Avrupa Hokey Şampiyonasının baklavası Gaziantep’ten

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Hokey Şampiyonasının baklavası Gaziantep’tenKonya’da düzenlenen EuroHockey U18 Erkek-Kız Açık alan Hokeay Şampiyonası’na katılan tüm takımların oyuncularına Ayıntab Baklava tarafından özel olarak üretilen baklava ikram edilecek.

AVRUPA HOKEY  ŞAMPİYONASI BAKLAVAYLA TATLANACAK

Konya Şükrü Saraçoğlu Stadında devam eden Avrupa U18 Erkek-Kız Açık alan Hokeay  Şampiyonası’na katılman ülke sporcularına Gastronomi kenti Gaziantep’in dünyaca ünlü baklavasının tanıtılması ve tattırılması için kolları sıvayan Gaziantep’in önde gelen baklava firması Ayıntap kolları sıvayarak sporcular için özel baklava üretimi yaparak Konya’ya gönderdi. Tanıtımın ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını ifade eden  Ayıntap Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aktaş tanıtım için herkesin üzerine düşeni yapması ve özellikle uluslar arası spor organizasyonlarında tanıtımların önemli sonuç vereceğini belirtti. Ayıntab Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aktaş, UNESCO tarafından gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen Gaziantep’in dünyaca ünlü tatlısı olan baklavayı tüm dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi. Uluslar arası spor organizasyonlarının tanıtım için önemli bir fırsat olduğunu belirten Levent Aktaş, Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelerek Konya’daki turnuvaya katılan tüm sporculara baklava ikram edeceklerini belirtti.

Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olan Gaziantep’in lezzetlerinin daha fazla tanıtılmasının Gaziantep ve Türkiye’nin turizm potansiyelinin artışına önemli katkı sağlayacağını belirten Ayıntab Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aktaş, şöyle davam etti:

ÖZEL OLARAK ÜRETİLDİ

“Gastronomi, turizmin en önemli alanlarından birisi. Gaziantep olarak gastronomi dalında çok büyük bir hazineye sahibiz. Bu hazinemizin kıymetini iyi bilmeliyiz. Bu amaçla Ayıntab Baklavaları olarak bir taraftan şehrimizin bir taraftan da baklavanın tanıtımına katkı sağlamayı bir sosyal sorumluluk görevi olarak görüyoruz. Konya’da gerçekleştirilen EuroHockey U18 Erkek-Kız Açık alan şampiyonasına Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden  katılan tüm oyuncu ve teknik ekiplere özel olarak imal ettiğimiz Gaziantep baklavasını ikram etmekten büyük mutluluk duyacağız. Turizm ve tanıtım için herkesin elinden gelen özveriyi göstermesi gerek. Tanıtım sadece devletin görevi olmamalı. Başta turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalar olarak, herkes bu konuda elini taşın altına koyabilmeli.”

KARAKAN’A TEŞEKKÜR

Aktaş, Gaziantepli olan Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan’ın da uluslararası ölçekli başarıların elde edilmesinde önemli rolü olduğunu vurgulayarak, “Gaziantepliler olarak Türkiye Hokey Federasyon Başkanımız Sadık Karakan’a başarıları ile ülkemizin ve şehrimizin tanıtımına yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Avrupa Hokey Şampiyonasının baklavası Gaziantep’ten

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin