BAKAN ŞAHİN’DEN AMATÖRE DESTEK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAKAN ŞAHİN’DEN AMATÖRE DESTEKAmatör spor kulüplerinin malzeme ve kupa dağıtım töreni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımıyla Şehitkâmil Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin takım oyununun her alanda başarıyı getireceğini söyleyerek, sporun hayatın her alanında olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Şehitkâmil Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde (ŞKM) düzenlenen törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekilleri, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyon (ASKF) Başkanı Abdulkadir Gözegir, kulüp yöneticileri ve sporcular katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan ASKF Başkanı Abdülkadir Gözegir; ” Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalması, fiziksek, zihinsel ve ruhsal gelişimlerini sağlamak için mutlaka spora yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Gözegir; “ Büyük Atatürk’ün söylediği gibi sosyal amaçla spor hareketleri düzenlemekle görevli olanlar, Türk çocuklarının spor hayatını yükseltmeyi düşünürken sadece gösteriş için ve kazanmak emeliyle herhangi bir müsabakada bir spor politikası oluşturmazlar, asıl amaç her yaştaki Türk için beden eğitimini sağlamaktır sözleri spora bakış açımızın ne olması gerektiğini çok iyi özetlemektedir. Bu doğrultuda spor ahlakı ile yetişen sporu çocuklar sağlıklı bireyler olarak ailelerine, çevrelerine, vatana faydalı maddi ve manevi açıdan gelişerek sağlıklı bir toplum oluşturacaklardır. Bu çocuklarımız arasında yapılacak yetenekli çocukların seçimi ile geleceğin şampiyon sporcuları yetiştirilecektir. Bu amaçlar doğrultusunda hizmet eden federasyonumuza bu sezon Valiliğimizin, İl Özel İdaresinin, İl Genel Meclisinin, Büyükşehir Belediyesinin, Şehitkâmil Belediyesinin, Şahinbey Belediyesinin ve Oğuzeli Belediyesinin vermiş olduğu destekler büyük katkı yaratmıştır.

BAKAN ŞAHİN’DEN AMATÖRE DESTEKHER ALANDA OLDUĞU GİBİ GAZİANTEP’İ SPORDA’DA MARKA YAPMAK İSTİYORUZ

BAKAN ŞAHİN’DEN AMATÖRE DESTEK

İlimiz merkezinde bulunan Batur, Şahinbey, Şehitkâmil, Gazikent, Çıksorut ve Hasan Doğan Tesisleri ile İlçelerimizde bulunan Oğuzeli, Yavuzeli, İslahiye, Araban, Nizip ve Nurdağı statları ile hizmet yürütmektedir. 2011-2012 sezonu resmi kayıtlara göre 3660 sporcumuz mevcut olup bizde kayıtlı olmayan rakamlara göre ise bu sayı 10 bini bulmaktadır.  Türkiye Bayanlar İkinci Liginde şehrimizi geçen yıl olduğu gibi bu senede Gazikent ve Fıstıkspor bayan takımları temsil edecektir. Engelli kategorilerinde ise İşitme engelliler takımımız, Bedensel engelliler takımımız ve Gaziantep Bedensel Engelliler Takımlarımız bulunmaktadır. Süper Amatör Ligi, Birinci Amatör Küme, İkinci Amatör Küme, U-19’dan başlamak üzere 12-13-14-15-16 yaşları U takımlarımız alt kategorilerde faaliyet göstermektedir. Gaziantep sanayi, ticaret, turizm, kültürde kendini yenileyerek marka şehir haline gelmiştir. Bizde bu gelişmeye uyum sağlamak adına Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak marka olmak istiyoruz. Bu doğrultuda şehrimize yapılacak olan spor tesislerin şehrimize ve amatör spora büyük katkılar sağlayacağı düşüncesindeyiz” dedi.

Salonda bulunan gençler ile salonun heyecanın, havasının çok farklı olduğu vurgusunu yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, gençlerin Türkiye’nin geleceği, hayali, dünü, bugünü ve yarını olduğunu söyledi. Şahin; “ Her anne ve baba kendi evladının kendisinden daha iyi yetişmesini ister, bunun içinde tüm gücüyle mücadele eder. Bizim beşeri sermayemiz, en büyük gücümüz gençlerdir. Bu gücümüzü her alanda aktifleştirmek, gücünüze güç katmak bizim boynumuzun borcu. Akademik alanda, spor alanında, mesleki alanda, kültürel alanda, talep ettiğiniz her alanda sizlere fırsat eşitliği sağlamak, önünüze çıkan engelleri aşmak, bizim sosyal devlet ve sosyal belediyecilik olarak en büyük yapmamız gereken görevlerden bir tanesidir.  Olimpiyatları çok yakından takip ediyorum, bu işler akşamdan sabaha olmuyor. Çok büyük bir altyapı, çok büyük bir mücadele, inanç ve gayret istiyor.

AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR

Dünyada artık çok büyük bir rekabet var. Siz artık Gaziantep’te kendi aranızda yarışmıyorsunuz, siz artık İstanbul, Ankara ile de yarışmıyorsunuz, küreselleşme kapsamında siz artık Amerika ve Çin’le yarışan gençlersiniz. Sizlere doğuştan itibaren bütün altyapıyı sunmak ve sizin Allah vergisi olan kabiliyetlerinizi ortaya çıkarmamız gerekiyor. Herkesin genetik yapısı ve beyni çok farklı, önemli olan mevcut kapasiteyi kullanabilmek, mevcut potansiyeli ülkenin kalkınma hamlesinin bir parçası haline dönüştürebilmektir. Büyüklerimiz Ağaç Yaşken Eğilir derken çok doğru söylemiş. Doğuştan itibaren gelişim alanlarına gerçekleştirmez isek belir bir yaştan sonra istesekte bir şeyler yapamıyoruz. Biz çocukken ailelerimiz eğer bir çocuk çalışkan ise mümkün olduğunca onun spor ile boş vakit geçirmesini istemezdi. Sporun çocuğu engelleyen bir şey olduğunu zannederdi. Ama artık geldiğimiz çağda sporun diğer başarıları da olumlu etkilediğini, planlı bir şekilde yapılabildiği zaman iyi bir sporcunun iyi bir doktor, mühendis, avukat, öğretmen, mimar olmaması için bir engel olmadığını gördü.

TAKIM OYUNU HER ALANDA BAŞARIYI GETİRİR

Olayın diğer bir boyutu ise takım oyunu ileriki zamanlarda iş hayatında da başarıyı getiriyor.  Paslaşma, sonuca gitmek için yardımlaşma, dayanışma, iş birliği gibi hususlar iş hayatında da çok önemli. Artık ben çok iyiyim, muhteşemim, ben dünyanın en zeki kadınıyım, en zeki erkeğiyim diye bir şey yok. Bir elin nesi var, iki elin sesi var anlayışıyla herkesin bütün kabiliyeti ve kapasitesini ortaya koyduğu bir anlayışla modern dünya yönetiliyor. İyi bir yönetici bunların hepsini bir araya getirip, sonuca gidebilendir. Bunların hepsi aslında spordan geçiyor. Biz bayanların eskiye göre başarılı olmalarının sebebi de bu aslında. Biz küçüklüğümüzden itibaren elimize bir bebek verilir evde hep onunla oynardık. Ama erkek çocuklar kapıya çıkar bir takım oluşturur ve hemen futbol oynar, basket oynar. İşte olayın temeli aslında burada, eğer bundan sonraki süreçte kadın olarak siyasette ve iş hayatında belirli bir yerlerde olmak istiyorsak hepsinin alt yapısı buralardan geçiyor aslında. 2023 yılında sizleri çok büyük bir gelecek bekliyor. Yukarılara çıktıkça rüzgar daha sert esiyor. O yüzden bizim daha dirençli ve dayanaklı olmamız lazım. Bunu başarabilmek için tek gücümüz sizlersiniz. Her şeyin temelinde insan var, Şeyh Edabali’nin dediği gibi insanı yaşat ki Devlet yaşasın. Bütün kurumlarımız kendi üzerine düşen görevi yerine getirerek sizlere ihtiyacınız olan her imkân sağlanacak, sizde üzerinize düşen görevi yerine getirerek hep en iyi olmaya çalışacaksınız. Biz Türkiye’de herkesin spor yapmasını ve kitap okumasını çok önemsiyoruz. Ancak 2011 yılında yaptığımız araştırmalar neticesinde görüyoruz ki Türk toplumu olarak spor yapmıyor ve kitap okumuyoruz. Tek yaptığımız şey televizyon seyretmek. Böyle olursa Dünya’nın 10.ekonomisi zor oluruz. Okuyacağız, araştıracağız, analiz yapacağız, dünyadaki bütün gerçekleri öğreneceğiz ve sporu hayatımızın bir parçası haline getireceğiz.

Konuşmaların ardından Bakan Şahin, malzemeleri ve dereceye girenlere kupalarını takdim etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BAKAN ŞAHİN’DEN AMATÖRE DESTEK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin