Bakan Albayrak’tan GAÜN Kütüphanesi’ne ödenek sözü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Gaziantep Üniversitesi’nde öğrencilerle gerçekleştirdiği Türkiye’nin 2023 Projeksiyonu Paneli’nde çeşitli konulara ilişkin görüşlerini paylaştı. Albayrak, bir öğrencinin kütüphane için ödenek talebini de, “İlk defa bir üniversitede öğrenciler okumak için kütüphane istiyor. Bu beni çok mutlu etti. Gerekeni yapacağım” dedi.

İLKLERE İMZA ATAN BİR ÜNİVERSİTEDEYİZ

GAÜN Mavera Kongre Sanat Merkezi’nde, öğrencilerin çok geniş bir katılımıyla gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesi’nin 4 bin 200’ü dünyanın 107 ülkesinden olmak üzere,  54 bin öğrencili,  büyük bir aile olduğunu belirtti. GAÜN’ün patent ve tescili kendisine ait olan İntörn Mühendislik Uygulaması, Toplumsal Duyarlılık Projeleri’nin diğer üniversitelere örnek olduğunu belirten Gür, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulumuz, sanayide kurulan ilk meslek yüksek okuludur. Cerablus Meslek Yüksekokulumuz ile Türkiye’nin yurt dışında bölüm açan ilk üniversitesi olma ünvanını elimizde bulunduruyoruz. Aynı zamanda İngilizce, Türkçe, Arapça eğitim veren Türkiye’nin tek üniversitesiyiz. Biz sadece bilgi üretmiyoruz. Aynı zamanda bilim insanlarımızın, geleceğimizin nesli olan çocuklarımızın etik sınırlar içerisinde, ahlaki değerlere bağlı, inançlı, manevi değerleri özümsemiş gençleri topluma kazandırma hedefine hizmet ediyoruz. O yüzden sizin gibi kariyerinin zirvesine gelmiş Sayın bakanlarımızla öğrencilerimizi buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Bakan Albayrak'tan GAÜN Kütüphanesi'ne ödenek sözü

Bakan Albayrak'tan GAÜN Kütüphanesi'ne ödenek sözü

TÜRKİYE EMİN ELLERDE

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise, konuşmasında, Türkiye’nin geçmişte birileri tarafından emir alan ve yönetilen ülke haline getirildiğini belirterek, “Türkiye artık yön verilen değil, tüm dünyaya yön veren, ekonomide kendi ayakları üzerinde duran, yerli ve milli, bir o kadar da evrensel bir ülke olmuştur” dedi. Bakan Gül, öğrencilere seslenirken de, “Sizler artık şunu düşünmelisiniz, ‘Gaziantep Üniversitesi’nden mezun olup üreten, ülkeye değer katan, ülkeyi yönetecek, ülkeyi daha ileriye taşıyan bir birey olmak için neler yapmalıyım’. Sizlerden tek isteğimiz bu. Devlet ve hükümet olarak sizlere, üniversitelerimize her türlü desteği sağlıyoruz. Büyük fotoğrafı görerek Türkiye’nin emin ellerde olduğunu bilin” diye konuştu.

GAÜN KÜTÜPHANESİ’NE ÖDENEK SÖZÜ VERDİ

Türkiye’nin 2023 Projeksiyonları konulu söyleşisinde öğrencilerden gelen soruları cevaplandıran Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili Edebiyatı 3. Sınıf öğrencisi Yağmur Ocak’ın  “Üniversitemizin öğrenci sayısı giderek artıyor. Kütüphanemiz yetersiz. Rektörümüz projesini hazırlatmış ama kütüphanemizin tasarruf tedbirleri nedeniyle yapımının gecikeceğini öğrendik. Burada sizden kütüphane için gerekli kaynağın aktarılması sözünü vermenizi rica ediyoruz” şeklindeki isteği karşısında, “İlk defa bir üniversitede öğrenciler, ‘Okumak için kütüphane istiyoruz’ talebinde bulunuyorlar. Bu beni çok mutlu etti. Eğer isteğiniz işin parasal boyutuysa tamam, onu hallederiz” dedi. Bu cevap üzerine salondaki öğrenciler, Bakan Albayrak’ı uzun süre alkışladı.

EN ÖNEMLİ KUŞAK SİZLERSİNİZ

Bir başka soruyu cevaplandırırken, son yüzyılın en hayati, en kritik kuşağının günümüz kuşağı olduğunu belirten Bakan Albayrak, “Niye biliyor musunuz? 500 yıllık ekosistemde dünyadaki ekonomi, ticaret ve siyasi güç dengesinin değiştiğine şahit olduğumuz günlerden, yıllardan geçtiğimiz böyle bir dönemde bir toplumun, ülkenin dinamosu, motoru, aksiyonu, sürükleyici gücü olan her türlü komisyonel sürece etki eden kuşak olarak sizsiniz” dedi. Bakan Berat Albayrak, öğrencilerin bu resmi görmek, doğru okumak kendini iyi yetiştirmek zorunda olduğunu belirtirken, “Toplumsal değişimi küresel ekosistemin değişiminde ülkesine, ailesine değerleri olacak ahlaki, örf, bunları olacak sahip çıkan yerli ve milli duruş ölçüsünde çok müthiş bir sorumluluk ve yükü omuzunda taşıyan bir gençliğin unsurları olduğunuzu unutmamalısınız” uyarısında bulundu.

GAÜN ‘Ü İNCELEYİN, GERÇEKLERİ GÖRÜRSÜNÜZ

Bir öğrencinin AR-GE çalışmaları için ayrılan ödeneklerin artırılması gerektiği yolundaki soru ve önerisini cevaplandırırken, Türkiye’nin son yıllarda AR-GE’ye yönelik önemli ölçüde kaynak aktarımı yaptığını belirten Bakan Albayrak, konuşmasının  bu bölümünde Gaziantep Üniversitesi’ni örnek göstererek şunları söyledi: “Bakın, Gaziantep Üniversitesi, ODTÜ üzerinden 70’lerden bugünlere geldi. ODTÜ’den ayrılarak, bölgenin etkin, alanında da en iyi üniversitelerinden birisi oldu. En önemlisi Gaziantep; bölge coğrafyasının en önemli sanayi, istihdam,  tarihsel anlamda da en zengin şehri. Ve bu şehrin, bölgenin en köklü üniversitesinde okuyan gençlik olarak sizler devlet olarak önünün açmaya çalıştığımız AR – GE kaynaklarını en iyi şekilde kullanmalısınız. Türkiye’yi bir noktaya taşıyacaksak, çok yoğun bir fırsat penceresi var, daha da fazlası olacak bu fırsatları kullanmak zorundayız. Türkiye  16 senede buralara geldi. Vicdanı olan herkes Türkiye’nin nereden nereye geldiğini görüyor. Sizler de bu büyük fotoğrafın bir aktörü olarak üzerinize düşeni yapacaksınız.”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın konuşmacısı olduğu panele, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Sait Kirazoğlu, Müslüm Yüksel iş dünyasının temsilcileri, Gaziantep ve çevre illerden üniversite rektörleri, bürokratlar, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bakan Albayrak’tan GAÜN Kütüphanesi’ne ödenek sözü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin