ATÖLYE İÇİN AĞAÇLAR KESİLDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ATÖLYE İÇİN AĞAÇLAR KESİLDİChp Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan Kolejtepe’de ki çocuk esirgeme kurumu bahçesinde,  atölye yapımı için kesilen çam ağaçlarına tepki gösterdi.

Vatandaşların ihbarı üzerine Çocuk Esirgeme Kurumuna giden Uğur Kalkan kesilen ağaçları görünce şaşkına döndü ve yetkilileri arayarak bilgi aldı. Yetkililerin verdiği bilgi karşısında bir kez daha şaşkına dönen Kalkan,  Atölye için kesildiği iddia edilen ağaçları tek tek görüntüledi.

Kalkan yaptığı açıklamada Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüştüğünde Orman Bakanlığı’ndan izin alındığını öğrendi. Kalkan olayı şöyle anlattı;

“ATÖLYE İÇİN KESİLEN AĞAÇLAR İÇİN BAKANLIKTAN İZİN ALINMIŞ”

“Önceki gün duyarlı vatandaşlarımız çam ağaçlarının kesildiğini bizlere bildirdi. Kolej tepe’deki Çocuk Esirgeme Yurdu’na gittiğimde 20 kadar çam ağacının kesilmiş olduğunu gördüm. Milli Eğitim Müdürlüğü’yle görüştüğümde Orman Bakanlığı’na yazı yazıp kesim için izin istediklerini, iznin gelmesinin ardından ağaç kesimi yaptıklarını söylediler. Kesilen ağaçların yerine de 19 Mayıs Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne atölye yapılacağını öğrendim. Ağaçlar sökülüp başka yere taşınmak yerine kesilmişti. İlginç bir ayrıntı da ağaçların hemen budandığı ve sadece gövdelerinin kaldığıydı. Acaba bu ağaçlar oraya atölye yapacak olanlara söz verilmiş olabilir mi?

1930 yılında bir çınar ağacının dalı kesilmesin diye köşkü zemininden kaydırtan Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkesinden,en ufak bir şey yapılacağı zaman ağaçlara göz diken bir anlayışa geldik.Çocuk esirgeme yurdunda çocukları yetiştirip,ülkesine ve vatanına yararlı bireyler yetiştireceksiniz,ama onların gözünün önünde ağaç katliamı yapacaksınız?Yarınımızın güvencesi çocuklarımıza böyle mi örnek olacaksınız?

Tohumlar fidana/Fidanlar ağaca/Ağaçlar ormana/Dönmeli yurduma

Okullarımızda bir türkümüz vardı Tohumlar fidana/Fidanlar ağaca/Ağaçlar ormana/Dönmeli yurduma/ diye. Bu türkü de yerini Ormanlar ağaca/Ağaçlar keresteye/Keresteler taş yapılara/Dönmeli yurdumda oldu bir anlamda.

Bu okul meslek lisesi yapılırken bunun atölye planlaması neden yapılmamıştır?

Atölye yapılabilirliliği daha uygun bir okul, meslek lisesi olarak neden tercih edilmemiştir?

Ben görmüş olduğum manzara sonrası, yakın bir zamanda Çamlık Bölgesindeki çam ağaçlarının sırada olduğuna kanaat getirdim. Bunu destekleyen bir durumda geçenlerde Şahinbey Belediye Meclisi’ne gelen, daha önce tahsis edilen Çamlık Bölgesinin eski tahsis unutularak Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeniden tahsis edilmesi isteğiydi.

Bu ağaç katliamının kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Duyarlılığına her zaman inandığımız ve güvendiğimiz Sayın Valimizden, İl Milli Eğitim Müdüründen ve bu çalışmaları yapanlardan bizleri ve kamuoyunu aydınlatacak bilgiler bekliyoruz. İhmali bulanan kişiler hakkında da gerekli işlemin yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

ATÖLYE İÇİN AĞAÇLAR KESİLDİ

ATÖLYE İÇİN AĞAÇLAR KESİLDİATÖLYE İÇİN AĞAÇLAR KESİLDİ

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ATÖLYE İÇİN AĞAÇLAR KESİLDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin