Antep Hamamları ‘Hamam Müzesi’nde Sergileniyor

featured
Antep Hamamları 'Hamam Müzesi'nde Sergileniyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antep Hamamları ‘Hamam Müzesi’nde Sergileniyor

Gaziantep’in türkülere konu olan hamamları, Gaziantep Hamam Müzesi‘nde sergileniyor. Gaziantep kültüründe önemli bir yere sahip olan hamam kültürü, günümüzde de yaşatılmaya devam ediyor.
Gaziantep Kültüründe önemli bir yere sahip olan ve türkülere konu alan “Antep’in Hamamları”, Gaziantep Hamam Müzesi’nde sergileniyor. 509 eserin sergilendiği müze ziyaretçilerin ilgisini çekiyor ve yoğun ilgi görüyor. Hamam kültürünün gelecek nesillere aktarılması için öneme sahip olan Hamam Müzesi’nde tarihi anlar günümüzde de yaşatılmaya çalışılıyor.

“Tarihi hissettiren bir müze”
Bodrum’dan Gaziantep’e gelen ve Hamam Müzesi’ni ziyaret eden Ozan Çelik, müzenin tarihi yansıttığını ifade ederek, “Uzun bir Anadolu turuna çıkmıştık. Gaziantep’e geldik önce kale içini gezdik ve şimdi de Hamam Müzesine geldik. Şuana kadar Gaziantep’te gördüğümüz en güzel müze. Hamamın mimarisi çok eskiye dayanıyordu. En sevdiğim yanı da çok güzel açıklamalar yapmışlar neyin ne olduğuna dair. Çok güzel bir şekilde her yer hizmete açık. Gerçekten çok beğendik. Daha önce Gaziantep’in hamamlarını duymuştuk ancak gelip görünce daha çok beğendim. Hamamda ılıklık, soğukluk, sıcaklık gibi kısımların olması gerçekten çok güzel detaylar. Tarihi hissettiren bir yer. Herkesin gelip görmesi gereken bir yer” diye konuştu.

Antep Hamamları 'Hamam Müzesi'nde Sergileniyor
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Antep Hamamları ‘Hamam Müzesi’nde Sergileniyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin