BAKAN UÇAĞINA “SIR PERDESİ” KOYDU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAKAN UÇAĞINA “SIR PERDESİ” KOYDUMeclis İçişleri Komisyonu üyesi, CHP Gaziantep Milletvekili aynı zamanda eski vali  olan Ali Serindağ, Bakan’ı ve beraberindekileri Tokat’a götüren uçağın “özel bir firmaya ait” olduğuna dair iddiaları TBMM gündemine taşıyarak yetkililerden konuyu aydınlatmasını istedi.

Ali Serindağ yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Çelik’i taşıyan uçağı kim ya da kimlerin ne kadar ücretle kiraladığı konusu bir türlü aydınlatılamadı. Konuyu TBMM’ye taşımasına rağmen, sorularına aydınlatıcı cevap alamayan CHP’li Ali Serindağ, konunun takipçisi olacağını söyledi.

Partisinin il kongresine özel uçak ile giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, uçağın kimden kiralandığını ve ücretini kimin ödediğini açıklayamadı. Konuyu Meclis gündemine taşımasına rağmen soruları yanıtsız kalan Gaziantep Milletvekili Meclis İçişleri Komisyonu Üyesi CHP’li Ali Serindağ, “Milletin parasını har vurup harman savuranlar, bindikleri uçağı kimin kiraladığını bile açıklayamıyorlar. Sakladıkları ne var, devlet sırrı mı bu?” diye sordu.

Çalışma Bakanı Çelik, 25.03.2012 tarihindeki AKP Tokat İl Kongresi’ne katılmak üzere bu kente gitti. Havaalanında partililer ve milletvekilleri tarafından karşılanan Çelik, Vali Şerif Yılmaz’ı da makamında ziyaret etti. Vali ile yaklaşık bir saat görüştükten sonra Bakan Çelik, Hüseyin Akbaş Spor Salonu’na geçerek kongreye katıldı.

UÇAĞIN PARASI KİMİN CEBİNDEN?

Çelik’in ziyaretinde dikkat çeken bir ayrıntı, Meclis İçişleri Komisyonu üyesi ve CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ’ın dikkatinden kaçmadı. Eski Vali  olan Serindağ, Bakan’ı ve beraberindekileri Tokat’a götüren uçağın “özel bir firmaya ait” olduğuna dair iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Serindağ, Bakan Çelik’in Tokat ziyaretinin resmi bir ziyaret olup olmadığının açıklanmasını talep ederken, “Seyahat ettiğiniz özel uçak, tarafınızdan mı kiralanmış, ücreti tarafınızdan mı ödenmiştir? Ücreti tarafınızdan ödenmemiş ise tarafınıza ücretsiz mi tahsis edilmiştir? Ücretsiz tahsis edilmişse özel uçak hangi firmaya aittir” sorularına yanıt verilmesini istedi. Söz konusu özel uçağın bakanlık tarafından kiralanıp kiralanmadığını, ücretinin de bakanlık bütçesinden karşılanıp karşılanmadığının açıklanmasını isteyen Serindağ, “Ücreti tarafınızdan ödenmemiş ise ve tarafınıza ücretsiz tahsis edilmediyse ücreti kim tarafından ödenmiştir?” diye sordu.

BAKAN CEVAP VEREMEDİ

Daha önce de bir nişana özel jetle giden Bakan Çelik, Serindağ’ın sorularına net cevap vermek yerine kaçamak yanıt vermeyi tercih etti. Serindağ’ın ısrarlı sorularını görmezden gelen Çelik, bir cümle ile “Seyahat edilen uçağa ilişkin olarak bakanlığımız bütçesinden herhangi bir ödeme yapılmamıştır” cevabını verdi. Ancak, bu cevap uçağın ücretinin kim ya da kimler tarafından ödendiği, uçağın kime ait olduğu sorularını ortada bıraktı.

DEVLET SIRRI MI?

CHP milletvekili Serindağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bakanın cevaplarının yetersiz ve karartma içerdiğini vurgularken, şunları söyledi:

“Her fırsatta yetim hakkından söz eden AKP’li bakan ve yöneticilerin milletin parasını har vurup harman savurduklarını artık yedi düvel biliyor. Ancak bunları halkımız hak etmiyor. Sayın Bakan, elbette parasını ödemek kaydıyla özel uçağa binerek partisinin il kongresine, ya da başka bir etkinliğe gidebilir. Bunda hiçbir sakınca yok. Ancak, Sayın Bakan bindiği uçağın kim ya da kimlere ait olduğunu neden kamuoyundan gizliyor? Neden? Sakladıkları bir şey mi var var, devlet sırrı mı bu?”

BAKAN ÖZEL JETİ SEVİYOR

Bakan Çelik, daha önce de Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak’ın kızı Kübra Boydak ile AYTEKİN İnşaatın genç veliahdı Selçuk Tekin’in nişanına özel bir jet ile gitmişti. Kayseri Erkilet Havaalanına özel bir taşımacılık şirketinden kiralanan uçak için 15 bin Avro ödendiği iddia edilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BAKAN UÇAĞINA “SIR PERDESİ” KOYDU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin