Ay, “Destek kapsamına yerel basında alınmalıdır”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgedeki yerel basının 15 Temmuz darbe girişiminde dik bir duruş sergilediğine dikkat çeken Başkan Ay, ‘’Hükumetimizin Doğu ve Güneydoğu’yu cazibe merkezi haline getirecek yatırım ve destek hamlesini yürekten destekliyoruz. Bu kapsama zor şatlar altında ayakta duran yerel basında dahil edilmelidir’’ dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’daki Cahit Sıtkı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı’nda bölgedeki 23 ilin cazibe merkezi haline geleceğini müjdelemesi tüm kesimlerden büyük destek görürüken, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, 15 Temmuz darbe girişiminde devletinin yanında olarak tarihi bir duruş sergileyen yerel basın kuruluşlarının da dahil edilmesi çağrısında bulundu.

YEREL BASIN ZOR AYAKTA DURUYOR

Terörle mücadele kapsamında bölgede yaşanan sıkıntılar nedeniyle yerel basın kuruluşlarının da ciddi maddi zorluklar yaşadığına dikkat çeken Başkan Ay, ‘’Başbakanımız Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı yatırım ve destek paketi ile bölgenin bir cazibe merkezi haline geleceğine olan inancımız tamdır. Bu yatırımlarla bölge ekonomik olarak gelişme gösterirken, yerel basının bu değişim ve gelişimin dışında kalmaması gerektiğine inanıyoruz. Doğu ve Güneydoğu’da zor şartlarda faliyet gösteren TV, gazete ve radyoların da desteklenmesiyle bölgede top yekün bir kalkınma yaşanacağını düşünüyoruz’’ dedi.

Ay, "Destek kapsamına yerel basında alınmalıdır"

‘’BÖLGEDE TERÖRLE ETKİN BİR MÜCADELE İÇİN GÜÇLÜ BASIN’’

Bölgede faaliyet gösteren yerel basın kuruluşlarının kritik süreçlerde dik bir duruş sergilediğine değinen Başkan Ay şunları söyledi: ‘’Başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere, devletin bağımsızlığına el uzatmaya kalkışan tüm terör gruplarına karşı bölgedeki yerel basınımız net bir duruş sergilemiştir. Bölgede bölücü terörle mücadele de güçlü bir basına ihtiyaç olduğu da aşikardır. Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik gerçekleştirilecek yatırımların kamuoyuna duyurulmasında da yerel basınımız yine önemli bir görev üstlenecektir. Bu nedenle yatırım ve destek kapsamına yerel basın kuruluşlarının da dahil edilmesini istiyoruz.’’

‘’BAZI DEĞİŞİMLER KURULUŞLARA NEFES ALDIRACAKTIR’’

Doğu ve Güneydoğu’da faaliyet gösteren basın kuruluşlarının bazı değişimlerle rahat bir nefes alabileceğini dile getiren Başkan Ay, ‘’Örneğin Basın İlan Kurumu bu bölgedeki gazetelerden komisyon almayabilir. Radyo ve TV’lerin RTÜK payları ve frekans bedelleriyle ilgili iyileştirmeler yapılabilir. İş dünyasına olduğu gibi bölgedeki basın kuruluşlarına da bir kısmı hibe, bir kısmı sıfır faizli geri ödemeli destekler çıkartılabilir. Basın kuruluşlarının yatırım yapabilmesinin önü açılırsa, bölgedeki yerel basın kuruluşları da yeni bir vizyon kazanabilir. Bu destekler sağlanırsa bölücü terör örgütlerine karşı bölgede daha güçlü bir yerel basın inşaa edilir. ’’ diye konuştu.

‘’GAZİANTEP BU KONUDA ÖNCÜLÜK EDEBİLİR’’

Gaziantep’in her alanda olduğu gibi böyle hassas konularda da tüm illere öncülük ettiğine dikkat çeken Başkan Ay, ‘’Bölgeye her zaman büyük destekler veren Başbakan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek başta olmak üzere Ak Parti Genel Sekrteri Abdülhamit Gül ve diğer milletvekillerimizle birlikte bölgenin sorunlarına hakim olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in demokraside 4. Kuvvet olan basının doğu ve güneydoğu destek promramına alınmasına öncülük edeceklerini düşünüyorum. Diğer yandan Doğu ve Güneydoğu milletvekillerimizin de destek vermesiyle bölgedeki yerel basın kuruluşları da bu kapsamın içine alınabilir diye düşünüyorum. Destek ve teşviklerle cazibe merkezi olacak Doğu ve Güneydoğu’da yerel basın yok sayılmamalı’’ diye konuştu.

Başkan Ay, GGC olarak bu konuda geniş bir rapor hazırladıklarını, bu raporu başta Gaziantep olmak üzere Doğu ve Güneydoğu milletvekillerine sunacaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ay, “Destek kapsamına yerel basında alınmalıdır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin