Aylık ortalama 3 bin TL harcadık

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Türkiye’de ortalama olarak hanelerin aylık 3 bin TL harcadığı ve harcamalarda en fazla payın konut, kiraya ayrıldığı belirtildi.

Hanehalkı bütçe araştırması 2015 yılı sonuçlarına göre; hanehalkı başına aylık ortalama tüketim harcaması bir önceki yıla göre %6,8 artarak 3.043 TL oldu.

2015 yılında Türkiye genelinde hanehalkları konut ve kira için ayda ortalama 792 TL harcarken, aylık ortalama gıda harcaması tutarı 615 TL oldu.

Hanehalkı harcamaları içinde 516 TL ile ulaştırma harcamaları üçüncü sırada yer alırken, bunu 193 TL ile otel ve lokanta harcamaları izledi.

Aylık 3.043 TL olan ortalama tüketim harcamasının 66 TL’si eğitim, 61 TL’si ise sağlık için harcandı. Aylık alkollü içecek-sigara harcamasının tutarı 127 TL ile, eğitim ve sağlığın toplamına eşit oldu.

2015 yılında; gıda ve alkolsüz içecekler, giyim ve ayakkabı, konut ve kira, otel-lokanta-pastane harcamaları payının bir önceki yıla göre arttığı; ev eşyası, ulaştırma, eğitim, sağlık, kültür-eğlence ve eğitim harcamaları payının ise düştüğü görüldü. Alkollü içecek-sigara-tütün, haberleşme ile çeşitli mal ve hizmet harcamalarının payı ise 2015 yılında değişmedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Aylık ortalama 3 bin TL harcadık

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin