Asansörcüler iftarda buluştu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Asansör Sanayicileri ve İş adamları Derneği’nin (GASSİAD) geleneksel olarak her yıl düzenlediği iftar yemeğine sektör temsilcileri yoğun katılım gösterdi.
GASSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Akgöz, sektör temsilcileri ile bu anlamlı günde bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını ifade edere, iftar programına katılan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.
SEKTÖRE KATKI SUNACAĞIZ
Akgöz, güçlü bir şekilde bir arada bulunmanın sektöre olumlu anlamda ayrı bir hava katacağını ve sektörün gelişmesine katkı sunacağını umut ettiğini söyledi. Asansörcülük yönetmeliğinden bahseden Akgöz şunları söyledi: “Haziran Ayı’nda yayınlanan yönetmeliğin sektöre pozitif anlamda bir katma değer katacağını, sektör temsilcilerinin de neyi nasıl yapacağına vakıf olacağını öngörüyoruz. Asansör sektörünün önemini toplumun bütün kesimler biliyor”
TÜM KESİMLER ZARAR GÖRÜR
Akgöz, sektörün içinde bulunanlarında kadrolarında yapacakları iyileştirmelerle daha emin hale getireceklerini söyledi. Akgöz, “Asansörün montajından başlayarak, tescil, yıllık muayenelerde yapılan bir takım değişiklikler bu sektörün paydalarını yakından ilgilendirmektedir. Bu duruma kayıtsız kalmaksızın bünyelerinde varsa eksiklikleri bir an önce tamamlanmalıdır. Aksi taktirde bu durumdan bütün kesimler zarar görür” dedi.
YENİ YÖNETMELİKTE NELER VAR?
Asansör montaj işleminin tamamlanmasının ardından yeni gelen yönetmelikle tescil işlemlerinde gerekli evrak sayılarının arttırıldığına dikkat çeken Akgöz, “Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü’nden alınması zorunlu “Sanayi Sicil Belgesi” olduğunu bunun öncesinde ise Ticaret Odası’ndan asansör firması adına düzenlenmiş ”Kapasite Raporu” alınması gerektiğini vurguladı. Kapasite Raporu alabilmek için asansör firmaları bünyelerinde en az iki mühendis bulundurması gerektiğini sözlerine ekledi. Aksi takdirde kapasite raporunun düzenlenmeyeceği için “Sanayi Sicil Belgesi” başvurusu yapılamamaktadır. Dolayısıyla sanayi Sicil Belgesi bulunmayan firmaların asansör tescili yapılmamaktadır” ifadelerini kullandı.
MÜHENDİS ÇALIŞTIRMAK ZORUNLU
Yeni yönetmelikle birlikte asansör bakımında da bir takım değişikliklere gidildiğinin altını çizen Akgöz, asansör bakım servisi bünyesinde servis sorumlusu olarak makine veya elektrik- elektronik mühendisi, servis personeli içinse Endüstri Meslek Liselerinden konuyla ilgili bölümlerini bitirmiş olmaları gerektiğini vurguladı. Yönetmeliğin yayınlandığı günden itibaren yürürlüğe girdiğini belirten Akgöz, bu konuda herkesin görev ve sorumluluğuna uyması gerektiğini söyledi. Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Asansörcüler iftarda buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin