BAĞ-KUR’lulara müjde

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prim borcu nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur’lular muradına erecek. Devlet, hemen emekli olabileceklere Ziraat Bankası aracılığıyla düşük faizli kredi verecek.

Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak geçen ay yürürlüğe giren af yasası prim borcu olan Bağ-Kur’luların da yüzünü güldürdü. Bağ-Kur’lular yapılandırma imkanıyla  borçlarını daha az ödemeyle kapatabilecek. Prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar da muradına erecek. Bir başka ifadeyle 30 Haziran 2016’ya kadar olan prim borcunu ödeyen prim, yaş ve yıl şartını tamamlarsa hemen emekli olacak.

Başvurular, Ekim sonuna kadar ilgili Sosyal Güvenlik Merkezi ya da Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine yapılacak. Yapılandırmaya başvuranların borçları yeniden hesaplanacak. Anaparanın tahsilinden vazgeçilmeyecek. Ama gecikme zammı ve faizi silinirken; bunların yerine Yurt İçi ÜFE (enflasyon oranları) esas alınarak belirlenecek tutar ödenecek. Böylece borç azalacak. Peşin ödemede borcun yüzde 75’i silinecek.

KREDİ KOLAYLIĞI

BAĞ-KUR’lulara müjde

Borcu olanlara kredi kolaylığı da sağlanacak. Bu kapsamda SGK ile Ziraat Bankası arasında protokol imzalandı. Böylece Bağ-Kurlunun borcunu ödeyip hemen emekli olması sağlanacak. Bu durumdaki BağKur’lular herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanabilecek. Kredi borcunu da taksit taksit emekli maaşıyla ödeyecek. Ödeme için maaştan kesilecek tutar, kredi tutarına ve vadesine göre değişecek.

Peşin ödemeyi seçerek borcunu kapatanlar, emeklilik için gerekli şartları tamamlamışsa hemen maaş almaya başlayacak. Taksitli ödeme seçilirse, enflasyona göre hesaplanan borçlar vadeye bölünecek. Borç, 6, 9.12.18 taksit şeklinde ödenecek. Taksitler iki ayda bir ödenecek. Ama taksitle ödemeyi seçenler borç bittikten sonra emekli maaşına kavuşacak. Yeni yasa kapsamında 300 binden fazla esnafın emeklilik hakkı elde etmesi bekleniyor.

Krediyi kimler çekebilir?

SGK’dan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bu imkândan yararlanmak isteyen sigortalılarımız prim yapılandırma başvurularını öncelikle Sosyal Güvenlik il/merkez müdürlüklerine yapacaklar. SGK’dan alacakları “Prim borcunu ödemesi halinde emekli olabilecek” yazısıyla Ziraat Bankası şubelerine müracaat edecekler. Bu imkandan, birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda Bağ-Kur’dan emekli aylığı bağlanabilecekler, Bağ-Kur prim borcunu ödemesi durumunda SSK’dan emekli aylığı bağlanabilecekler, askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda emekli aylığı bağlanabilecekler ile durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi (canlandırılması) durumunda emekli aylığı bağlanabilecekler yararlanabilecek.”

Hangi Bağ-Kur’lu kredi alabilecek?

-Tarım (çiftçi) Bağ-Kur’lu olanlar

– Esnaflar (vergi kaydı olan)

-Şirket ortakları
-Muhtarlar

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BAĞ-KUR’lulara müjde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin