Avrupa entegrasyonu hayali bir girişim

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa entegrasyonu hayali bir girişimUluslararası Antalya Üniversitesi Sosyal, Ekonomik ve Politik Araştırmalar Merkezi’nin (SEPAM) seminerler dizisinin 12.’si UAÜ kampüsünde gerçekleştirildi. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dimitris Tsarouhas verdiği seminerde Avrupa entegrasyonu fikrinin 1950’lerde ilk ortaya çıktığında, geniş kapsamlı ve neredeyse hayali bir girişim olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği’nin (AB) temel dayanağının, eski düşmanlar arasında uzlaşma sağlamak ve Batı Avrupa devletleri arasında daha yakın ekonomik ve siyasi bağlar oluşturmak olduğunu belirten Doç. Tsarouhas, şunları söyledi: “Soğuk Savaş sonrası Doğu’ya doğru genişlemeyi başaran, ortak bir para birimini paylaşan ve halkları arasında yakın bir bağ oluşturan AB, hiç şüphesiz, bölgesel entegrasyonun başarılı bir örneğidir. Ancak, ekonomik kriz AB’yi benzeri görülmemiş şekillerde teste tabi tutmakta. AB’nin meşruiyeti ve etkinliği ile ilgili endişeler arasında yumuşak gücünün (soft power) azaldığını görüyoruz. Başarısız ekonomik politika yöntemlerini terk etmediği için küresel rolüne karşı bir güvensizlik oluştu; sermaye ve üretimin yönünü Doğu’ya doğru değiştiren hızla değişen dünya, Avrupalılarda tedirginlik ve belirsizlik meydana getirdi.”

Kendini varoluşçu sorunlardan kurtarmak için AB’nin yeni bir siyasi amaç anlayışının oluşturması gerektiğini hatırlatan Dimitris Tsarouhas, “AB, küresel ilişkilerde kendi rolünü yeniden değerlendirmek, mevcut yükümlülüklerinin ötesinde yeni bağlar oluşturmak ve terörizmden göçe, iklim değişikliğinden uluslararası güvenliğe kadar günümüz sorunlarına karşı açık ve dışa dönük bir yaklaşım geliştirmek zorundadır.” dedi.

Avrupa entegrasyonu hayali bir girişim
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Avrupa entegrasyonu hayali bir girişim

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin