ATEŞLE OYNAMAYIN!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ATEŞLE OYNAMAYIN!Siyaset ve koltukta kalma çabaları sürerken MHP Esenyurt Seçim ofisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız’ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilemek istiyorum.

Gaziantep’ten Esenyurt’a bakınca “ Ülkücülerin sabrı ile oynamayın” demek geldi içimden! Birileri yine ülkücüleri kullanarak bir yerlere ulaşmayı hedefliyorsa eğer Ülkücü gençliğe tek tavsiyem sakın buna izin vermeyin. Her ne kadar adaletin ve hukukun yıprandığı günler yaşasak da, siz adaleti kendi şiddet söylemlerinizle faal duruma geçirmeyin ve bu ülkeye yeni acılar yaşatmayın. Adalet er ya da geç tecelli edecektir.

SEÇİM SEÇİM, OY OY!

Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep’e geldi ve deyim yerindeyse tam bir kargaşa yaşandı. Neden mi? Şato Restaurant CHP’li vatandaşları almadı ve salon hınca hınç doldu. Coşku deyim yerindeyse tavan yaptı. Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan şapkalarını önlerine koyup düşünmelerini istedi ve Gazianteplileri selamladı. Yapılan anketlere bakılırsa CHP yerel seçimlerde AK Parti ile sıkı bir yarış içerisinde olacak. MHP ise oyundan en karlı çıkan parti olacak. Neden mi? MHP her geçen gün oy oranını, geçen seçimlere göre kat kat artırıyor. Anketlerde MHP’nin % 12’lerden % 21’i zorladığı sonucuna bakılırsa en çok oy oranı yükselen parti konumunda! CHP ve AKP büyükşehir yarışında koşar adımlarla 30 Mart kurdelesini geçmek için çok çaba sarf edecek gibi! Bu seçimin AK Parti belediyeleri için çok kolay olmayacağı gözüküyor. AKP belediyeleri avantajlı gibi gözükse de geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi  % 60 gibi bir oranla bu işin olmayacağının sinyallerini alıyoruz. Çünkü hükümet yolsuzluğa karşı ateşle oynuyor. Gaziantep Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bozgeyik olunca bir kez daha düşünmek lazım! AKP oylarının bir kısmını alacak ve cemaat hükümet kavgası ile ortada kalan oylar nereye gidecek?

ATEŞLE OYNAMAYIN!

AK Partili heyet eskiden köylerde davul zurna ile karşılanırken şimdilerde durum pekte öyle değil. Fatma Şahin sempatisi AKP’ye artı olarak dönecek. Başbakanımız seçimini Fatma Şahin’den yana kullanarak doğru karar vermiş gibi gözükse de, işler bu sefer bayağı zor. Yeni çıkan Büyükşehir yasası ile tapu karşılığı evlerinden yüksek miktarda vergi istenen köylüler ateş püsküre dursun, Şehitkâmil ilçesine bağlı Dülük sakinleri de hallerinden pek mutlu değil. Eskisi gibi artık gülmüyorlar. Dülük Köyünde muhtar anons yapıyor sık sık! Şahinbey ilçesinin en gözde köylerinden Serincelilere zaten hiç dokunmayın! Bir dokunan bin ah işitiyor. Öyle hal almış ki birine tokat atan, diğerinin boğazına çöken köylüler çok kızgın çok! Muhtar köye gelen partililere ve adaylara şöyle diyor: “Sizi eskiden davul zurna ile karşılardık, şimdi ise 25-30 kişiyi zor topladım”. Sor hele sor neden?”

Bu soru zaten bazı şeyleri açıklamaya yetiyor. AKP hükümet gücünü Gaziantep’te de gösteriyor. Her yönden adaletsiz bir seçime giriliyor. Hükümet ve Gaziantep Belediyeleri elindeki gücü 30 Mart sabahına kadar en iyi şekilde kullanacaklar. Diğer partiler ise kendilerine kaynak bulmakta bile güçlük çekerken bu adaletsizlik sandığa yansıyacak. Anlayacağınız maça 1-0 önde başlayanların bir diğerine göre şansı epey yüksek.  Eski bakan Fatma Şahin bakanlık şemsiyesi altından bir türlü çıkamadı. Sanırım birazda üzgün! Çünkü yerelde savaşmak Ankara’da savaşmaktan zordur. Tatlı diliyle vatandaşın sevgisini kazanan, özellikle de kadınların gönlünü fetih eden Fatma Şahin o koltuğa oturacak oturacakta ya sonra? Belli ki şimdiden kadro tamam! Söylentilere pek kulak vermesek de sanırım biraz doğruluk payı var.

“Yeni Büyükşehir Yasası ile beraber, mücavir alan dışında bulunan ruhsatsız konutların ruhsatlı hale gelmelerini sağlayacak düzenleme 6360 sayılı kanun ile belirlenmiş belirlenmesine de köylüler istenen vergileri duyunca ne yapacaklarını şaşırmışlar. 60- 70 bin vergi, altı ahır üstü ev, köy evlerine biraz çok değil mi?

AKP aday toplantısında şöyle bir salona baktım. Sanki AKP’liler yer yarıldı içine girdi, maçta takım tutan amigolar sahaya indi. İki grup örgütlenmişçesine sürekli slogan atarak ortalığı şölen havasına sokmaya çalıştı. Bence AKP’ye gönül vermiş partililer alkışlasa ve bağırsalar daha iyi olurdu. Partiye gönül vermiş kişilerin sesinin, üzerinde ses çıkıyorsa ortada bir sorun var demektir. Görmemek için kör olmak lazım!

Türkiye ve Gaziantep için hayırlı uğurlu olsun!

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ATEŞLE OYNAMAYIN!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin