“Antep uğruna dökülen Mehmet Kamil’in kanı özgürlük ateşini yaktı”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Savunmasında Fransız askerleri tarafından süngülenerek şehit edilen küçük Şehit Kamil’in şehit edilişinin 96. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı. Başkan Fadıloğlu mesajında, “Antep uğruna dökülen Mehmet Kamil’in kanı özgürlük ateşini yaktı” dedi.

KÜÇÜK ŞEHİT KAMİL’İ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Başkan Fadıloğlu yayımladığı mesajında, “Antep savunması, her yönüyle övgüye layık ve bir millet direnişinin gurur verici bir tablosu olarak hafızalarımızda yer almaktadır. Huzur ve barış içinde yaşarken, bugünlere nasıl geldiğimizi, kimlerin hangi fedakarlıklarla bize bu vatanı armağan ettiğini daima hatırlamak durumundayız. Dünya bugüne kadar pek çok ulusun özgürlük mücadelesine tanıklık etmiştir. Bizim kurtuluş mücadelemizi ise bunlardan ayıran, kendine özgü yanları vardır. Bizler, Gaziantepliler sadece savaştan ibaret olmayan bir mücadele verdik. Antep harbi deyince, aklımıza ilk küçük Mehmet Kamil gelir. 21 Ocak günü küçük Kamil, annesi ile evine giderken, iki Fransız askerinin saldırısına uğradı. Kamil annesinin önüne durarak, karşı geldi. Fransızlar küçük Kamil’i süngüleyerek, Şehit ettiler. Böylece, Antep uğruna dökülen ilk kan küçük Kamil’ in kanı oldu. Minik Mehmet Kamil’in anasının peçesine uzanan düşman eline taşla karşılık vermesi üzerine dökülen kanı, özgürlük ateşini yakmıştı. Direniş, işgal sona erinceye, son düşman askeri bu torakları terk edinceye kadar sürdü. Antep halkı, annesinin namusu uğruna canını veren küçük Kamil’i unutmayarak, ilçemize onun adını verdi. Bizde, Şehitkamil Belediyesi olarak, bu ilk şehidimizin adına layık olmak için, geçmişteki gurur verici kahramanlıklara yakışır bir anlayışla çalışıyoruz. Atalarımız canlarını feda ederek, bu vatana hizmet ettiler.

Bizlerde onlardan aldığımız bu emaneti en güzel şekilde korumalı ve güzelleştirmeliyiz. Türk halkı geçmişteki kahramanlık timsallerinden güç alarak, ülkesini, ilini ve ilçesini, beldesini daha ilerilere götürmek için çalışıyor.  Antep, hep gururla taşıdığı ve sonsuza dek taşıyacağı ‘Gazi’ unvanıyla bu muhteşem geçmişin en önemli tanığıdır. Antep halkı, esaret altına alınmak istenen bir milletin sadece inancıyla neler yapabileceğini tüm insanlığa göstermiştir. Başta Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi ve bölünmez bütünlüğü uğruna bu güne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Antep uğruna dökülen Mehmet Kamil’in kanı özgürlük ateşini yaktı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin