Antepfıstığı inceleme heyeti ABD’ye gitti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antepfıstığı inceleme heyeti ABD'ye gitti” FISTIK ÜRETİMİNDE DÜNYADA ÜÇÜNCÜ SIRADAYIZ AMA BİZİM YETİŞTİRDİĞİMİZ ANTEPFISTIĞI GEREK TADI, GEREK AROMASI, GEREKSE DE KALİTESİYLE HER ZAMAN BİRİNCİ SIRADA YER ALMAKTA  “

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 20-28 Şubat tarihleri arasında Kaliforniya’da   gerçekleştirilecek olan, Antepfıstığı teknik araştırma ve inceleme gezisine katılacak heyeti  Amerika’ya uğurladı.

GTB’nin organizasyonuyla düzenlenen teknik geziye katılan sektör temsilcilerini yolculuk öncesi yalnız bırakmayan Tiryakioğlu, Antepfıstığının teknolojik üretimi ve işlenmesinin yerinde tespiti açısından Amerika’da gerçekleştirilecek olan çalışmaları çok önemsediklerini söyledi.

Amerika’ya hareket edecek olan heyeti GTB’de ağırlayarak hayırlı yolculuklar temennisinde bulunan  Tiryakioğlu, ” Antepfıstığımız bölgede yüz binlerce insanımızın geçim kaynağı ve ekmek kapısı. Bu nedenle antepfıstığında kat edilecek her aşama ve her mesafe bizler için büyük önem taşıyor. Bu noktada vizyonel çalışmalar yürüterek ilimiz tarımcılığına mesafe kat ettirmek istiyoruz. Sizlerin Amerika’da yürüteceği teknik incelemeler bu çalışmalarımıza olumlu katkılar sunacak ” dedi.

GTB’de göreve geldikleri ilk günden bu yana Gaziantep’in kültürel ürünü antepfıstığını her alanda hep bir adım daha ileri taşımak için çaba harcadıklarını kaydeden Tiryakioğlu, ” Antepfıstığı, şehrimiz  ve bölgemiz için vazgeçilmez ürünlerin başında geliyor. Biz iki yıldır çalışmalarımızda hep bu mesuliyeti ve beklentiyi göz önünde bulundurarak hareket ettik. Bundan dolayı Amerika’da yapılacak olan araştırmalar ürünümüzün ileri ki yıllardaki gelişimi ve sektörün uyanışı açısından ciddi önem taşıyor” diye konuştu.

Türkiye’nin antepfıstığı üretiminde dünyada üçüncü sırada olmasına rağmen, bu topraklarda yetişen antepfıstığının kalitesi, tadı ve aroması ile dünya piyasalarında hep  birinci sırada olduğunu vurgulayan Tiryakioğlu, şöyle devam etti:

”Ürünümüzde kalite noktasında bir sıkıntımız yok. Diğer ülkelerdeki yetiştirilen fıstıkla kıyaslandığında antepfıstığı farkını ‘Ak ve Kara ‘ gibi  açıkça ortaya koymakta. Bizim amacımız sizlerin orada yürüteceği çalışmalar eşliğinde  üretimde ve işlemede kullanılan teknolojik alt yapıyı yerinde tespit ederek  çiftçilerimizi bu konularda bilinçlendirmek. Bu bağlamda geziye katılacak temsilcilerimize  önemli görevler düşüyor. Sadece Gaziantep’in değil fıstık üretiminin yapıldığı tüm şehirlerde  bu geziden çıkacak raporlara  yönelik ciddi beklentiler var. Ben güzel şeyler ortaya çıkacağına inanıyorum ve hepinize  hayırlı yolculuklar diliyorum.”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra antepfıstığı üretiminin yapıldığı bazı illerin Tarım İl Müdürleri ve teknik elemanların yer aldığı Amerika araştırma gezisinde antepfıstığı fidan üretimi, yetiştiriciliği, zirai mücadele, işleme ve pazarlama teknikleri konusunda incelemeler yapılacak.

Öten yandan tarım heyeti Amerika’da zeytin ve zeytin işletmeciliği konularında da araştırmalar gerçekleştirecek.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Antepfıstığı inceleme heyeti ABD’ye gitti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin