AYINTAP OTOMOTİV ENGELLİLERİ UNUTMADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AYINTAP OTOMOTİV ENGELLİLERİ UNUTMADI

Hyundai Ayıntap Otomotiv tarafından Engelliler haftası kapsamında düzenlenen etkinlik ile engellilere otomobil alımında sahip oldukları haklar anlatıldı.


Ayıntap Otomotiv tarafından Engelliler Haftasında engellileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenen etkinliğe Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ayıntap Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Özhalepli, GÖRBİR Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Aysel, Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Hüseyin Köse, Gaziantep Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Turan Ersavaş, çok sayıda engelli dernekleri ile engelli vatandaşlar katıldı.

Ayıntap Plazada düzenlenen etkinliğe katılan Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu engelliler haftası kapsamında düzenlenen etkinliğin çok önemli olduğunu belirterek engelli vatandaşların otomobil alımları konusunda bilgilendirilmesi ve haklarını öğrenmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Fadıloğlu; “ Engelli vatandaşlarımız ile engeli bulunmayan vatandaşlarımız arasında hiçbir fark yoktur. Biz engeli vatandaşlarımız sorunlarının çözümünde her zaman onlarla beraberiz ve böyle önemli bir haftada engelli vatandaşlarımız için böylesine güzel bir etkinlik düzenleyen Ayıntap Otomotiv yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

AYINTAP OTOMOTİV ENGELLİLERİ UNUTMADIHyundai Ayıntap Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Özhalepli engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını kendilerine araç alımı ve engellilere sağlanan avantajlar konusunda her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi. Ayıntap Otomotiv Satış Müdürü Mahmut Er, Engelli vatandaşların otomobil alımlarında mevcut %37’lik Özel Tüketim Vergisi indiriminden bahsederek engellilere otomobil alımlarında sağlanan avantajlardan bahsetti. Er; “ engelli vatandaşlarımızın ÖTV indiriminden faydalanabilmesi için % 90 ve üzeri engeli olmaları gerekiyor. Bu indirim %89 olsa dahi devlet bu indirimi kabul etmiyor. Bu oranın düşmesi ile ilgili çalışmaların olduğunu duyuyoruz ancak şu an için herhangi bir düzenleme yok, biz engelli vatandaşlarımıza plazamızda her zaman yardımcı olmaya hazırız” dedi.

AYINTAP OTOMOTİV ENGELLİLERİ UNUTMADIAyrıca etkinlik kapsamında konservatuar öğrencileri tarafından engellilere müzik ziyafeti verilerken Görme engelli Ozan Yunus Ercan bağlamasıyla katılımcıları coşturdu. Ercan deyişleri ile Başkana seslenirken sazının telini adeta konuşturdu. Şehitkâmil Belediye Başkanı’nın gerçekleştirdiği hediye çekilişinde Laptop, Görme engelli Mustafa Doğan’a çıktı. Doğan sevincinden önüne gelene sarılırken “Bu etkinliği düzenleyen ve biz engellilere bu sevinci yaşatan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hyundai Ayıntap Otomotiv 10–16 Mayıs Haftası dolayısı ile düzenlediği etkinlikte tüm katılımcılara hediye takdim etti.

Etkinliğe katılan yaklaşık 100 engelli katılımcı Görme Engelli Yunus Ercan’ın söylediği türkülere eşlik ederek güzel dakikalar geçirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AYINTAP OTOMOTİV ENGELLİLERİ UNUTMADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin