Antep fıstığına özel gübre üretildi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gübre Fabrikaları Türk Anonim Şirketi (GÜBRETAŞ), Antep fıstığında verim ve kaliteyi artıracak “Yeşil Altın” adlı taban gübresini Gaziantep’te düzenlediği bir etkinlikle tanıttılar.

Tanıtım toplantısında Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal ürünlere verdiği desteği anlatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antep fıstığının kent için ne kadar önemli olduğunu dile getirdi. Antep fıstığın genetik yapısı nedeniyle bir yıl bol, ertesi yıl ise az rekolte verdiğini anımsatan Şahin, teknolojiyi kullanarak “yok yılı”nı “var yılı”na çevirmek istediklerini söyledi.

Şahin, “Bu noktada önemli çalışmalar yaptık. Fıstık ağaçlarımızın yaşam süresini artırmak için sayısı giderek azalan erkek fıstık ağaçlarımızın fidelerini topraklarla buluşturduk. Bu çalışmaların devamında ise üreticimizi rahatlatmak istedik. Tarım Kredi Kooperatifleri ve GÜBRETAŞ ile görüştük. Onlar da bizim için çalışıp çiftçilerimize faydalı bir gübre türü ortaya koydu. Biz de bu ürünün çiftçiler tarafından denenmesi için fıstık üreticilerimize 100’er kilogram gübre vermek için harekete geçtik” diye konuştu.

Gaziantep genelinde 16 milyon civarında fıstık ağacının bulunduğunu vurgulayan Şahin, 3 milyon civarında da yeni ağaç dikildiğini anımsattı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Güvendi, yaptığı konuşmada ise bitkilerin beslenmesinin insanların beslenmesine benzerlik gösterdiğini söyledi.

Bitkilerin diğer canlılar gibi doğru ve düzenli beslenmeye ihtiyacı olduğunu anlatan Güvendi, tarımda gübre denilen şeyin aslında bitkiler için beslenme şekli olduğu, o yüzden gübrelemeye önem verilmesi gerektiğine işaret etti.

GÜBRETAŞ Genel Müdürü Şükrü Kutlu da bitkiye ve bölgeye özel geliştirilen gübreler ile çiftçiye destek olduklarını kaydetti.

Sürdürülebilir tarım ve dünyayla rekabet için verimlilik ve kaliteye odaklanılması gerektiğini belirten Kutlu, iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla her yıl Türkiye genelinde 2 bini aşkın noktada 150 bin civarında çiftçi ve ziraat mühendisini bilinçli tarım eğitimlerinde buluşturduklarını, ayrıca bitkiye ve bölgeye özel ürünlerle çiftçilere destek olduklarını anlattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise Antep fıstığı ile ilgili genel bilgiler verdi.

Toplantı sonrası çiftçilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Şahin’e katkılarından dolayı bir de plaket verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Antep fıstığına özel gübre üretildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin