ATATÜRK’ÜN ANILARI BURADA YAŞIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ATATÜRK’ÜN ANILARI BURADA YAŞIYORAtatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu ev ölümsüzleştirildi…

Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu Gaziantep Bey Mahallesi’nde bir anı evi yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ün Gaziantep’te kullandığı eşyalar ile o döneme ait tarih kahramanlarının oluşturduğu “Atatürk Anı Evi” hizmete açtı.

Açılış için bir tören düzenleyen ve bu törende açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Atatürk’ün nüfus cüzdanında doğum yerinin Gaziantep Bey Mahallesi yazdığını ifade ederek, Atatürk’ün 1933 yılında Gaziantep’e geldiğini, halk evinin balkonundan bir konuşma yaptığını hatırlattı.

ATATÜRK’ÜN ANILARI BURADA YAŞIYOR

ATATÜRK’ÜN ANILARI BURADA YAŞIYORBey Mahallesi’nde Atatürk’ün kayıtlı olduğu evi maalesef bulamadıklarını vurgulayan Güzelbey, ancak Bey Mahallesi’nde en güzel evi burasını gördüklerini ve ev sahibi Adil Konukoğlu’ndan istediklerini kaydetti. Adil Konukoğlu’nun ise kendilerini kırmadığını, bu evi “Atatürk Anı Evi” olarak düzenlenmesi için belediyeye bağışladığını aktaran Başkan Asım Güzelbey, “Bu açıdan kendisine çok teşekkür ediyorum. Büyük bir âlicenaplık gösterdiler.” dedi.

8–10 yıl öncesine kadar burada insanların yaşamaya dahi çekindikleri ve korktukları bir dönemde, kendilerinin restorasyon çalışmalarından sonra çok önemli bir tarihi mekan haline geldiğini belirten Güzelbey, aşağı yukarı 200 civarında evini restorasyonun yaptıklarını ve sokak sağlıklaştırmasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bir ay kadar önce Atatürk Anı Evi’nin yanı başında oyuncak müzesi açtıklarını ve şimdi de burasını hizmete açtıklarını işaret eden Güzelbey, bu bölgenin buram buram tarih koktuğunu belirtti.

ATATÜRK’ÜN ANILARI BURADA YAŞIYORKültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan da, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile Müzeler Haftası’nda böyle bir mekânın açılmasının önemine dikkat çekti. Tarihimizin yaşatılması için böylesi bir mekânın yapılmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Özaslan, “Atatürk’ün adını taşıyan böylesi bir anı evine gerçekten hepimizin ihtiyacı vardı. Mustafa Kemal’in nüfus kaydının bu mahallede olduğunu düşünürsek daha da bir anlamlı hale geliyor. Biz bakanlık olarak Gaziantep ve çevresine bu tür etkinliklerde ve projelerde her türlü yardıma hazırız.” diye konuştu.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise, Atatürk’ün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlandığı böylesi anlamlı bir günde yine Atatürk’ün anı evinin açılışının yapılmasının önemli bir duygu olduğunu belirtti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi dokunun korunması ve kültürel mirasın ayakta kalması adına güzel projeler gerçekleştirdiğini ve bugünde buna işadamı Adil Konukoğlu’nun öncülük ettiğini aktaran Ata, “Tarihe sahip çıkmayan toplumların geleceği olmaz. Bu nedenle biz tarihimize sahip çıkıp, bu eserleri bizden sonraki nesillere aktarmamız gerekiyor. Belediyemiz bu konuda önemli çalışmalar yapıyor. Biz de valilik olarak destek vermeye her zaman hazırız.” değerlendirmesini yaptı.

Programa Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan’ın yanı sıra, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, AK Parti Milletvekilleri Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ve çok sayıda davetli yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ATATÜRK’ÜN ANILARI BURADA YAŞIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin