Bahçeli, “ABD’nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam’da Milletvekilleri-Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin iştirak ettiği toplantıda konuştu.

Bahçeli, Emperyalizmin önce kaos çıkarıp, sonra da müdahale gerekçeleri oluşturduğuna dikkat çekerek, terör örgütlerinin ülkenin birlik ve beraberliğine kastettiğini söyledi.

Bahçelinin konuşmasından satır başları;

Sancılı on yıllar boyunca terör örgütleri varlığımıza ve birliğimize kıymak ve kast etmek için kışkırtılmış, tasmalarından tutularak üzerimize salınmıştır. Anadolu’nun fethinden beri zulmün hesabı bitmemiş, kara kaplı defteri hiç kapanmamıştır. Türk milletine kimi zaman simetrik, kimi zaman da asimetrik yöntemlerle saldırı düzenlenmiştir. Türklüğün son yurdundaki varlığı birilerini hep rahatsız etmiştir. Komplo ve kumpaslarla vatan elimizden alınmak istenmiştir.

Bahçeli, “ABD’nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır”

Güney sınırlarımızın hemen dibinde, vatan topraklarının mücavir kesimlerinde, alenen terör koridoru açılması, bir terör devleti kurulması için canla başla sürdürülen şirret faaliyet şu an için en yakın, en yalın milli güvenlik tehdididir. PKK sınırlarımızda himaye ve destek görmektedir.

Daha vahimi ise, sayıları 30 bini bulan teröristlerden sözde sınır muhafız birlikleri kurulmasıdır.

İki gün evvel, ABD’nin bine yakın PKK’lı haini, Tel Abyad’a naklettiği gündeme düşmüş, ne var ki, ABD’li bir komutan bu iddiayı gevşek ve yuvarlak ifadelerle tekzip etmiştir.

ABD’nin sınırlarımızın hemen yanı başında ne işi vardır?

PKK-PYD’yla ne yapmakta, hangi karanlık filmin galası için hazırlık içindedir?

Suriye’nin kuzeyindeki ağır sorunların müsebbibi ABD’dir, mihrak ABD’dir, kanlı müttefikler ise ABD-PYD-PKK’den müteşekkildir.

Meselenin can alıcı, yürek yaralayıcı tarafı ise, Türkiye’nin insanlık düşmanı terör örgütleriyle aynı kareye giren bir ülkeyle NATO şemsiyesi altında birlikte çalışıyor olmasıdır.

Aynı anda hem dost hem düşman olmak hangi hukuk, hangi adap, hangi demokratik erdem ve ortaklıkla tanımlanacaktır?

Suriye’nin kuzeyinde geçtiğimiz yıllarda ilanı yapılan sözde kanton yönetimleri, küresel güçlerin terörizme verdiği altın pas, gösterdiği ibretlik kolaylık sayesinde kurulmuştur.

Ayn el Arap işgal edilmiştir. Cezire istilaya uğramıştır. Afrin de tasallut ve abluka altına alınmıştır.

Yaklaşan tehlikeleri sezdiğimizden dolayı 6 Ağustos 2012 tarihinde şu teklifte bulunmuş, şu çağrıyı yapmıştık:

“Ülkemize yönelen tehditleri en aza indirmek amacıyla, batı ucu Afrin’i, doğu ucu Kandil’i içine alacak şekilde tesis edilecek hilal şeklindeki güvenlik kuşağı bir an önce sağlanmalı ve icra edilmelidir.”

Türkiye şu anda sınırlarının diğer yakasından kaynaklanan muazzam bir tehdit dalgasına muhataptır. Asıl mühim olan budur.

Halep’in en büyük ilçesi olan, doğusu Azez’e, batısı Hatay’a, kuzeyi Kilis’e komşu bulunan Afrin’de terör devletinin provaları yapılmaktadır.

Amanos Dağları Afrin’e açılan penceredir ve bu yolla teröristler yıllar içinde vatana sızmış, hain ve kanlı eylemlerini gerçekleştirmişlerdir.

Şunu herkes görmelidir ki, Afrin’de Ankara’nın kuyusu kazılmaktadır.

Münbiç ise PKK-PYD’nin hâkimiyetindedir, terör koridorunun Akdeniz’e ulaşabilmesi için burası oldukça stratejiktir.

ABD bu maksada gözü dönmüşçesine yardım ve yataklık etmektedir.

Afrin, Türkiye’nin sınır güvenliğini emniyete almak için temizliği mecburi olan stratejik bir noktadır.

Halep’in bu ilçesi terörizmin esaretinden kurtarılırsa, PYD-YPG’li caniler Münbiç’ten sökülüp atılırsa, Suriye’nin kuzeyinde hainlerin barınma imkanı, tutunma ihtimali kalmayacaktır.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan Kütahya’da, günlerdir beklenen Afrin operasyonun sahada fiilen başladığını ilam ve ifade etmiştir.

Nihai olarak “Zeytin Dalı” isimli askeri harekât dün saat 17 itibariyle yıldırım gibi hainlerin tepesine inmiş ve icra edilmiştir.

Havalanan Türk jetleri meşru müdafaa sınırları içinde, Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin’de belirlenmiş yedi ayrı bölgedeki hedefleri teker teker yok etmiş, birer birer terör barınaklarını, terörist sığınaklarını, mevzilerini, silah araç ve gereçlerini vurmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygıyla yaklaşarak bölgesel istikrar ve güvenlik için devreye girmiştir.

Artık söz bitmiş, harekât aşamasına geçilmiştir.

Dün akşam saatlerine kadar PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütlerine ait sığınak, barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan 108 hedef başarıyla imha edilmiştir.

Harekâtta sivil ve masumların zarar görmemesi için azami dikkat ve hassasiyet gösterilmiş, gösterilmeye de devam etmektedir.

Bu operasyon için gerekli askeri, siyasi ve diplomatik tüm hazırlıklar tam bir uyum ve dengeyle yapılmıştır.

Artık terör örgütü PYD-PKK’ya Afrin’in tabut, arkasından sırayı alacak olan Münbiç’in mezar olması yegâne ve sonuna kadar desteklediğimiz milli hedeftir.

ABD’nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır.

Suriye Demokratik Güçleri çatısı altında kamufle edilen PYD-YPG’nin hesabı görülmeli, defteri dürülmeli, şehitlerimizin aziz ruhları şad edilmelidir.

Bunun başka yolu kalmamıştır.

Ya Afrin yıkılsın, ya da teröristler yakılsın.

Ya istiklal ya ölüm, ya zafer ya da son nefere, son nefese kadar şehadet.

Bilinsin ki, Kerkük’e 5 bin Bozkurtla gidecek kadar gemileri yakan Milliyetçi-Ülkücü Hareket yeri gelirse, ihtiyaç hasıl olursa, ha ekmeğini yediğim ha kefenini giydiğim ülkem diyerek binlerce gönüllüsüyle Türkiye’nin kudretini tescil için Afrin’in boğazına çökecektir.

Yetmedi, Münbiç’e gök gürlemesini andıran bir imanla sel gibi akacak, mızrak gibi saplanacaktır.

Gözümüz karadır, zira mevzubahis vatandır. Şakamız yoktur, zira konu milletin bağımsızlığı ve güvenliğidir. Kahraman Mehmetçik yalnız değildir, nice Mehmetler vatan sathında onlara katılmak için hazırdır. Hükümet yalnız değildir, Milliyetçi Hareket Partisi yanındadır.

Devlet asla yalnız değildir, millet vardır ve ayaktadır.

Türkiye’ye kanlı silahlarını çevirenler buna pişman edilmelidir.

Mücadeleyse mücadele, cansa can, feda olsun vatana diyor, Allah’tan kahramanlarımıza muvaffakiyetler diliyorum.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bahçeli, “ABD’nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin