle bir sağlık kurumuna başvuruyor. Alıcı’ya yapılan tetkikler sonucu, romatizmanın böbreklerini çürüttüğü tespit ediliyor. 22 gün devlet hastanesinde tedavi gören Alıcı, sonrasında diyalize girmeye başlıyor.

Haftada 3 gün diyalize giren Alıcı, diyaliz sonrasında sıcak basması, tansiyon düşmesi, halsizlik gibi şikayetler yaşıyor. Bu şikayetlerin devam etmesi üzerine, 5 yıl önce kadavradan nakil için İstanbul’da bir merkeze başvuru yapıyor. 3 yıl önce uygun böbrek çıkan ancak 1 saat içinde İstanbul’da olması gerektiği söylenen Alıcı, zamanın kısıtlı olmasından dolayı nakil için gidemiyor.

Yaşadığı bu sıkıntılı durumdan sonra bir araştırma yapan Alıcı, başarılı organ nakilleriyle de adından söz ettiren Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne kaydını aldırıyor.

Kayıt için Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne gelen aile gerek doktorların, gerekse personelin yaklaşımından çok memnun kalıyor. Alıcı, bir akşam yemek saatinde gelen telefon üzerine acilen hastaneye geliyor.

Fatma Alıcı, “Hastaneye gelir gelmez gerekli tetkikler yapıldı. Dokuların tuttuğunu ve böbreğin bana verileceğini söylediklerinde çok sevindim. Kızım, eşim, ben sevinçten, şaşkınlıktan ağlamaya başladık” dedi.

Kızının düğününe çok az bir süre kaldığı için biraz tedirginlik yaşayan Fatma Alıcı,  “Ancak diyalize dayanacak gücüm kalmamıştı. İstediğim gibi yiyemiyor, içemiyordum. Allah diyalizi düşmanımın başına vermesin. Kızım gerekirse düğünü erteleriz deyince nakil için hemen hazırlıkları yaptık. Şu an çok sağlıklıyım organlarını bağışlayana Allah rahmet eylesin, ailesine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Fatma Alıcı “Nakilden sonra herkes benimle sevindi. Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu’na, hemşirelere, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde görev yapan herkese çok teşekkür ederim, Allah hepsinden razı olsun” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Fatma Alıcı’nın kızı Zeynep Alıcı (19) ise  “Çok zor bir çocukluk geçirdim. Annemin hastalığı için okulumdan vazgeçtim. Ailemle, evle ve annemle ilgilendim. Düğün hazırlıkları yaparken bile en büyük düşüncem annemdi. Düğünümün ertelenmesine hiç üzülmedim, yeter ki annem iyi olsun” diyerek duygularını dile getirdi.

“Organ bağışında bulunan aileden de Allah razı olsun’’ diyen Zeynep Alıcı, şöyle devam etti:

“Annem iyileşince aileyi ziyaret etmek istiyoruz. Dr. İbrahim Konukoğlu diyaliz süresince bizi nakil için teşvik etti. Dr. İbrahim Konukoğlu’na çok teşekkür ederiz. Annemin ameliyatından sonra babam ve kuzenim de organ bağışında bulundu. İnsan başına gelmeyince bilmiyor ama organ bağışı hayat kurtarıyor. Bende organ bağışında bulunmayı düşünüyorum.. Herkesin organ bağışı konusunda daha bilinçli olmasını istiyorum. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi çalışanlarına çok teşekkür ederim.”

-“HER NAKİLLE BAŞKA BİR MUTLULUĞA ŞAHİT OLUYORUZ”-

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, her nakille başka bir mutluluğa şahit olduklarını vurgulayarak, “Acıların yerini umuda bırakması en büyük mükafat” dedi.

Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da böbrek naklinin genç, yaşlı, kadın erkek demeden herkes için çok büyük bir umut olduğunu söyleyerek “Biz organ nakli merkezi olarak organ bağışı konusunda halkımızın desteğini bekliyoruz. Organ bağışı hayata ikinci kez merhaba demek” diye konuştu.

Hastanın takibini yapan Diyaliz Merkezinin Sorumlusu Dr. İbrahim Konukoğlu, Merkez olarak organ naklini desteklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

‘’Son 3 yılda 50’nin üzerindeki hastamıza nakil yaptırdık. Önceleri hastalarımızı bulabildiğimiz uçaklarla İstanbul’a veya Antalya’ya gönderiyorduk. Çok şükür artık buna gerek kalmadı. Çünkü bu nakiller şuan da Gaziantep’te yapılıyor. Hatta Gaziantep’te yapılması daha yararlı oluyor. Nakil olan hastalarda doğacak problemlere nakli yapan ekip anında müdahale ediyor, doğabilecek komplikasyonlar anında önleniyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ANNESİNİN BÖBREK NAKLİ İÇİN DÜĞÜNÜNÜ ERTELEDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin